Antilooppi Management Oy

Siltasaari 10 -hanke käynnistää Hakaniemen kehittämisen

Jaa

Entinen Elannon tavaratalo ja kaksi muuta kiinteistöä yhdistetään yli 22 000 neliön toimisto- ja palvelukokonaisuudeksi. Osana hanketta Siltasaarenkatu 6 puretaan ja tilalle rakennutetaan uutta.

Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.

Hakaniemessä alkaa mittavat rakennustyöt, kun kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi aloittaa Siltasaari 10 -hankkeen. Työt käynnistyvät lokakuussa 2019 purkutöillä, jossa Siltasaarenkatu 6:n kiinteistö puretaan talven 2019-2020 aikana. Antiloopin tavoitteena on allekirjoittaa projektinjohtourakkasopimus rakennusyhtiö SRV:n kanssa loppuvuodesta 2019.

Siltasaarenkadun ilmettä tulee vuoden 2021 syksyllä valaisemaan tyylikäs uudisrakennus, joka yhdistyy entisenä Elannon tavaratalona tunnettuun Siltasaarenkatu 8-10:een ja Paasivuorenkatu 4-6:n kiinteistöön. Muutostyön pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC.

”Siltasaari 10 -hanke käynnistää Hakaniemen mittavan uudistumisen ja on alkua alueen uudelle kukoistukselle. Me haluamme tarjota kaupunkilaisille kohtaamispaikkoja ja työntekijöille yksilöllisiä työympäristöjä, jotka hengittävät samaan tahtiin ympäröivän kantakaupungin kanssa”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

Vuoden 2021 lopussa valmistuvan saneerauksen yhteydessä kiinteistökokonaisuuteen syntyy monipuolinen valikoima korkealaatuisia tiloja erilaisiin tarpeisiin. Siltasaari 10:ssä on laadukkaita toimistotiloja isoille ja pienille yrityksille sekä kalustettuja yhteiskäyttöisiä projekti-, neuvottelu- ja työtiloja joustavaan tarpeeseen. Siltasaari 10 tulee tarjoamaan useita kahviloita ja ravintoloita sekä vähittäiskaupan palveluita niin talon toimistokäyttäjille kuin muillekin kaupunkilaisille. Talon käyttäjille kiinteistössä on myös polkupyörä- ja autopaikoitusta.

”Tämä on ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun alueelle rakennetaan täysin uutta. Siltasaari 10 -kokonaisuus tulee täyttämään kestävää kehitystä koskevat tavoitteet ympäristövaikutusten vähentämissä sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämisessä. Kiinteistölle tullaan hakemaan LEED Gold sertifikaatti”, kertoo Antiloopin kiinteistökehityksen johtaja Sami Hentilä.

”Pyrimme pitkäjänteiseen kiinteistökehittämiseen asiakkaittemme ja ympäröivän yhteisön tarpeita kuunnellen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että emme vain kehitä ja vuokraa toimitiloja vaan pyrimme myös kehittämään alueen palveluita. Uskomme vahvasti siihen, että Antiloopinkin menestys syntyy kiinteistöjemme hyvinvoivista työntekijöistä ja alueella viihtyvistä kaupunkilaisista”, Tuomas Sahi sanoo.

Hakaniemessä ei viihdytä ainoastaan työn vuoksi. Palvelut, kulttuuri ja Siltasaari-Hakaniemi-Kallio-Sörnäinen-akselin elinvoimainen kantakaupunkielämä muodostavat kiinnostavan ja aktiivisen kaupunkialueen. Hakaniemessä alkuperäiset kauppapaikat, Hakaniemen tori, kauppahalli ja kulttuuritarjonta elävät sulassa sovussa uusien palveluiden kanssa. Antilooppi on jo tuonut alueelle paljon uutta ja tuo sitä lisää Siltasaari 10 -hankkeen myötä.

Hakaniemi on erinomaisesti saavutettavissa niin metrolla, raitiovaunulla, bussilla, autolla, polkupyörällä kuin kävellenkin. Helsingin kaupunki panostaa merkittävästi Hakaniemen kehittämiseen ja tulevaisuudessa alueella asuu ja liikkuu moninkertainen määrä ihmisiä nykyiseen verrattuna. Kruunuvuoren siltojen raitiotieyhteyden valmistuessa Hakaniemestä tulee kantakaupungin liikenteen keskeisimpiä solmukohta, jota myös Pisara-radan mahdollinen rakentaminen entisestään tukee.

Antilooppi omistaa Hakaniemessä myös useita muita kiinteistöjä, kuten Ympyrätalon. Antiloopilla on myös suunnitteluvaraus maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisesta Hakaniemen torin alle.

Antilooppi on pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö, jonka omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Lataa
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Havainnekuva Siltasaari 10 -kokonaisuudesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Antilooppi Management Oy
Antilooppi Management Oy
HTC Pinta, Tammasaarenkatu 3
00180 Helsinki

http://www.antilooppi.fi

Antilooppi on pääkaupunkiseudun toimistokiinteistöihin keskittynyt kiinteistöyhtiö. Kehitämme omistamiamme kohteita vastuullisesti ja pitkäjänteisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. Tunnetuimpia Antiloopin kiinteistöistä ovat Ympyrätalo ja muut Hakaniemen ja Hämeentien maamerkkirakennukset, Nokian nykyinen pääkonttori Espoon Karaportissa sekä Finnairin pääkonttori Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kaikkiaan meillä on vuokrattavaa tilaa noin 338 000 m2. Antiloopin omistavat suomalainen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja ruotsalainen eläkevakuutusyhtiö AMF Pensionsförsäkring.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Antilooppi Management Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme