Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin AO järjestää ammattiin opiskelevien SAKUstars-kulttuurikilpailun 8.–10. syyskuuta

Jaa

Stadin AO (Stadin ammatti- ja aikuisopisto) järjestää SAKUstars 2020 -tapahtuman 8.–10.2020. Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu saapuu Helsinkiin 60 vuoden jälkeen, ja se toteutetaan ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Yleisö pääsee seuraamaan ohjelmaa virtuaalisesti.

Vuosittain toteutettava, valtakunnallinen ammatillisen koulutuksen kulttuurikilpailu SAKUstars järjestetään Helsingissä 8.–10.2020. Kilpailu kokoaa nuoret ja opettajat yhteen musiikin, tanssin, näytelmien, shakin, kirjoitelmin ja monien muiden eri taiteen lajien kautta.

”Tapahtuman teemana on ”Dream Hard”, jolla viestimme, että unelmat kantavat ja unelmia eläen saa uusia kokemuksia, ystäviä sekä rohkaistuu uudenlaisiin mahdollisuuksiin”, toteaa SAKUstars 2020 -tapahtuman projektipäällikkö Sari Karjalainen.

Edellisen kerran vastaava kulttuurikilpailu järjestettiin Helsingissä vuonna 1960, joten Stadin AO sai kuudenkymmenen vuoden jälkeen tapahtuman toteuttamisvastuun pääkaupungissa. Vuosi 2020 on tuonut omat haasteensa SAKUstarsin järjestämiseen, ja toteutuksessa onkin kiinnitetty erityistä huomiota tapahtuma- ja terveysturvallisuuteen.

Hybriditapahtuma mahdollistaa eri tapoja osallistua

SAKUstars toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Kilpailuun voi siis osallistua perinteisesti paikan päällä tapahtuma-alueella, tai etänä joko samanaikaisesti omasta oppilaitoksesta tai tallenteina lähetetyillä teoksilla ja esityksillä.

Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan 474, joista 173 osallistuu virtuaalilajeihin. Joukkueita osallistujissa on 45. Hybriditoteutustapa mahdollistaa osallistumisen kunkin kilpailijan valitsemalla tavalla ja kerää aiempaa laajemman yleisön.

”Tapahtuma on suunniteltu ja se toteutetaan hyvin pitkälti osana oppilaitoksen normaalia toimintaa. Näin järjestelyissä mukana olleet nuoret pääsevät kokemaan tapahtuman järjestämisen aina suunnitteluvaiheesta toteuttamiseen asti”, kertoo Sari Karjalainen.

Yleisöksi striimejä seuraten

Tapahtuman yleisöksi pääsee virtuaalisesti, sillä esitykset striimataan viideltä kanavalta kilpailupäivien ajan. SAKUstars 2020 -nettisivuille avataan tiistaina 8.9. tapahtumasivu, jossa on linkit live-striimeihin.

SAKUstars 2020 -nettisivut

Lisätiedot:

Sari Karjalainen, SAKUstars 2020 -projektipäällikkö
puh. 050 363 8977, sari.karjalainen@edu.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 22.9.202018.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous pidetään tiistaina 22. syyskuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankinta ajalle 1.1.2021 - 31.12.2023 sekä tilahankkeita. Lautakunnalle esitetään päätettäväksi ruoka-, siivous- ja kohdevastaavapalveluiden hankintaa kolmelta eri yritykseltä. Hankintahinta ilman arvonlisäveroa on noin 4,8 miljoonaa euroa. Hankinnassa on käytetty kestävän kehityksen mukaisia kriteereitä vähimmäisvaatimuksissa. Palveluntuottajien edellytetään tuottavan sekä ruoka-, siivous- että käyttäjäpalvelut kestävien periaatteiden mukaisesti. Siivouspalvelujen tarjoajalla tulee olla ympäristöä säästävät siivousmenetelmät. Vähimmäisvaatimusten lisäksi ruokapalveluissa laadun yhtenä arviointikriteerinä on käytetty Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman toteuttamista. Tilahankkeista lautakunnalle e

Kundnöjdheten i Helsingfors stads grundskolor är på en god nivå – skolornas styrkor är bland annat lärarna och stödet för lärandet18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsingfors kartlade i början av år 2020 hur nöjda klienterna inom den grundläggande utbildningen är. Enligt svaren är eleverna och vårdnadshavarna nöjda med skolan och undervisningen. En tredjedel av eleverna och en fjärdedel av vårdnadshavarna gav skolorna högsta betyg i helhetsbedömningen. Grundskolornas styrkor är stödet för lärandet, tryggheten, samarbetet mellan hem och skola samt lärarna och lärarrollen.

Helsingin peruskoulujen asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla – vahvuuksina muun muassa opettajat ja oppimisen tuki18.9.2020 11:00:00 EESTTiedote

Helsinki selvitti perusopetuksen asiakkaiden tyytyväisyyttä alkuvuodesta. Vastausten perusteella oppilaat ja huoltajat ovat tyytyväisiä kouluun ja opetukseen. Kolmasosa oppilaista ja neljäsosa huoltajista antoi kokonaistyytyväisyydessä parhaan arvosanan. Helsingin peruskoulujen vahvuuksia ovat oppimisen tuki, turvallisuus, kodin ja koulun yhteistyö sekä opettajat ja opettajuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme