Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sodankylälle huomautus hallintolain rikkomisesta

Jaa

Lapin aluehallintovirasto on antanut 16.6. Sodankylän kunnalle huomautuksen hallintolain rikkomisesta. Sodankylän kunnassa ei ole annettu suullisista eristämis- ja karanteenipäätöksistä kirjallisia päätöksiä viipymättä.

Sodankylän terveyskeskuksessa määrättiin 1.12.2021-28.2.2022 koronakaranteeniin 1308 ja eristykseen 625 henkilöä. Heistä kaikki saivat suullisen päätöksen lisäksi myös kirjallisen päätöksen, mutta kirjallinen päätös tehtiin pahimmillaan neljän viikon viiveellä.

Lapin aluehallintoviraston mukaan päätösten antaminen potilaille suullisesti oli perusteltua, mutta päätökset olisi pitänyt antaa myös kirjallisesti huomattavasti nopeammin. Hallintolain mukaan kirjallinen päätös on annettava suullisesti tehdystä päätöksestä viipymättä. Eduskunnan oikeusasiamies on ratkaisukäytännössään katsonut, että eristämispäätöksissä jo neljän päivän viive on liian pitkä.

Lapin aluehallintoviraston päätös (avi.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

aluehallintoylilääkäri Sari Kemppainen, 0295 017 350, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme