Sitra

Sitran yliasiamies vaihtuu – Jyrki Katainen siirtyy kesällä yksityiseen yritykseen

Jaa
Jyrki Katainen on johtanut Sitraa vuoden 2020 alusta.
Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra

Sitran yliasiamies Jyrki Katainen siirtyy pois tulevaisuustalon johdosta ensi kesänä. Hän ryhtyy kesäkuun alussa osakkaaksi suomalaistaustaiseen, kansainvälistyvään kasvuyritykseen. Yritys kertoo asiasta tarkemmin kevään aikana. Kataisen mukaan yrityksen toiminta ei liity mitenkään Sitran työkenttään, eikä kyseessä myöskään ole viestintätoimisto.

”Työ huomisen menestyvän Suomen hyväksi Sitrassa on ollut uskomattoman innostavaa, eikä minulla ollut kiirettä pois tulevaisuustalosta. Tilaisuus mennä mukaan suomalaiseen, kansainvälistyvään yritykseen tuli odottamatta. Olen 51-vuotias ja tehnyt pitkän työuran julkisen puolen tehtävissä sekä yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Haluan haastaa itseäni vielä uudistumaan”, hän kertoo.

Sitran tehtävänä on kirittää Suomen kehitystä, talouden kestävää kasvua ja kilpailukykyä, joilla luodaan työtä ja hyvinvointia tuleville sukupolville.

Kataisen aikana Sitra on suunnannut työtään uudelleen. Ennakointitiedon tuottamisen ja yhteiskunnallisen koulutuksen lisäksi Sitra keskittyy erityisesti ekologisen kestävyyskriisin torjuntaan, reiluun datatalouteen sekä demokratian ja osallisuuden kehittämiseen. Suuntana on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Suomalaisten tulevaisuustalo on noussut Jyrki Kataisen yliasiamieskaudella myös vahvaksi tekijäksi EU:ssa. Sitra tunnetaan Brysselissä erityisesti datatalouden, varsinkin terveysdatan vastuullisen käytön, ja kestävän elämäntavan ratkaisujen asiantuntijana.

”Monessa asiassa EU on pienin mahdollinen yksikkö, jolla muutosta pystyy saamaan aikaan. Siksi on tärkeää, että Sitran kaltainen vahva osaaja on mukana kirittämässä muutosta myös EU:n kautta”, Jyrki Katainen perustelee.

Vahva kansainvälinen verkostoituja

Jyrki Katainen on 55-vuotiaan Sitran historian yhdeksäs yliasiamies. Hän siirtyi Sitran johtoon vuoden 2020 alusta EU-komission työpaikoista, kasvusta, sijoituksista ja kilpailukyvystä vastaavan varapuheenjohtajan paikalta. Vuosina 2011–2014 hän toimi Suomen pääministerinä ja 2007–2011 valtiovarainministerinä.

Sitran hallituksen puheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen kiittää Kataisen työtä.

”Jyrki Katainen on tuonut Sitrassa koko Suomen hyväksi erinomaiset kansainväliset verkostonsa ja vankan kokemuksensa yhteiskunnallisesta päätöksenteosta. Nopeasti muuttuvassa maailmassa Jyrkin näkemyksellisyys ja osaaminen ovat olleet Sitran työlle todella arvokkaita”, Lehikoinen luonnehtii.

Sitran hallitus käynnistää Kataisen seuraajan haun viipymättä. Tehtävä tulee julkiseen hakuun. Yliasiamiehen valinnasta päättää Sitran hallituksen esityksestä Sitran hallintoneuvosto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyrki Katainen, yliasiamies, p. 0294 618 650
Elina Ravantti, viestintäjohtaja, p. 040 869 1281

Kuvat

Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Jyrki Katainen. Kuva: Miikka Pirinen / Sitra
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä, joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme