Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin AO palkitsi työelämän yhteistyökumppaneitaan

Jaa

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on palkinnut ensi kertaa työnantajia ja henkilöitä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana kehittäneet ja toteuttaneet esimerkillistä työelämäpedagogiikkaa.

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.

Stadin AO haluaa nostaa esille yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet työelämässä oppimisen erityisesti kuluneen vuoden aikana. Työelämäpalkinto jaettiin 20.11.2019 kolmessa kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani sekä Stadin eldis.

Palkintokriteereissä korostuivat työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä oppilaitoksen kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeisiin.

”Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin”, palkintoraadin puheenjohtaja, rehtori Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston työelämäpalkinnot 2019:

Vuoden työpaikkaohjaaja:
Henkilöstöpäällikkö Laura Salmi, Helsingin Jalkapalloklubi

Vuoden työelämäkumppani:

Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Helsingin kaupunki

Stadin eldis:

Ketjupäällikkö Elina Vaalto, SOK-Emotion

Lisäksi jaettiin kolme kunniakirjaa ansioituneille työpaikkaohjaajille: Teemu Auranen, K-Caara Espoo; Eve Laos, HUS ASVIA ja Timo Luostarinen, Insinööritoimisto Teknokolmio Oy.

”Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin", kuvaa Eeva Sahlman.

”Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.”

Innovatiivista yhteiskehittämistä

Työelämässä oppimisen painoarvo on vahvistunut ammatillisessa koulutuksessa. Yhä useampi työpaikka tarjoaa oppimismahdollisuuksia tutkinnon suorittajille.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston noin 10 000 opiskelijan tavoitteelliset työelämässä oppimisen jaksot suunnitellaan opiskelijan, ammatillisen opettajan ja työnantajan yhteistyönä.

Oppilaitosyhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä. Parhaimmillaan kumppanuus johtaa innovatiiviseen yhteiskehittämiseen ja uusien oppimismenetelmien luomiseen.

Lisätiedot:

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017
Asiakkuusvastaava Hannele Häyhä, hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme