Snellmans nya pastejask ett led i arbetet för att minska matsvinnet
Att minska på matsvinnet är ett bra sätt att göra en insats för miljön och klimatet. Det bästa är att vi alla kan vara med och bidra. Här vill Snellman hjälpa konsumenterna på traven.
– Vi vill göra det lätt för alla att välja ett ansvarsfullt alternativ. Genom att erbjuda bättre förpackningslösningar kan vi påverka matsvinnet i hushållen. Med innovativa lösningar minskar svinnet nästan automatiskt, eller åtminstone så att man inte behöver ägna det hemskt mycket tankeverksamhet, säger Tommi Fors som är marknadsförings- och kommunikationsdirektör på Snellman.
Bättre smak med buljong
I samband med att asken ändrar förbättras också smaken med köttbuljong. Den förnyade produkten görs nu helt utan mjölk. Köttbuljongen som används i leverpastejen är även den med och minskar på matsvinnet.
- Vid framställningen tar vi vara på överblivna ben från våra processer och kokar egen buljong av dem. Kött, ben och äkta kryddor utgör grunden för vår smakrika buljong, berättar produktgruppschef Johanna Salo.
För att bättre ta vara på benen investerade Snellman ifjol i byggandet av en egen buljongfabrik. Den nya fabriken drivs helt på biogas, precis som hela Snellmans fabrik i Jakobstad.
Förnyade leverpastejer:
- Leverpastej 2 x 75 g
- Lantleverpastej 2 x 75 g
- Leverpastej med gräslök 2 x 75 g
Nyckelord
Kontakter
Tommi Fors,
marknadsförings- och kommunikationsdirektör, Snellmans Köttförädling Ab
044-7966513, tommi.fors@snellman.fi
Bilder
Dokument
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
Snellmanin meetvurstit ovat tutkitusti puhtaita11.4.2024 12:00:00 EEST | Tiedote
Viime viikkoina esiin nousseen hepatiitti E -viruskeskustelun myötä Snellmanin Lihanjalostus Oy on halunnut vielä oma-aloitteisesti tutkituttaa meetvurstin raaka-aineena käyttämänsä lihan. Riippumattomassa Eurofins Scientific Finland Oy:n laboratoriossa nyt tutkitut Snellmanin näytteet ovat osoittautuneet täysin puhtaiksi.
ÅTERKALLELSE: Snellman Rostad kycklingflarn original 180 g15.2.2023 13:00:08 EET | Tiedote
Snellman återkallar produkten Rostad kycklingflarn original 180 g, eftersom märkningarna på förpackningen är felaktiga.
TAKAISINVETO: Snellman Paahdettu kanalastu original 180 g15.2.2023 12:55:54 EET | Tiedote
Snellman vetää takaisin tuotteen Paahdettu kanalastu original 180 g, koska tuotteen pakkausmerkinnöissä on virhe.
Snellman satsar på köttbullar – ny fabrik möjliggör nya produkter24.8.2022 08:00:00 EEST | Tiedote
Familjeföretaget Snellmans Köttförädling Ab som är känt för sina högklassiga köttprodukter, gör nya landvinningar inom färdig mat. Fabriken i Jakobstad har fått en rejäl tillbyggnad, som gör det möjligt att börja producera nya typer av produkter. I september lanseras de första nya produkterna när Riktiga köttbullar och Riktiga köttfärsbiffar når butikshyllorna.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum