Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

SOTE-sopimus luo raamit sosiaalialan työvoimapulan ratkaisulle 

Jaa

Uusi virka- ja työehtosopimus SOTE-sopimus tulee voimaan 1.9.2021. SOTE-sopimusta sovelletaan henkilöihin, jotka toimivat kunnissa tai kuntayhtymissä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä.

Ensimmäisen 1.9. alkaen voimaan tulevan SOTE-sopimuksen määräykset vastaavat pääosin sisällöltään KVTES:n vastaavia määräyksiä. Nykyinen työnantaja ja sovitut työehdot eivät muutu eikä olemassa olevia työsopimuksia ole tarvetta päivittää.Sopimuskausi päättyy kuitenkin jo 28.2.2022, joten uutta sopimusta neuvotellaan parhaillaan.  

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentialle tärkeää on, että SOTE-sopimuksen palkkausrakenteessa huomioidaan sosiaalialan korkeasti koulutettujen asiantuntijatehtävien vaativuus.  

  SOTE-sopimuksessa sosiaalihuollon ammattilaisilla on valtava rooli. Kyseessä ei todellakaan ole mikään terveydenhuollon oma sopimusTalentian puheenjohtaja Jenni Karsio sanoo. 

Erityisen merkityksellisen sopimuksesta tekee se, että nyt asetetaan raamit sille, halutaanko sosiaalialan työntekijäpulaa aidosti ratkaista  

 Naisvaltaisen sosiaalialan palkkojen jälkeenjääneisyyttä ei korjata yleiskorotuksilla. Katsomme, että monivuotinen palkkaohjelma on välttämätön, ja palkankorotusten on oltava prosentuaalisiaKarsio tiivistää.  

Lisätietoja: 

Jenni Karsio, puheenjohtaja, puh. 044 541 5955 
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia 

 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Lastensuojeluun viimein sosiaalityöntekijämitoitus – kuntien puutteellinen valmistautuminen voi vaarantaa lasten oikeudet8.12.2021 16:25:25 EET | Tiedote

Eduskunta on hyväksynyt lastensuojelun asiakasmäärän rajauksen, jota Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, lastensuojelujärjestöt ja lastensuojelun työntekijät ja asiakkaat ovat toivoneet vuosikymmeniä. Laki tulee voimaan ensi vuoden alussa. Muutoksen tavoitteena on vahvistaa lasten etua ja oikeuksia sekä lastensuojelun tavoitteiden toteutumista rajaamalla lastensuojelun vastuusosiaalityöntekijän asiakasmäärä portaittain enintään 30 lapseen tai nuoreen. Talentian saamien tietojen mukaan kunnissa uudistukseen on varauduttu hyvin vaihtelevasti, ja monin paikoin tarve lastensuojeluasiakkuudelle saattaa muodostua suuremmaksi kuin nykyisellä työvoimalla kyetään hoitamaan. Säästösyistä virkoja ei ole kaikkialla tarpeeksi, työntekijöiden rekrytointi ei ole ollut riittävän houkuttelevaa, ja samaan aikaan lastensuojelun tarve kasvaa rytinällä. Lain noudattaminen edellyttää välittömiä vakanssilisäyksiä ja riittäviä toimia rekrytoinnin onnistumiseksi. – Mitoitus on ollut last

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme