Rakennusliike Soimu Oy

Soimu urakoi Kuopioon sauna-ravintolan, joka päihittää koollaan Helsingin Löylyn ja Tampereen Kuuman

Jaa
Rakennusliike Soimu urakoi parhaillaan Kuopion Maljalahdessa modernia puurakenteista sauna-ravintolakeskusta. Kuopion Järvimatkailukeskuksen nimellä toistaiseksi kulkeva kohde rakennetaan sauna-ravintola -konseptilla, jonka taustahahmot tunnetaan mm. Helsingin Löylyn saunakeitaan referenssistä ja Tampereen Saunaravintola Kuuman kehittämisestä. Kuopion konseptiin on yhdistelty vielä Järvisydämen matkailualan konkarin sekä paikallisten sijoittajien visioita.
Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Eero Mustonen, Harri Niemi, Petri Kahelin ja Mika Paavilainen
Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa.
Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Eero Mustonen, Harri Niemi, Petri Kahelin ja Mika Paavilainen Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa. Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.

Kohde päihittää koollaan aiemmat Tampereen ja Helsingin kohteet. Päärakennukseen on tulossa kaksi saunaa ja ravintolatoimintaa. Saunomaan pääsee vappuna 2023. Päärakennuksen seuraksi valmistuu toinen rakennus, josta käsin harjoitetaan järvimatkailuaktiviteetteja ja siitä on myös vuokrattavissa tiloja ryhmille, yrityksille ja yksityisille.

Järvimatkailukeskus on perinteisen puurakentamisen taidonnäyte

Rakennusliike Soimun hallituksen puheenjohtaja Eero Mustonen kertoo kohteen erityispiirteistä:

- Tämä on erikoisrakentamista, jossa hyödynnetään perinteistä kirvesmiestaitoa. Päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa.

- Mutta kyllä se on hyvännäköinen ja mielenkiintoisen näköinen. Aikataulussa ollaan.

Rakentaminen on sujunut ilman erityisiä ongelmia.
- Rakennusmateriaalien keväiset toimitusvaikeudet on miltei selätetty. Ammattitaitoista työvoimaa on hyvin saatavana. Kuopiosta ja seutukunnista löytyy hyvin puurakentamisen osaajia.

Monipuolista rakentamista asuntotuotannosta palvelutaloon

Järvimatkailukeskuksen lisäksi Soimulla on monta muuta hanketta käynnissä. Urakat vaihtelevat asuntotuotannosta palvelutaloon ja liiketilan saneeraukseen.

- Asuntotuotannossa meillä on suunnittelu- ja toteutusvaiheessa yhteensä noin 700 asuntoa. Kohteita löytyy niin Kuopiosta, Joensuusta kuin pääkaupunkiseudulta, kommentoi Eero Mustonen.

Matkailijoille uusi ankkurikohde: Puhdas luonto, stressinpoisto saunomisella, turvallinen ympäristö

Lumo Nordic -konseptin kehittäjän, Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen kertoo, että konseptin kehittely lähti aikoinaan hänen kansainvälisistä vientiasiakkaistaan.

- Suomeen saapuessaan he kysyivät, että pääseekö saunaan ja avantoon?
Kaikki globaaliin matkailuun, hyvinvointiin ja luontoon liittyvät trendit sopivatkin tähän konseptiin.

Kuopion valikoituminen rakentamisen kohteeksi perustuu Ville Iivosen mukaan Kuopion kaupungin elinvoimaisuuteen, luonnon vetovoimaisuuteen sekä vahvaan kiinnostukseen kehittää järvimatkailua Kuopiosta Tahkolle.

- Tämän paikan tavoite on se, että palvelemme paikallisia, niin yksittäisiä kävijöitä kuin ryhmiä ja yrityksiä, mutta ennen kaikkea haluamme palvella koko Suomen matkailua,niin että Kuopion alueelle saadaan sekä kotimaan, että ulkomaan matkailijoille uusi ankkurikohde. Sen myötä koko alueen ympärivuotisen järvimatkailun tarjonta paranee ja saa buustin.

Paikasta tule myös kuopiolaisten uusi olohuone:

- Lähtökohtaisesta olemme avoin kaikille kävijöille, emme halua olla mitenkään eksklusiivinen paikka. Periaatteessa kuka vain, joka sisään kävelee, on tervetullut, Iivonen lisää.


Virallinen nimi julkistetaan keväällä 2023

Kuopion Järvimatkailukeskuksen rakennuttajana toimii Isompi Visio Oy, jokamyös vastaa liiketoiminnasta. Suunnittelijana on Studio Puisto Arkkitehdit Oy, jolla on entuudestaan lukuisia ekologisia matkailureferenssejä.  

Kuopion Järvimatkailukeskus -nimi ei tule jäämään käyttöön, vaan kohteen virallinen nimi julkistetaan keväämmällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusliike Soimu Oy
Toimitusjohtaja Petri Kahelin
p. +358 400 132 215
petri.kahelin@soimu.fi


Sauna Finlandia Holding Oy
Toimitusjohtaja Ville Iivonen
p. +358 40 5060 422
ville@lumonordic.com

Kuvat

Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Eero Mustonen, Harri Niemi, Petri Kahelin ja Mika Paavilainen
Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa.
Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Eero Mustonen, Harri Niemi, Petri Kahelin ja Mika Paavilainen Kuopion Järvimatkailukeskuksen päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa. Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Lataa
Vasemmalta oikealle: Mika Paavilainen, Harri Niemi, Valtteri Ahonen, Eero Mustonen, Sami Leikas, Petri Kahelin
” Tämä on erikoisrakentamista, jossa hyödynnetään perinteistä kirvesmiestaitoa. Kuopiosta ja seutukunnista löytyy hyvin puurakentamisen osaajia. 
”, kertoo Eero Mustonen.
Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Vasemmalta oikealle: Mika Paavilainen, Harri Niemi, Valtteri Ahonen, Eero Mustonen, Sami Leikas, Petri Kahelin ” Tämä on erikoisrakentamista, jossa hyödynnetään perinteistä kirvesmiestaitoa. Kuopiosta ja seutukunnista löytyy hyvin puurakentamisen osaajia. ”, kertoo Eero Mustonen. Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Lataa
Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Valtteri Ahonen, Harri Niemi, Mika Paavilainen, Eero Mustonen, Petri Kahelin
Järvimatkailukeskuksen rakentaminen on yksi Soimun lukuisista kohteista. ”Kohteita löytyy tällä hetkellä niin Kuopiosta, Joensuusta kuin pääkaupunkiseudulta”, kommentoi Eero Mustonen.
Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Vasemmalta oikealle: Sami Leikas, Valtteri Ahonen, Harri Niemi, Mika Paavilainen, Eero Mustonen, Petri Kahelin Järvimatkailukeskuksen rakentaminen on yksi Soimun lukuisista kohteista. ”Kohteita löytyy tällä hetkellä niin Kuopiosta, Joensuusta kuin pääkaupunkiseudulta”, kommentoi Eero Mustonen. Kuva: Marko Paakkanen. Kuvat ovat vapaasti julkaistavissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Soimu Oy
Rakennusliike Soimu Oy
Tulliportinkatu 1
80130 JOENSUU

0500 572 780https://soimu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Soimu Oy

Rakennusliike Soimun toiminta laajentuu Keski-Suomeen6.6.2023 06:50:00 EEST | Tiedote

Rakennusliike Soimun toiminta laajentuu Keski-Suomeen, kun Soihtu eli Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) liiketoimintayksikkö ja Soimu ovat allekirjoittaneet 29.5.2023 esisopimuksen Jyväskylän ylioppilaskylään Kortepohjaan toteutettavasta hybridirakennushankkeesta. Kyseessä on TR-urakka, jossa Soimu vastaa hankkeen teknisten ratkaisujen suunnittelusta ja rakentamisesta. Rakennusliike Soimu on vuoden 2023 alusta aloittanut hallitun laajentumisen Keski-Suomeen ja JYY ylioppilaskylän hybridirakennus -hanke on erittäin merkittävä päänavaus uudelle markkina-alueelle. Työkannan ja resurssien hankintaa jatketaan suunnitellusti jatkuvuuden varmistamiseksi.

Rakennusliike Soimulle 19 miljoonan rakennushankkeet - Kuopion Hatsalan alueelle nousee uuden ajan asuin- ja palvelukortteli sekä asumisoikeuskiinteistö16.12.2021 07:01:00 EET | Tiedote

Rakennusliike Soimu aloittaa lähes 19 miljoonan euron rakennushankkeet Kuopiossa kahdelle eri tilaajalle. Health City Finland Oy:n hankkeeseen tulee yhteensä 77 asuntoa sekä noin 600 m2:n kokoinen tila asuinkorttelin yhteiskäyttöön. TA-Asumisoikeus Oy:n hankkeeseen tulee 51 asuntoa. Rakennushankkeet kestävät loppuvuoteen 2023 saakka.

Joensuulainen Rakennusliike Soimu Oy toteuttaa 12 miljoonan euron hankkeen Tuusulassa - Rakennusalan viime vuoden kovin kasvaja jatkaa kasvuaan Uudellamaalla29.6.2021 06:45:00 EEST | Tiedote

Laadukkaasta rakentamisestaan tunnettu joensuulainen Rakennusliike Soimu Oy vahvistaa edelleen liiketoimintaansa Uudellamaalla. Vuokratalo As Oy Tuusulan Kotipiha valmistuu puolentoista vuoden kuluttua sisältäen kaksi kolmekerroksista kerrostaloa ja 64 asuntoa. Tilaajana on Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy. Verollinen urakkahinta on noin 11,8 miljoonaa euroa. Urakka suoritetaan KVR-urakkana, jolloin urakoitsijalla on kokonaisvastuu koko rakennushankkeen toteuttamisesta mukaan luettuna kokoamiskoordinointi ja suunnittelu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme