Suomen Apteekkariliitto

Sivuvaikutuksia-podcast: Apteekkiala tutuksi podcastien kautta

Jaa

Apteekkariliiton tuottamassa podcast-sarjassa liiton yhteiskuntasuhdejohtaja Touko Aalto keskustelee lääkealan kiinnostavista ja ajankohtaisista teemoista vieraidensa kanssa. Sivuvaikutuksia-sarja on nyt julkaistu kokonaan ja sen voi kuunnella maksutta esimerkiksi Spotifyn kautta.

Sivuvaikutuksia podcast-sarjassa keskustellaan arkikielellä apteekkialasta.
Sivuvaikutuksia podcast-sarjassa keskustellaan arkikielellä apteekkialasta.

Apteekkariliitto on tuottanut 125-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kahdeksanosaisen podcast-sarjan.

Jaksoissa keskustellaan esimerkiksi apteekkien kilpailutilanteesta, apteekkareiden tuloista ja urakehityksestä sekä tyypillisistä myyteistä, joita apteekkeihin ja apteekkialaan liittyy.

Puheena ovat myös iäkkäiden ylilääkitseminen ja omaishoitajien auttaminen, lääkkeiden järkevä käyttö ja se, miten apteekit vähentävät antamallaan neuvonnalla muun terveydenhuollon kuormaa.

– Keskusteluissa parasta ja mielenkiintoisinta on ollut kuulla eri alojen ammattilaisten näkemyksiä apteekkitoimialasta ja saada uudenlaista ymmärrystä alan sisäiseen keskusteluun, Touko Aalto sanoo.

Podcastin kautta kaikki apteekkialasta kiinnostuneet voivat seurata alaan liittyvää keskustelua matalalla kynnyksellä ja arkikielellä puhuttuna. Aalto toivoo, että keskustelut auttavat näkemään asioiden ja niiden perustelujen taakse.

– Apteekin tehtävänä on palvella kaikkia kansalaisia kaikkialla Suomessa, ja samalla asialla ollaan myös tässä podcast-sarjassa.

Podcastsarja on julkaistu suosituimmissa julkaisukanavissa, kuten Spotifyssa sekä Applen ja Googlen podcast-alustoilla. Jaksoihin on myös linkit Apteekkari.fi-sivustolta eli kuuntelemiseen ei tarvitse maksullisia sovelluksia.

Kuuntele Sivuvaikutuksia-podcastin jaksot

https://www.apteekkari.fi/podcastit/sivuvaikutuksia.html

Jakso 1. Apteekki vähentää muun terveydenhuollon kuormaa. Vieraana maalaislääkäri Tapani Kiminkinen.

Jakso 2. Ovatko kaikki apteekkarit hyvätuloisia? Vieraana uransa alkuvaiheessa oleva turkulainen lähiöapteekkari Lenita Jokinen. 

Jakso 3. Lääkeneuvonta säästää liki miljardi euroa vuodessa. Vieraana Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Jakso 4: Miten kilpailu toimii apteekkialalla? Vieraana kilpailuoikeuden asiantuntija, professori Petri Kuoppamäki. 

Jakso 5: Apteekit terveydenhuollon tueksi. Vieraana Vihreiden kansanedustaja Noora Koponen.

Jakso 6: Farmasian ammattilaiset – alihyödynnetty resurssi. Vieraana Farmasialiiton vastaava toiminnanjohtaja Juha Rehula.

Jakso 7: Miksi ikäihmisiä ylilääkitään? Vieraana emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä.

Jakso 8: Käytetäänkö lääkkeitä Suomessa järkevästi? Vieraana professori Marja Airaksinen.

Lisätietoja: Touko Aalto, yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 040 516 9332 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sivuvaikutuksia podcast-sarjassa keskustellaan arkikielellä apteekkialasta.
Sivuvaikutuksia podcast-sarjassa keskustellaan arkikielellä apteekkialasta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Apteekkariliitto
Suomen Apteekkariliitto
Elimäenkatu 5
00510 HELSINKI

010 6801 400, info@apteekkariliitto.fihttp://www.apteekkariliitto.fi

Suomen Apteekkariliitto ry (www.apteekkariliitto.fi) on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys. Apteekkariliitto kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Apteekkariliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme