SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV Asuntosijoitusbarometri: Asuntosijoittajien aktiivisuus vaihtelevaa asuntomarkkinoilla – pienten kerrostaloasuntojen kauppa kuitenkin vilkasta

Jaa

Kysyimme SKV Kiinteistönvälityksen välittäjiltä, miltä asuntosijoitusmarkkinat näyttävät eri puolilla Suomea. Välittäjien mukaan asuntosijoittajien aktiivisuus on ollut kuluvana vuonna vaihtelevaa. Sijoittajienkin suosimien pienten kerrostaloasuntojen kauppa on kuitenkin vilkastunut Suomessa viime vuodesta.

Pienet kerrostaloasunnot ovat perinteisesti kiinnostaneet asuntosijoittajia – niin myös tänä vuonna.

”Eniten asuntosijoittajia ovat kuluvana vuonna kiinnostaneet välittäjiemme mukaan vanhat yksiöt, uudet yksiöt ja vanhat kaksiot”, kertoo SKV Kiinteistönvälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa.

Vanhojen kerrostaloyksiöiden kauppamäärät ovat kehittyneet Suomessa varsin positiivisesti viime vuoteen verrattaessa. Kuluvana vuonna vanhojen yksiöiden kauppoja on tehty Suomessa 2 % enemmän kuin vuosi sitten tammi–elokuussa. Pääkaupunkiseudulla yksiökauppoja on tehty 4 % enemmän kuin viime vuonna. Erityisen vilkkaana yksiöiden kauppa on käynyt tänä vuonna Espoossa (+22 %), Tampereella (+10 %) ja Turussa (+9 %) viime vuoteen verrattuna.

”Vanhojen kerrostalokaksioiden kauppa on kuluvana vuonna käynyt kuumana erityisesti pääkaupunkiseudulla, missä kaksioiden kauppamäärät ovat tammi–elokuussa nousseet 8 % viime vuodesta”, Hintsa sanoo.

Tyypillinen asuntosijoittaja on barometriin vastanneiden mukaan yksityissijoittaja, joka haluaa ostaa yhden sijoitusasunnon.

”Sijoitusasunnolla haetaan pääasiassa vuokratuottoa asunnon omistusaikana, eikä asunnon arvonnousun koeta olevan asuntosijoittajille yhtä tärkeässä roolissa. Toki painotuksissa on paljon alueellista vaihtelua. Sijoitusasunnon vuosituotto-odotukset ovat kuluvana vuonna liikkuneet välittäjien mukaan useimmin 4–6 prosentissa”, Hintsa kertoo.

Vuokralaisten odotukset kasvaneet – asuntosijoittajien kiinnitettävä huomiota asunnon kuntoon

Vuokralaisilla on lisääntyneen uudisrakentamisen myötä monilla paikkakunnilla aiempaa enemmän valinnanvaraa vuokra-asumisessa. Siksi kilpailu hyvistä vuokralaisista on kiristynyt.

”Vanhat yksiöt ja kaksiot ovat kyllä asuntosijoittajien ostolistalla, mutta ne halutaan usein remontoida täysin ennen vuokralle laittoa, jotta varmistetaan mahdollisimman hyvä vuokratuotto ja saadaan asuntoon hyvä vuokralainen. Huonokuntoiseen asuntoon voi olla vaikea saada vuokralaista varsinkin alueilla, joille vuokra-asuntotarjonta on lisääntynyt”, Hintsa kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu-Elina Hintsa, liiketoimintajohtaja, SKV Kiinteistönvälitys ja Huoneistokeskus
anu-elina.hintsa@skv.fi
puh. 050 482 3807

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SKV Kiinteistönvälitys Oy
SKV Kiinteistönvälitys Oy
Valimotie 9
00380 Helsinki

http://www.skv.fi/yhteystiedothttp://www.skv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SKV Kiinteistönvälitys Oy

SKV Mökkibarometri: Hyväkuntoisille rantamökeille riittää kysyntää – mökin myyjän hyvä varautua jätevesiasetuksen voimaantuloon1.4.2019 07:30:00 EESTTiedote

SKV Kiinteistönvälityksen Mökkibarometrin mukaan tulevan kevään ja kesän mökkikauppa tulee kauppamääriltään ja hinnoiltaan noudattelemaan viime vuoden lukuja. Tänä vuonna mökin myyntiä suunnittelevan kannattaa aloittaa myyntitoimenpiteet ajoissa, ja huomioida myös lokakuussa voimaan tulevan jätevesiasetuksen vaatimukset.

SKV-Barometri: Sosiaalisen median hyödyntäminen, kaupunkien sisäinen eriytyminen sekä ostajien uudenlainen arvomaailma olivat kiinteistönvälityksen isoimpia trendejä vuonna 201814.12.2018 07:30:00 EETTiedote

Kysyimme SKV Kiinteistönvälityksen välittäjiltä, millaisia trendejä kiinteistönvälityksessä on ollut nähtävillä kuluvana vuonna. Isoimmiksi välityksen ilmiöiksi ovat välittäjien mukaan nousseet sosiaalisen median käyttö sekä myynnin että asunnon etsimisen välineenä, sekä kaupungin sisäinen eriytyminen ja ostajien uudenlainen arvomaailma. Tulevaisuudessa kiinteistönvälityksessä onkin entistä tärkeämpää ymmärtää asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja pystyä tarjoamaan niihin sopivat ratkaisut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme