Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin AO palkitsi työelämän yhteistyökumppaneitaan

Jaa

Stadin ammatti- ja aikuisopisto on palkinnut ensi kertaa työnantajia ja henkilöitä, jotka ovat kuluneen vuoden aikana kehittäneet ja toteuttaneet esimerkillistä työelämäpedagogiikkaa.

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.

Stadin AO haluaa nostaa esille yhteistyökumppaneitaan, jotka ovat mahdollistaneet työelämässä oppimisen erityisesti kuluneen vuoden aikana. Työelämäpalkinto jaettiin 20.11.2019 kolmessa kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani sekä Stadin eldis.

Palkintokriteereissä korostuivat työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä oppilaitoksen kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeisiin.

”Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin”, palkintoraadin puheenjohtaja, rehtori Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston työelämäpalkinnot 2019:

Vuoden työpaikkaohjaaja:
Henkilöstöpäällikkö Laura Salmi, Helsingin Jalkapalloklubi

Vuoden työelämäkumppani:

Kinaporin monipuolinen palvelukeskus, Helsingin kaupunki

Stadin eldis:

Ketjupäällikkö Elina Vaalto, SOK-Emotion

Lisäksi jaettiin kolme kunniakirjaa ansioituneille työpaikkaohjaajille: Teemu Auranen, K-Caara Espoo; Eve Laos, HUS ASVIA ja Timo Luostarinen, Insinööritoimisto Teknokolmio Oy.

”Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin", kuvaa Eeva Sahlman.

”Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.”

Innovatiivista yhteiskehittämistä

Työelämässä oppimisen painoarvo on vahvistunut ammatillisessa koulutuksessa. Yhä useampi työpaikka tarjoaa oppimismahdollisuuksia tutkinnon suorittajille.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston noin 10 000 opiskelijan tavoitteelliset työelämässä oppimisen jaksot suunnitellaan opiskelijan, ammatillisen opettajan ja työnantajan yhteistyönä.

Oppilaitosyhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä. Parhaimmillaan kumppanuus johtaa innovatiiviseen yhteiskehittämiseen ja uusien oppimismenetelmien luomiseen.

Lisätiedot:

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017
Asiakkuusvastaava Hannele Häyhä, hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Työelämäpalkinnot jaettiin 20.11.2019.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10.12.20195.12.2019 16:34:54 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 10. joulukuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa uudet kaksikieliset esiopetusryhmät sekä suomenkielisen perusopetuksen A2-kielen tuntijako. Laajamittaista kaksikielistä suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan alkavaksi 1.8.2020 päiväkoti Nalliin, päiväkoti Aapiskukkoon ja päiväkoti Poutapilveen. Kielirikasteista suomi-englanti-esiopetusta ehdotetaan päiväkoti Neulaseen ja päiväkoti Ruutiin. Ensimmäiset laajamittaiset kaksikieliset suomi-englanti-esiopetusryhmät aloittivat 1.8.2018. Jokaisella varhaiskasvatusalueella alkoi 1.8.2019 vähintään yksi uusi kielirikasteinen esiopetusryhmä Jaostolle esitetään myös, että A2-kieli alkaisi 1.8.2020 kolmannelta luokalta alkaen. Valinnaisen A2-kielen opetuksen tuntimäärän kasvattaminen ja opiskelun aloittaminen kolmannelta luokalta tukee Helsingin kaupunkistrategian tavoitetta helsi

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 3.12.20193.12.2019 19:00:38 EETTiedote

Lautakunnan kokous pidettiin tiistaina 3. joulukuuta. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla samoin kuin esityslista. Lautakunta päätti muun muassa, että sen seuraava kokous on julkinen. Kokous järjestetään kaupungintalon tapahtumatorilla 17. joulukuuta klo 16. Lautakunta toivottaa kaupunkilaiset tervetulleiksi seuraamaan kokousta kaupungintalolle. Kokousta voi myös seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 12. joulukuuta.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 3.12.201929.11.2019 08:19:03 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 3. joulukuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa filosofian maisteri Harri Korhosen lukiokoulutuksen päällikön virkaan nimittäminen. Listalla on lisäksi useita tilahankkeita: Ressun peruskoulun ja Ressun lukion lisätilan hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Ruoholahdenkatu 23 Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Vuorenpeikontie 7 Koskelan ala-asteen lisätilojen hankesuunnitelman puoltaminen osoitteeseen Käpyläntie 8 Vuoniityn peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Heteniityntie 4 Laajasalon peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Koulutanhua 1 Maunulan ala-asteen lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Maunulanmäki 5 Kannelmäen peruskoulun lisätilojen tarveselvityksen hyväksyminen osoitteeseen Ru

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme