Sitra

Sitran hallintoneuvosto haastattelee kärkiehdokkaat uudeksi yliasiamieheksi

Jaa

Sitran hallitus on tänään esittänyt hallintoneuvostolle Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen valitsemista Sitran uudeksi yliasiamieheksi. Hallintoneuvosto päätti haastatella kärkihakijat komissaari Jyrki Kataisen ja professori Markku Wileniuksen.

Kuva: Topias Dean / Sitra
Kuva: Topias Dean / Sitra

”Sitran hallitus on vastannut yliasiamiehen rekrytointiprosessista. Tänään hallintoneuvosto sai hallituksen esityksen seuraavaksi yliasiamieheksi. Hallintoneuvosto päätti, että se haastattelee hallituksen kärkihakijat,” Sitran hallintoneuvoston eli eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo.

Sitran yliasiamiehen tehtävää haki määräaikaan mennessä 51 henkilöä. Hallituksen prosessin loppusuoralle valikoituivat yhteiskuntatieteiden maisteri, komissaari Jyrki Katainen sekä valtiotieteiden tohtori, professori Markku Wilenius.

”Näistä kahdesta ehdokkaasta hallitus esitti Jyrki Kataista”, Sitran hallituksen puheenjohtaja kertoo.

Sitran nykyisen yliasiamiehen Mikko Kososen toinen kausi päättyy vuoden 2019 lopussa, ja uuden yliasiamiehen viisivuotisen kauden on määrä alkaa 1.1.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Antti Lindtman, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja, 040 577 6255
Martti Hetemäki, Sitran hallituksen puheenjohtaja (Sitran viestinnän kautta 040 548 0794)
Tietoa Sitrasta:
Veera Heinonen, Sitran viestintäjohtaja, 050 372 5244

Kuvat

Kuva: Topias Dean / Sitra
Kuva: Topias Dean / Sitra
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme