Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin AO palkitsi työelämän yhteistyökumppaneitaan

Jaa

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on palkinnut ensi kertaa työnantajia ja henkilöitä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana kehittäneet ja toteuttaneet esimerkillistä työelämäpedagogiikkaa.

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.

Stadin AO haluaa nostaa esille yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet työelämässä oppimisen erityisesti kuluneen vuoden aikana. Työelämäpalkinto jaettiin 20.11.2019 kolmessa kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani sekä Stadin eldis.

Palkintokriteereissä korostuivat työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä oppilaitoksen kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeisiin.

”Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin”, palkintoraadin puheenjohtaja, rehtori Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston työelämäpalkinnot 2019:

Vuoden työpaikkaohjaaja:
Henkilöstöpäällikkö Laura Salmi, Helsingin Jalkapalloklubi

Vuoden työelämäkumppani:

Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Helsingin kaupunki

Stadin eldis:

Ketjupäällikkö Elina Vaalto, SOK-Emotion

Lisäksi jaettiin kolme kunniakirjaa ansioituneille työpaikkaohjaajille: Teemu Auranen, K-Caara Espoo; Eve Laos, HUS ASVIA ja Timo Luostarinen, Insinööritoimisto Teknokolmio Oy.

”Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin", kuvaa Eeva Sahlman.

”Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.”

Innovatiivista yhteiskehittämistä

Työelämässä oppimisen painoarvo on vahvistunut ammatillisessa koulutuksessa. Yhä useampi työpaikka tarjoaa oppimismahdollisuuksia tutkinnon suorittajille.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston noin 10 000 opiskelijan tavoitteelliset työelämässä oppimisen jaksot suunnitellaan opiskelijan, ammatillisen opettajan ja työnantajan yhteistyönä.

Oppilaitosyhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä. Parhaimmillaan kumppanuus johtaa innovatiiviseen yhteiskehittämiseen ja uusien oppimismenetelmien luomiseen.

Lisätiedot:

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017
Asiakkuusvastaava Hannele Häyhä, hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.6.202012.6.2020 11:15:46 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 16. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita päiväkotien ja koulujen tilahankkeita. Esityslistalla olevat päiväkotien tilahankkeet: lausunto Malmilla sijaitsevan päiväkoti Marmorin sisäilmakorjausten hankesuunnitelmasta lausunto Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan korvaavien tilojen hankesuunnitelmasta tarveselvitys Pasilassa osoitteeseen Lavakatu 1 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Malmilla osoitteeseen Jäkälätie 11 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Kannelmäessä osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavasta päiväkodista Muut lautakunnan esityslistalla olevat tilat: tarveselvitys Kruunuvuorenrannan palvelurakennukseen sijoittuvasta peruskoulusta, päiväkodista ja leikkipuistosta lausunto Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme