Planeetta Internet Oy

SiteFactory osaksi Planeetta Internetiä

Jaa
Verkkosivujen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut SiteFactory Oy on yhdistynyt osaksi Planeetta Internet Oy:ta. Vuodenvaihteessa tehdyssä kaupassa Planeetta Internet osti SiteFactoryn koko liiketoiminnan.
Planeetta Internet Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kasti
Planeetta Internet Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kasti

SiteFactoryn toiminta jatkuu omana liiketoimintayksikkönä.

"Kun nyt saamme taaksemme ison valtakunnallisen toimijan, pystymme kasvamaan ja auttamaan yrityksiä digitalisoitumisessa entistäkin paremmin", SiteFactoryn yrittäjä ja perustaja Janne Pakarinen iloitsee.

Planeetta Internetin toimitusjohtajan Lauri Kastin mukaan markkinoilla on tilaa pk-sektoriin keskittyvälle toimijalle, joka hallitsee koko digitalisaation ketjun. Kasti uskoo, että tulevaisuudessa yhä useampi yritys haluaa ostaa kotisivujen jatkuvaa kehittämistä, markkinointia ja ylläpitoa kokonaisuutena - ja tässä kisassa myös Planeetta Internet aikoo olla vahvasti mukana.

Nyt yrityksillä saattaa olla useita pieniä kumppaneita vastaamassa eri osa-alueista, eikä näiden yhteistyö useinkaan ole saumatonta.

"Asiakkaillamme on jatkuva tarve kehittää sivustojaan ja ohjelmistojaan, mutta Planeetalta on puuttunut tiimi toteuttamaan tätä kysyntää. SiteFactory pystyy toteuttamaan upean näköisiä ja toiminnallisia verkkosivustoja kustannustehokkaasti. Olemme heidän osaamisestaan erittäin vakuuttuneita", Kasti toteaa.

Janne Pakarinen kertoo, että Joensuun toimipistettä aiotaan vahvistaa useilla uusilla rekrytoinneilla niin pian kuin vain tekijöitä löytyy. Heti ensi hätään töitä olisi tarjolla kahdelle web-osaajalle.

Myös Kastin mukaan laajeneminen nimenomaan Joensuun alueelle sopii hyvin yrityksen kasvusuunnitelmiin.

"Erityisesti pääkaupunkiseudulla hyvistä koodaajista on krooninen pula ja osaajia on vaikeaa löytää. Joensuussa on jo valmiiksi aktiivinen teknologiayhteisö ja uskomme, että osaajia on helpompi palkata tarjoamalla töitä pääkaupunkiseudun sijaan ihmisten kotiseuduilta. Nykyiset kommunikaatiovälineet ovat niin hyviä, että sijainnilla on vähemmän ja vähemmän merkitystä."

Janne Pakarinen jatkaa Sitefactoryn liiketoimintajohtajana.

"Tämä on 18 vuoden yrittäjyyden jälkeen hieno tilanne. Työt jatkuvat entiseen malliin, ja SiteFactory palvelee asiakkaitaan kuten ennenkin. Planeetan mukaantulo tuo myös uusia mahdollisuuksia palvelutarjontaan", Pakarinen toteaa.

SiteFactory tuottaa laadukkaita ja mutkattomia verkkosivustoja ja räätälöityjä järjestelmiä. Yritys on toteuttanut toimintansa aikana lähes 4 000 verkkosivustoa kaikenkokoisille yrityksille ympäri maata. Perustettu vuonna 2000 ja sen toimipisteet ovat Joensuussa ja Helsingissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Planeetta Internet Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kasti
Planeetta Internet Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kasti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Planeetta Internet Oy
Planeetta Internet Oy
Mannerheimintie 105
00280 Helsinki

010 5251 440https://www.planeetta.fi

Planeetta Internet Oy on perustettu vuonna 2002 ja yksi Suomen suurimmista verkkotunnus- ja hostingpalveluiden tarjoajista. Yritys on kasvanut viime vuosina voimakkaasti yrityskauppojen kautta. Tällä hetkellä Planeetta Internetillä on yli 15 000 yritysasiakasta, 30 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä sekä Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Planeetta Internet Oy

Loopia Group kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa ostamalla nopeasti kasvavat Suomen Hostingpalvelu Oy:n ja Domainhotelli Oy:n6.4.2020 08:30:00 EEST | Tiedote

Loopia Group AB on 2.4.2020 allekirjoittanut sopimuksen Suomen Hostingpalvelu Oy:n ja Domainhotelli Oy:n koko osakekannan ostamisesta tytäryrityksensä Planeetta Internet Oy:n nimissä. Yritysosto on Suomessa järjestyksessään toinen, kun Loopia Group hankki Planeetta Internet Oy:n elokuussa 2019. Yritysosto on osa konsernin kasvustrategiaa Pohjoismaissa sekä Itä-Euroopassa.

Loopia acquires Planeetta Internet Oy - one of the leading web hosting providers in Northern Europe30.8.2019 14:59:35 EEST | Press release

Loopia Group AB has today signed an agreement to acquire Planeetta Internet Oy. The business provides sustainable cloud driven webhosting solutions, including e-commerce, to companies of all sizes. For Loopia, this is well aligned with the strategy for growth in the Nordic countries and Central Eastern Europe and another step towards having the scale to provide an even better user experience for our 500 000+ customers.

Suurin kotimainen webhotelli syntyi yhdistymisen tuloksena29.6.2017 07:00:00 EEST | Tiedote

Planeetta Internet Oy ja K & T Neutech Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Neutechin henkilökunta, webhotellitoiminta ja asiakkuudet liittyvät osaksi Planeettaa. Yhdistymisen myötä Planeetta ja Neutech muodostavat suurimman kotimaisessa omistuksessa olevan webhotellipalveluntarjoajan Suomessa. Toimiala on keskittynyt voimakkaasti tänä vuonna ja yritysostojen tekeminen kuuluu Planeetankin kasvustrategiaan.