StaffPoint Oy

StaffPointin ja EK:n Työstä turvaa -hanke on Vuoden rekrytointiteko

Jaa
Ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden työllistymistä edistävä Työstä turvaa -hanke voitti 3.11.2022 pidetyssä Rekrygaalassa Vuoden rekrytointiteko -sarjan. Palkittu rekrytointiteko tuo turvaa sotaa paenneille ja rakentaa yhdenvertaista työelämää. Hanke on auttanut satoja ukrainalaisia pakolaisia työllistymään Suomessa. Rekrygaalan tuomaristo arvosti teon yhteiskunnallista merkityksellisyyttä ja sitä, miten se toi yhteen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat.

StaffPoint-konserni yhteistyössä Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n kanssa käynnisti maaliskuussa 2022 Työstä turvaa -hankkeen, jonka tavoitteena oli työllistää Suomeen saapuneita sotaa pakenevia ukrainalaisia StaffPointin kumppaniyrityksiin, ja parantaa myös jo Suomessa olevien ulkomaisten osaajien työllistymistä nykyistä tehokkaammin. 

’’StaffPointin joukkueella on vahva halu auttaa ja tehdä omalta osaltamme Suomeen asettuminen helpommaksi ukrainalaisille. Yksi osa asettumista on työ, joka luo turvaa ja tulevaisuutta’’, kertoo StaffPointin toimitusjohtaja ja hankkeen äiti Anu Ahokas.

Koordinointi valjasti elinkeinoelämän auttamishalu yhteiseksi hyväksi

Ukrainan kriisi paljasti valtavan auttamishalun ja hankkeeseen lähti mukaan yli 80 eri alojen yritystä, jotka tarjosivat matalalla kynnyksellä ukrainalaisille töitä. StaffPoint tarjosi hankkeen avuksi neljän ensimmäisen kuukauden ajan työnvälitysosaamisensa sekä työnvälitysalusta TalentPointin pro bono -periaatteella. Tavoitteena oli työllistää 200–400 ukrainalaista ja muita kansainvälisiä osaajia. Tällä hetkellä työllistettyjen määrä on jo liki 500.

StaffPoint on ollut kumppaniyritysten tukena koko ukrainalaisten rekrytointielinkaaren ajan ja auttanut yrityksiä kansainvälistymään Suomen rajojen sisällä. Iso osa Työstä turvaa -hankkeen vaikutuksista näkyykin juuri työnantajapuolella muuttuneissa asenteissa.

"Tämä on tunnustus yhteistyölle! Työelämään pääsy vaikuttaa positiivisesti niin yksilöön, yhteisöön, yrityksiin kuin yhteiskuntaankin, joten meidän on jatkuvasti pyrittävä luomaan yhdessä uusia ratkaisuja työllistymisen toteutumiseksi. Kiitos kuuluu myös kaikille arvopohjaisille yrityksille, jotka avasivat ovensa ukrainalaisille. Olemme yhdessä muuttaneet maailmaa", iloitsee Työstä turvaa -hankkeen vetäjä Jenny von Knorring.

Ukrainalaisten työllistäminen on yhteiskunnan toimijoiden välistä yhteistyötä

Ukrainalaisten työllistämiseen tarvitaan koordinoitua, eri yhteiskunnan toimijoiden välistä yhteistyötä. StaffPoint on ollut ensimmäisiä yritystahon edustajia verkostossa, jossa useat yhteiskunnan toimijat sekä valtion viranomaiset, kuten Migri, ELY, AVI ja TEM, ovat kerääntyneet keskustelemaan, jakamaan ajankohtaista tietoa ja ratkaisemaan ukrainalaisten maahanmuuton ja työllistymisen kysymyksiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

StaffPoint Oy
StaffPoint Oy
Ruoholahdenkatu 14
00180 HELSINKI

030 047 2000http://www.staffpoint.fi

StaffPoint-konserni on Suomen johtava henkilöstöpalvelualan yritys. Samasta konsernista asiakkaat saavat niin henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, strategisten HR-ratkaisuiden, valmennus- kuin työkykypalvelut. Toimialatuntemuksemme on vahvaa. Asiakkaitamme ovat niin pienet kuin suuret yritykset, valtionhallinto ja muut julkisen sektorin toimijat, kunnat ja kaupungit. Palvelumme on skaalattavissa globaaliksi kumppanimme Randstadin verkostoja hyödyntäen. Asiakkaidemme suositteluhalukkuus on 90,1 % (2022).

Liikevaihtoennusteemme vuodelle 2022 on n. 120 M€ ja työllistävä vaikutus 3800 henkilötyövuotta. StaffPointin palveluksessa on vuosittain noin 12 000 aktiivista työntekijää yli 200 tehtävänimikkeellä. Toimimme 10 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi palvelemme asiakkaitamme Espanjan Mijaksessa. Konserniimme kuuluu myös koulutusorganisaatio Spring House, ohjelmistoyhtiö Saima Soft Oy sekä Digi- ja ICT osaajien konsulttitoimisto Henrico Digital Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta StaffPoint Oy

StaffPoint voitti merkittävän sopimuksen Hanselin henkilöstövuokrauskilpailutuksessa8.3.2023 14:58:43 EET | Tiedote

StaffPoint jatkaa julkishallinnon yhteishankintayhtiö Hanselin sopimustoimittajana henkilöstövuokrauspalveluissa. Kumppanina StaffPoint vastaa sekä suorittavan tason että asiantuntija- ja päällikkötason vuokratyövoiman rekrytoinneista kaikille palveluita tilaaville julkishallinnon organisaatioille sekä muille puitesopimukseen liittyneille tahoille. Puitejärjestely kestää vuoteen 2027 ja sen kokonaisarvo voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon.

Interim Management – markkina Suomessa kasvaa trendien keskiössä14.2.2023 08:43:47 EET | Tiedote

Tuore markkinatutkimus v. 2022 Interim Management – toiminnasta Suomessa nosti esiin positiivisia muutoksia verrattuna edellisvuoteen. Tutkimus toteutettiin loppuvuodesta 2022 ja se lähetettiin yli 1000 henkilölle, jotka edustivat tilaajia, interim-ammattilaisia ja interim-palvelun käyttöä harkitsevia johtajia. Kyselyn tavoitteena oli selvittää interim-markkinoissa tapahtuvia muutoksia rakenteen, kysynnän potentiaalin, käyttötarpeiden ja tarjonnan suhteen. Kyselyn tuloksia vertaillaan vuoden 2021 vastaavan kyselyn tuloksiin. Kyselyn toteutti StaffPoint Executive.

Työstä turvaa -hanke löysi väylän työllistää ukrainalaisia6.10.2022 11:06:42 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan myötä Suomeen on saapunut tuhansia ukrainalaisia, joille työpaikka on ratkaiseva tapa rakentaa elämää uudelleen. StaffPoint Oy käynnisti yhteistyössä Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n kanssa Työstä turvaa -hankkeen, jonka tavoitteena oli työllistää suomalaisiin yrityksiin 200-400 ukrainalaista sekä parantaa jo Suomessa olevien ulkomaisten osaajien työllistymistä nykyistä tehokkaammin. Työstä turvaa -hanke mahdollisti pilottivaiheen aikana 439 ukrainalaisen ja muun työluvallisen pakolaisen työllistymisen. StaffPoint jatkaa ukrainalaisten ja muiden kansainvälisten osaajien työllistämistä.

TOM KESKINEN STAFFPOINT-KONSERNIN TALOUSJOHTAJAKSI19.9.2022 14:19:45 EEST | Tiedote

StaffPoint on nimittänyt konsernin uudeksi talousjohtajaksi Tom Keskisen (KTM). Keskinen vastaa tehtävässään StaffPoint-konsernin talous- ja riskienhallintatoiminnoista, joista hän raportoi toimitusjohtaja Anu Ahokkaalle. Keskinen aloittaa 3.10.2022. "Olen iloinen, että saamme Tom Keskisen kaltaisen laaja-alaisen ja osaavan talousjohtajan osaksi StaffPoint-konsernin johtoryhmää. Hänellä on vahva kokemus talousjohtajan tehtävistä ja tarvittava strateginen osaaminen StaffPointin kasvutarinan toteuttamiseen yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Haluan toivottaa Tomin lämpimästi tervetulleeksi taloon. Tom tuo meille mukanaan vankan osaamisensa niin palvelu- kuin ICT-yritysten taloushallinnon johtotason tehtävistä", Anu Ahokas, StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja toteaa. Tom Keskinen (KTM) siirtyy tehtävään Avarn Securityn talousjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt talousjohdon tehtävissä mm. Microsoftilla ja Nokialla. "Olen todella innostunut uudesta tehtävästäni StaffPoint-konser

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme