Visit Tampere

Soul of Sauna -viikko kutsuu tutustumaan maailman saunapääkaupungin löylyihin ja saunaelämyksiin

Jaa
Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtumaviikon huipentaa saunarauhan julistus Tampereelta, Rajaportin saunalta lauantaina 11.6.

Soul of Sauna -tapahtumaviikolla 6.–11.6. järjestetään monipuolisesti erilaisia saunateemaisia tapahtumia. Viikon aikana voi matalalla kynnyksellä tutustua Tampereen seudun saunoihin ja saunaelämyksiin. Tavoitteena on lisätä alueen saunojen ja saunakulttuurin tunnettuutta.

Soul of Sauna -viikko muotoutui luontaisesti, kun samalle viikolle osuivat sekä Tampereella järjestettävä World Sauna Forum, suomalaisen saunan päivä, Savusaunaklubin saunarauhan julistus että löylyvesiviestin lähtölaukaus. Saunatoimijat järjestävät pitkin viikkoa erilaisia tapahtumia ja esittelevät saunoja sekä uusia saunaan liittyviä palveluita.

–Tampere on maailman saunapääkaupunki ja sauna on kansainvälisesti kiinnostava aito elämys, jonka yhä useammat matkailijat haluavat kokea. Siksi on luonnollista, että Soul of Sauna -viikkoa vietetään nimenomaan Tampereella, toteaa Visit Tampereen asiakkuusvastaava Mari Saloniemi.

Saunarauha julistetaan Rajaportin saunalta

Kansainvälinen savusaunaklubi on elvyttänyt vanhan saunaperinteen ja on julistanut vuodesta 1995 lähtien kaikkia koskevan saunarauhan suomalaisen saunan päivänä, kesäkuun toisena lauantaina.

– Olemme valinneet vuoden 2022 viralliseksi saunarauhan julistuksen antajaksi maailman hikoilu- ja kylpykulttuureja käsittelevän Terve Löyly -kirjan kirjoittajan, kieli- ja kasvatustieteilijä Heikki K. Lyytisen, kertoo puheenjohtaja Sami Kauhanen Kansainvälisestä Savusaunaklubista.

Saunarauhan julistuksen jälkeen Rajaportilta lähtee liikkeelle Löylyvesimaraton. Löylyvesi, joka on suomalaisen saunan sielu, lähetetään matkaan saunasangossa maailman saunapääkaupungista kohti Saksaa. Sanko kulkee olympiatulen lailla noin 3000 kilometrin matkan satojen käsiparien avulla kävellen, polkupyörällä, hevosen selässä ja muilla keinoin aina Etelä-Saksaan Stuttgartiin asti. Maratonin päätöspiste on Stuttgartissa lokakuun lopulla järjestettävä kansainvälinen saunakongressi, jossa Tampereelta tuodulla vedellä tullaan heittämään päätöslöylyt juhlallisin menoin.

Maratonin järjestää Suomen Saksan-instituutti yhdessä Saksalais-Suomalaisen Seuran kanssa.

– Tempauksella haluamme tehdä yksinkertaista ja luonnonläheistä suomalaista saunakulttuuria näkyväksi Keski-Euroopassa, jossa saunotaan usein erilaisia tarkkoja sääntöjä noudattaen, kertoo maratonin koordinaattori Mikaela Mäkelä.

Laulusaunaan tai tutustumaan vihtojen salaisuuksiin

Soul of Sauna -viikolla on mahdollisuus saunoa Tampereen ja seudun monissa upeissa saunoissa ja kokea saunaelämyksiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi höyrysauna yhdistettynä erilaisiin vihtoihin, tai löylyttelyn lomassa kuunneltava tilataideteos Saunan luonto?

Viikon aikana voi myös tutustua esimerkiksi ruususaunaan ja turvesaunaan, unohtamatta perinteistä suomalaista saunaelämystä makkaroineen ja järvimaisemineen.

Soul of Sauna -viikon tapahtumat on koottu yhteen Visit Tampereen tapahtumakalenteriin: https://visittampere.fi/tapahtumat/soul-of-sauna-viikko/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Saloniemi
Visit Tampere
p. +3585 0594 5951
mari.saloniemi@visittampere.fi


Sami Kauhanen
Kansainvälinen Savusaunaklubi
p. +358 40 558 2545
sami.kauhanen@vastamaki.fi


Mikaela Mäkelä
Suomen Saksan-instituutti
p. +49 1590 6463 023
mikaela.makela@finstitut.de


Veikko Niskavaara
Rajaportin sauna
p. +3584 0776 5198
veikko.niskavaara@gmail.com

Kuvat

Lataa
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Visit Tampere
Visit Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

03 5656 6800https://visittampere.fi

Olemme Suomen suosituimman matkailukaupungin matkailu- ja elinkeinomarkkinoinnin asiantuntijaorganisaatio. Vahvistamme Tampereen asemaa kansallisesti ja kansainvälisesti vetovoimaisena matkailu-, tapahtuma-, ja kongressikaupunkina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme