Diakonissalaitos

Sininauhasäätiö ja Diakonissalaitos avaavat tilapäismajoituksen asunnottomille nuorille – “Haluamme auttaa nuoria pahimman koronapandemian yli”

Jaa

Yhä paheneva koronatilanne ja suunnitellut liikkumisrajoitukset uhkaavat romahduttaa jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevien nuorten terveyden pääkaupunkiseudulla. Sininauhasäätiö ja Diakonissalaitos avaavat nuorille tilapäismajoituksen Sturenkadulle Helsinkiin 1. huhtikuuta.

Kuva: Anastasia Borisova / Pixabay.com
Kuva: Anastasia Borisova / Pixabay.com

”Meillä on huoli asunnottomista nuorista, joilla ei ole mitään paikkaa mennä, jos ulkona liikkumista rajoitetaan”, sanoo Sininauhasäätiön nuorten kohtaamis- ja tukipiste Nuolen projektipäällikkö Päivi Malmivaara.

Nuolen työntekijät ovat nähneet, kuinka asunnottomien nuorten tilanne on heikentynyt jo yli vuoden kestäneiden koronarajoitusten aikana.

”Nuoret ovat huonokuntoisempia, likaisempia ja nälkäisempiä kuin aiemmin. Lisäksi monen psyykkinen vointi on romahtanut”, Malmivaara kertoo.

Nuoleen tulee asunnottomia nuoria ympäri Suomea aina Oulusta saakka, mutta useimmat hätämajoitukset on tarkoitettu kuntalaisille. Lisäksi aiemmin säännöllisesti auki olleet palvelut on suljettu ja päiväkeskusten aukiolot vaihtelevat.

Nuorten hätään vastaavat nyt kaksi kolmannen sektorin toimijaa, Diakonissalaitos ja Sininauhasäätiö.

”Koronatilanne ahdistaa kaikkein pahimmin jo valmiiksi heikoimmassa asemassa olevia. Asunnottomien nuorten tilanne on ratkaistava nopeasti, ja kun meillä on mahdollista siinä auttaa, sen teemme”, sanoo Diakonissalaitoksen diakonia- ja toimialajohtaja Ilkka Kantola.

Diakonissalaitos tekee taloudellisen panostuksen vuokraamalla hostelin asunnottomille nuorille pahimman koronatilanteen ajaksi, näillä näkymin kesäkuun loppuun saakka. Sininauhasäätiön Nuoli puolestaan siirtää toimintansa tilapäismajoitukseen siten, että majoitus on avoinna joka päivä klo 21–15. Jos pääkaupunkiseudun liikkumisrajoitukset astuvat voimaan, toiminta laajennetaan ympärivuorokautiseksi.

Sturenkadun tilapäismajoitus tarjoaa asunnottomille nuorille turvallisen paikan oleiluun, lepäämiseen, syömiseen ja peseytymiseen pandemian ja mahdollisten liikkumisrajoitusten ajaksi.

Tilapäismajoitus on avoinna kaikille asunnottomille nuorille kuntarajoista riippumatta.

“Tämä tarkoittaa, että pystymme auttamaan pahimman koronapandemian aikana isompaa joukkoa nuoria, myös ulkopaikkakuntalaisia”, sanoo Malmivaara.

”Meille on tärkeää, että myös Helsingin kaupunki on antanut tukensa tälle toiminnalle”, tähdentää Kantola.

Pääkaupunkiseudulla on asunnottomia alle 25-vuotiaita vajaa 400.

Sturenkadun tilapäismajoituksessa nuoret majoitetaan koronaturvallisesti kahden hengen huoneisiin. Huoneisiin voi majoittua tilapäisesti myös pariskuntia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sininauhasäätiön Nuoli-hankkeen projektipäällikkö Päivi Malmivaara, paivi.malmivaara@sininauhasaatio.fi, 044 763 0949
Diakonissalaitoksen diakonia- ja toimialajohtaja Ilkka Kantola, ilkka.kantola@hdl.fi, 050 512 2173

Median yhteydenotot myös: viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828

Kuvat

Kuva: Anastasia Borisova / Pixabay.com
Kuva: Anastasia Borisova / Pixabay.com
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yli 150-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodin sekä tytäryritysten Diakonissalaitoksen Hoivan ja Caritas Palveluiden kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea.

Sininauhasäätiö on arvopohjainen asunnottomuuden ja päihdetyön asiantuntija. Konsernin muodostavat vuonna 1957 perustettu yleishyödyllinen säätiö sekä asumis- ja päihdepalveluita tuottava Sininauha Oy.

Molemmat säätiöt ovat yhteiskunnallisia yrityksiä. Se tarkoittaa sitä, että kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tietoa on, jos tahtoa löytyy: tulevat kuntapäättäjät avainasemassa rakentamassa nuorten tulevaisuutta10.5.2021 02:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Suurella osalla heistä menee hyvin, mutta samaan aikaan nuorten ryhmä on entistä polarisoituneempi. Nuoria koskevissa päätöksissä kuntapäättäjät ovat avainasemassa. Päätösten tulisi perustua tietoon, mutta sitä ei ole tarjolla systemaattisesti. Kaikista julkisista päätöksistä tulisi tehdä nuorisovaikutusten arviointi.

Diakonissalaitos muistaa perustajaansa soolotanssiteoksella Auroran Karamzinin monet kengät9.3.2021 09:16:47 EET | Tiedote

Diakonissalaitos juhlistaa perustajaansa Ole Aurora-kampanjalla ja tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindströmin soolotanssiteoksella Aurora Karamzinin monet kengät. Taiteilija tulkitsee suomalaisen hyväntekijän ja Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin (1808-1902) elämää yhden yön aikana, jolloin hänen kenkänsä kummittelevat. Alun perin ensi-illan piti olla Auroran nimipäivänä 10.3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme