Kainuun ELY-keskus

Sotkamo Silver Oy:n rikastushiekka-allasalueen laajentamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelma on nähtävillä

Jaa
Sotkamo Silver Oy suunnittelee rikastushiekka-alueen laajentamista. Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä selvitetään rikastushiekka-alueen laajentamisen sekä malmituotannon ja rikastamon kapasiteetin kasvattamisen vaikutuksia.
Kuva © Sotkamo Silver Oy.
Kuva © Sotkamo Silver Oy.

Tavoitteena on arvioida nykytilaan verrattuna korkeamman malmituotantomäärän ja pidennetyn toiminta-ajan vaikutuksia. Hankevaihtoehdoissa tarkastellaan kahta vaihtoehtoista sijaintia rikastushiekka-altaan laajennusosalle. YVA-ohjelmassa esitetään myös vesistövaikutusten arviointia.

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi alkaa arviointiohjelman laatimisella, joka on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma ympäristövaikutusten arvioinnissa arviointimenettelyn järjestämisestä ja tarvittavista suunnitelmista.

Sotkamo Silver Oy:n hopeakaivos on ollut toiminnassa vuodesta 2019 lähtien. Alueella tuotetaan hopeaa ja kultaa sisältävää lyijyrikastetta sekä hopeaa sisältävää sinkkirikastetta. Lisäksi tuotteena saadaan pyriittirikastetta. Toimintaa ohjaavat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (PSAVI) vuosina 2013 ja 2020 myöntämät ympäristö- ja vesitalousluvat ja niihin myöhemmin tehdyt muutokset. Toiminnan laajentamiselle vuonna 2020 annettuun lupapäätökseen on haettu muutoksia, mutta laajentamistyöt on voitu käynnistää aloittamisluvan nojalla.

Arviointiohjelma on nähtävillä 21.3.–19.4.2023 sähköisesti osoitteessa: https://www.ymparisto.fi/sosirikastushiekkaYVA .

YVA-ohjelman paperiversioon voi tutustua kuulemisaikana Sotkamon kunnantalolla (Markkinatie 1) ja Kainuun ELY-keskuksen aulapalvelussa (Kalliokatu 4).

Hankkeen ensimmäinen yleisötilaisuus järjestetään 29.3.2023 klo 18 alkaen Sotkamon kunnantalolla. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus, ympäristöasiantuntija Elli Moilanen,
elli.moilanen@ely-keskus.fi, p. 040 516 7905

Kuvat

Kuva © Sotkamo Silver Oy.
Kuva © Sotkamo Silver Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuulaiset yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa investointi- ja kehittämismahdollisuuksien toteuttamiseen25.5.2023 09:35:00 EEST | Tiedote

Pitkään kestänyt poikkeusaika ei ole merkittävästi kasvattanut työttömyyttä Kainuussa. Haasteena on sen sijaan useiden alojen työvoimapula, joka todennäköisesti pahenee entisestään mittavien eläköitymisten vuoksi tulevina vuosina. Konkreettiset toimenpiteet osaavan työvoiman turvaamiseksi ovat tarpeellisia. Alueelliset kehitysnäkymät keväältä 2023 on julkaistu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme