Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 10.4. kokouksen ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 10. huhtikuuta klo 17.15 alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavaa asiaa.
 

Kilpailutuksella asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja kehitysvammaisille

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi periaatteet, joilla hankitaan kilpailutuksella kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille asumis- sekä työ- ja päivätoiminnan palveluja.

Lautakunta palautti asian helmikuun lopun kokouksessa uudelleen valmisteltavaksi. Nyt esitettäviä hankinnan periaatteita on täsmennetty ja täydennetty lautakunnan edellyttämällä tavalla.

Esityksessä muun muassa todetaan, ettei nykyisten asiakkaiden tarvitse tämän uuden kilpailutuksen perusteella muuttaa kodistaan tai vaihtaa työ- tai päivätoiminnan paikkaa, jos hän ei sitä halua. Tarjouspyynnössä myös edellytetään, että asumisyksikön on sijaittava pääkaupunkiseudulla, ettei asukkaiden tarvitse muuttaa kauaksi Helsingistä.

Kaikilta palveluntarjoajilta edellytetään laadullisina vähimmäisvaatimuksina tietyt työntekijöiden ammattitaitoon ja osaamiseen liittyvät vaatimukset. Lautakunta edellytti näiden vähimmäisvaatimusten täsmennystä.

Lautakunta saa kokouksessa myös selvityksen, miten hankinnan valmistelun aikana kuultiin asiakkaita, heidän läheisiään ja kokemusasiantuntijoita.

Näitä palveluja esitetään hankittavaksi ostopalveluna neljäksi vuodeksi 1.7.2018 alkaen. Lisäksi sopimusta olisi tarvittaessa mahdollista jatkaa varsinaisen sopimuskauden jälkeen kaksi vuotta.

Kehitysvammaisten ostopalvelut täydentäisivät toimialan omaa palvelua. Lisäksi parhaillaan selvitetään, olisiko jatkossa mahdollista tarjota näitä palveluja myös palvelusetelillä.

Jos laki muuttuu sopimuskauden aikana niin, ettei kehitysvammaisten ostopalveluja tarvitse enää kilpailuttaa, niin Helsinki toimii sen mukaisesti, eikä kilpailuta palvelua enää uusille asiakkaille.

Helsinki ei sitoudu hankkimaan palveluja tiettyä määrää, vaan hankkii niitä asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Lisätietoja ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, p. 050 593 0973, minna.eronen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimen verkkosivuilla.

Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, p. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme