Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Silja Kosola tutkimusjohtajaksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle

Jaa
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue tavoittelee edelläkävijyyttä sosiaali- ja perusterveydenhuollon tieteellisessä tutkimustyössä. Hyvinvointialueella käynnistetään jo nyt noin 100 tutkimusta vuodessa, aina opinnäytetöistä väitöskirjatutkimuksiin. Tieteellinen tutkimustoiminta auttaa hyvinvointialuetta päätöksenteossa ja toimii vetovoimatekijänä alan ammattilaisille. Hyvinvointialue on perustanut tutkimusjohtajan viran vahvistaakseen tavoitteen saavuttamista. Tutkimusjohtajan virkaan on nimitetty yleislääketieteen erikoislääkäri, nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola.
Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimusjohtajana 1.5.2023.
Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimusjohtajana 1.5.2023.

Silja Kosola on yleislääketieteen erikoislääkäri ja hänellä on nuorisolääketieteen erityispätevyys. Lääkärinä Kosolalla on hyvinvointialueen näkökulmasta arvokasta työkokemusta niin terveyskeskuksen potilastyöstä kuin lasten- ja nuorten lääkäripalvelujen johtavan ylilääkärin työstä. Kosola on pohjoismaiden ensimmäinen nuorisolääketieteen dosentti ja tutkijana laajalti arvostettu. Kosolalla on vahva kokemus perusterveydenhuollon tieteellisestä tutkimuksesta, kuten myös harvinaisemmasta, poikkileikkaavasta tutkimuksesta. Kosola on toiminut tutkijatohtorina myös Melbournessa, Australiassa. Viimeiset kolme vuotta hän on johtanut omaa tutkimusryhmää.

– On hienoa, että Silja Kosola tulee vahvistamaan hyvinvointialueen tutkimusosaamista. Hänellä on vankka kokemus sekä perusterveydenhuollosta että yhteistyöstä sosiaalihuollon kanssa. Hän on myös laajasti verkostoitunut tutkija. Ajoitus on erinomainen, sillä haluamme vahvistaa Länsi-Uudellamaalla alueemme sosiaali- ja perusterveydenhuollon tieteellistä tutkimusta. Tietoa hyödynnetään sekä päätöksenteon tueksi että pystyäksemme ratkaisemaan ongelmia uusilla tavoilla, toteaa hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn.

– Näen tämän uuden tehtävän tärkeänä osana perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen vahvistamista ja olen todella innostunut tästä mahdollisuudesta. On hienoa, että hyvinvointialueella aletaan välittömästi tehdä uusia asioita ja uudella tavalla. Nautin suuresti monialaisesta yhteistyöstä ja olen valmis sparraamaan eri ammattilaisten tutkimustyötä. Tutkimusaiheita hyvinvointialueella riittää, sanoo Silja Kosola.

Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tutkimusjohtajana 1.5.2023. Vuoden 2023 aikana hyvinvointialueella laaditaan tutkimusstrategia ja rakennetaan tutkimusverkostoja yliopistojen ja oppilaitosten suuntaan. Tutkimustyötä tekeville ammattilaisille kehitetään toimintaympäristöä paremmaksi sujuvoittamalla tutkimuslupaprosesseja, luomalla uusia työnkuvia ja vahvistamalla hyvinvointialueen tukea tutkimustyöhön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johan SanmarkTKI-johtajaLänsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:0400 409 564

Silja KosolaYleislääketieteen erikoislääkäri, nuorisolääketieteen dosentti

Puh:050 544 4975

Kuvat

Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimusjohtajana 1.5.2023.
Silja Kosola aloittaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tutkimusjohtajana 1.5.2023.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Tjänster för barnfamiljer i gemensam byggnad - Familjecentret i Ängskulla firade taklagsfest den 19 april 202319.4.2023 15:37:08 EEST | Tiedote

Det nya familjecentret i Ängskulla samlar Västra Nylands välfärdsområdes tjänster för barnfamiljer i Mattby, Olars, Hagalund och Esboviken i en gemensam byggnad. I ombyggnaden av det nya familjecentret har man lagt särskild vikt vid lokalernas funktionalitet och trivsel. Familjecentrets lokaler öppnas för invånare och klienter under början av hösten 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme