Helsingin tapahtumasäätiö

Stadin Silakkamarkkinoilla vieraili noin 80 000 kävijää

Jaa

Stadin Silakkamarkkinoita vietettiin perinteiseen tapaan Helsingin Kauppatorilla 2.–8.10. Yhteensä tapahtumassa vieraili arviolta 80 000 kävijää.

Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla, kuva: Kim Öhman
Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla, kuva: Kim Öhman

Lauantaina 8. lokakuuta päättyneillä Stadin Silakkamarkkinoilla käytiin kauppaa vilkkaasti, ja osa tuotteista myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen markkinoiden päättymistä. Viikon ohjelmaan kuului myös silakka-aiheista puheohjelmaa, merellistä musiikkia ja perinteinen Silakkasoutu.

Myyntivaltteja markkinoilla olivat tuttuun tapaan muun muassa Silakkaraadin palkitsemat maustekalat ja silakkatuotteet. Vaihtuvista ruoka-alan ammattilaisista ja silakkaruokien ystävistä koostuva Silakkaraati valitsee vuosittain kolme suosikkiaan kategorioissa “vuoden maustekala” ja “vuoden silakkayllätys”. Tänä vuonna palkittuja makuja olivat tillisilakka, chilisilakka ja perinteinen suutarinlohi.

”Olen käynyt Stadin Silakkamarkkinoilla jo yli 30 vuotta. Tunnelma oli jälleen lämmin, ja on ihana nähdä niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin asiakkaita”, kertoo silakkayllätys-sarjassa palkittu Pirjo Salonen. 

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla perinteisesti aina lokakuun ensimmäisestä sunnuntaista alkaen. Silakkamarkkinoiden jälkeen 9. lokakuuta Kauppatorilla pääsee säävarauksella ihailemaan Purjelaivapäivän suuria purjelaivoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla, kuva: Kim Öhman
Kauppaa Stadin Silakkamarkkinoilla, kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme