Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 10.4. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 10. huhtikuuta klo 17.15 alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavaa asiaa.
 

Kilpailutuksella asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja kehitysvammaisille

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi periaatteet, joilla hankitaan kilpailutuksella kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja.

Lautakunta palautti asian helmikuun lopun kokouksessa uudelleen valmisteltavaksi. Nyt esitettäviä hankinnan periaatteita on täsmennetty ja täydennetty lautakunnan edellyttämällä tavalla.

Esityksessä muun muassa todetaan, ettei nykyisten asiakkaiden tarvitse tämän uuden kilpailutuksen perusteella muuttaa kodistaan tai vaihtaa työ- tai päivätoiminnan paikkaa, jos hän ei sitä halua. Tarjouspyynnössä myös edellytetään, että asumisyksikön on sijaittava pääkaupunkiseudulla, ettei asukkaiden tarvitse muuttaa kauaksi Helsingistä.

Kaikilta palveluntarjoajilta edellytetään laadullisina vähimmäisvaatimuksina tietyt työntekijöiden ammattitaitoon ja osaamiseen liittyvät vaatimukset. Lautakunta edellytti näiden vähimmäisvaatimusten täsmennystä.

Lautakunta saa kokouksessa myös selvityksen, miten hankinnan valmistelun aikana kuultiin asiakkaita, heidän läheisiään ja kokemusasiantuntijoita.

Näitä palveluja esitetään hankittavaksi ostopalveluna neljäksi vuodeksi 1.7.2018 alkaen. Lisäksi sopimusta olisi tarvittaessa mahdollista jatkaa varsinaisen sopimuskauden jälkeen kaksi vuotta.

Kehitysvammaisten ostopalvelut täydentäisivät toimialan omaa palvelua. Lisäksi parhaillaan selvitetään, olisiko jatkossa mahdollista tarjota näitä palveluja myös palvelusetelillä.

Jos laki muuttuu sopimuskauden aikana niin, ettei kehitysvammaisten ostopalveluja tarvitse enää kilpailuttaa, niin Helsinki toimii sen mukaisesti, eikä kilpailuta palvelua enää uusille asiakkaille.

Helsinki ei sitoudu hankkimaan palveluja tiettyä määrää, vaan hankkii niitä asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Lisätietoja ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, p. 050 593 0973, minna.eronen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimen verkkosivuilla.

Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, p. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tukea ja tietoa perheille erotilanteeseen21.9.2018 11:08Tiedote

Parisuhteen päättyminen tuo monenlaisia muutoksia ja vaikuttaa sekä vanhempien että lasten elämään. Eron ensiapupiste ja Puhutaan erosta -illat tarjoavat tietoa ja ohjeita. Eron ensiapupiste Eron ensiapupiste tarjoaa ohjausta ja neuvontaa helsinkiläisten perheiden erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen. Eron ensiapupisteessä on tarjolla tietoa perheille erotilanteessa suunnatuista palveluista. Ensiapupisteessä ovat auttamassa ammattilaiset perheoikeudellisten asioiden yksiköstä (mm. lastenvalvojat) sekä eri järjestöjen edustajat yhdessä. Eron ensiapupisteessä voi asioida nimettömänä ja myös yksin ilman toista vanhempaa. Eron ensiapupiste palvelee Itäkadun perhekeskuksessa keskiviikkoisin klo 12–16, os.Tallinnanaukio 1. Puhutaan erosta -illat Puhutaan erosta -illoissa keskustellaan eroon liittyvistä teemoista asiantuntijoiden johdolla. Illat on tarkoitettu eronneille ja eroa harkitseville sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelij

Kysy chatissa – sosiaalineuvonta vastaa17.9.2018 09:53Tiedote

Helsinkiläiset saavat sosiaalineuvontaa nyt myös chatin kautta. Chat-palvelu toimii verkossa sosiaalineuvonnan sivuilla ja sitä voi käyttää myös mobiililaitteella. Asiakas saa chatissa neuvontaa ja ohjausta tarvitsemistaan sosiaalipalveluista, esimerkiksi etuuksien tai tukien hakemisesta sekä myös muissa niihin liittyvissä kysymyksissä. Sosiaalineuvonnassa ammattilainen auttaa asiakasta hänen tilanteessaan ja ohjaa palveluissa tarvittaessa eteenpäin. Chatissa on mahdollisuus myös tunnistautumiseen, joten tarvittaessa voidaan käsitellä asiakkaan henkilökohtaisia asioita yleisen neuvonnan lisäksi. Chat on toiminnassa arkisin klo 9–14.30, paitsi tiistaisin klo 12–14.30 välisenä aikana. Myös sosiaalineuvonnan palvelupisteet palvelevat tuttuun tapaan. Sosiaalineuvonnan chat on osa Helsingin sähköisten palvelujen kehittämistä. Lisätietoja: Anri Viskari–Lojamo, johtava sosiaaliohjaaja puh. 09 3106 2625, anri.viskari-lojamo@hel.fi Chat osoitteessa: www.hel.fi/sosiaalineuvonta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme