Sisäministerien dialogi Tukholmassa: miten Suomi ja Ruotsi voivat syventää yhteistyötään kriisivalmiudessa?

Jaa

Suomen sisäministeri Krista Mikkonen ja Ruotsin oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson osallistuvat tiistaina 31.5. keskusteluun Suomen ja Ruotsin kriisivalmiusyhteistyöstä Tukholman Välimerenmuseossa (Medelhavsmuseet). Seminaari suuntautuu asiantuntijoille ja aiheesta kiinnostuneille toimittajille.

Suomella ja Ruotsilla on pitkät perinteet siviilivalmiusyhteistyössä, ja tämä yhteistyö on viime aikoina vain syventynyt. 

Kun Suomi ja Ruotsi ovat nyt hakeneet Nato-jäsenyyttä, niin tulee myös siviilivalmius yhdenmukaistaa puolustusliiton kanssa.

Mitä tämä tarkoittaa Suomen ja Ruotsin yhteistyölle? Millaisia yhteisiä kriisivalmiustoimintoja Suomen ja Ruotsin pitäisi kehittää yhdessä? Mitä uutta uusi kriisivalmiuskurssi Hanaholmen-aloite voi tuoda pöytään?

Seminaariin osallistuvat sisäministerien lisäksi myös Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun kokonaispuolustuskeskuksen päällikkö Fredrik Bynander, Suomen Ruotsin-suurlähettiläs Maimo Henriksson, Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman ja Ruotsin yhteiskuntasuojelu- ja valmiusvirasto MSB:n viestintäjohtaja Morgan Olofsson. Moderaattorina toimii Mötesplats Samhällssäkerhet -järjestön Minou Sadeghpour.

Aika: 31.5.2022 klo 13–15 (paikallista aikaa)

Paikka: Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2, Tukholma

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen: samhallssakerhet@easyfairs.com

Tervetuloa!

Lisätietoa:

Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme