Kiinteistömaailma

Sota, korot ja inflaatio puraisivat – asuntokauppa hiljeni 30 prosenttia lokakuussa

Jaa
Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä lokakuussa 706 käytettyjen ja 29 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 735 kauppakappaletta. Vertailulukuun eli viime vuoden lokakuun kauppamäärään (1076) verrattuna laskua tuli siten noin 30 prosenttia.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä arvioi, että kahden seuraavan vuosineljänneksen eli käynnissä olevan vuoden viimeisen ja ensi vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana asuntokaupassa nähdään pitkän ajan keskiarvoa hiljaisempi jakso.

”Sota, arjen inflaatio ja kallistunut rahan hinta ovat varsin tehokas kombinaatio iskemään kiilaa kotitalouksien investointihalukkuuteen”, Kyhälä sanoo.

”Tarvevetoiset kaupat tehtiin lokakuussa ja tullaan tekemään talvenkin aikana: yli 730 asiakasta vaihtoi avullamme uuteen kotiin lokakuussa, ja päälle tulee vuokravälitys, jossa lokakuu oli edellisvuotta vilkkaampi. Uusien asuntojen tarjonnan väheneminen on kuitenkin osaltaan omiaan vähentämään asuntokauppaa, samoin kuin sijoittaja-asiakkaiden varovaisuus”, Kyhälä sanoo.

Ensiasunnon ostajien osuus kaikista lokakuussa tehdyistä kaupoista nousi yli neljännekseen, mikä korostaa asuntokaupan tarvevetoisuutta Suomessa.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme