Pohjois-Savon ELY-keskus

Siilinjärven Harjamäki-Kasurilan ja Jälänniemen pohjavesialueiden rajauksia päivitetään

Jaa
Uuden tutkimustiedon mukaan on tullut esiin tarve tarkentaa pohjavesialueiden rajauksia.

Siilinjärvellä sijaitsevilla Harjamäki-Kasurilan ja Jälänniemen pohjavesialueilla on toteutettu kaksi isompaa pohjavesitutkimusta. Vuonna 2016 valmistuneen pohjavesialueiden geologisen rakennetutkimuksen ja pohjaveden matemaattisen virtausmallin lisäksi vuoden 2023 alkupuolella on valmistunut jatkotutkimus, jossa on tehty täydentäviä tutkimuksia pohjavesialueilla.

Pohjois-Savon ELY-keskus on uusien tutkimusten perusteella tarkistanut Harjamäki-Kasurilan ja Jälänniemen pohjavesialueiden rajauksia. Uudet pohjavesialuerajaukset ovat nähtävillä 15.5.–16.6. välisenä aikana muun muassa kunnan ilmoitustaululla, jonka aikana on mahdollista ilmoittaa lisätietoja alueen geologiasta ja pohjavesihavainnoista tai antaa muuta rajausmuutokseen liittyvää palautetta. Uudet pohjavesialuerajaukset päivitetään ympäristöhallinnon pohjavesitietojärjestelmään syksyn 2023 aikana, minkä jälkeen muutokset tulevat voimaan.

Pohjavesialueen ja muodostumisalueen rajan määrittämisen tulee perustua parhaaseen saatavilla olevaan hydrogeologiseen tietoon. Tällä tarkoitetaan mahdollisimman ajantasaista ja tarkkaa tietoa alueen geologiasta ja pohjavesiolosuhteista. ELY-keskukset vastaavat pohjavesialueiden määrittämisestä ja luokituksesta sekä pohjavesialuetietojen ylläpidosta. Vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain sekä vesienhoidon järjestämisestä annetun valtioneuvoston asetuksen mukaan ELY-keskuksen on muutettava pohjavesialueen rajausta tai luokitusta, jos niihin olennaisesti vaikuttava tieto sitä edellyttää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Jussi Aalto
Hydrogeologi
0295 026 776
jussi.aalto@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Kiuruveden Lapinsalon tuulivoimahankkeen YVA-ohjelma nähtävillä2.6.2023 12:04:23 EEST | Tiedote

Lapinsalon tuulivoimahankealue sijoittuu noin 15 kilometriä Kiuruveden keskustasta pohjoiseen ja on laajuudeltaan noin 8690 hehtaaria. Lausunnot ja mielipiteet tulee toimittaa Pohjois-Savon ELY-keskukselle viimeistään 3.7.2023. Hanketta ja YVA-menettelyä sekä YVA:n kanssa samanaikaisesti alkavaa tuulivoima-alueen kaavoitusta koskeva esittely- ja yleisötilaisuus järjestetään 14.6.2023 klo 17.00-19.00.

Hiilineutraali Pohjois-Savo -työlle Kuntaliiton kunniamaininta ilmastotyön alueellisesta edistämisestä31.5.2023 14:58:08 EEST | Tiedote

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja sen koordinoimassa Hiilineutraali Pohjois-Savo -työssä on pidetty kokonaisvaltaisesti esillä ilmastonmuutokseen hillinnän lisäksi myös ilmastonmuutokseen sopeutumista ja autettu kuntia tunnistamaan tärkeimpiä riskejä. Pohjois-Savon ilmastotyön ytimessä on ilmastotiekartta, joka ohjaa maakuntaa kohti hiilineutraaliutta vuonna 2035

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme