Suomen startup-yhteisö

Startup-yhteisön ensimmäinen barometri: Osaajapula muuttunut entistä hurjemmaksi, mutta usko kasvuun on vahva

Jaa

Valtaosa ensimmäiseen startup-barometriin vastanneista yrityksistä arvioi kasvattavansa henkilöstömääräänsä lähitulevaisuudessa. Samalla yli puolet kertoo osaavan työvoiman puutteen olevan este kasvulle.

Peräti 75 prosenttia startupeista ilmoitti henkilöstömäärän kasvaneen tai kasvaneen paljon viimeisen kolmen kuukauden aikana. 
Peräti 75 prosenttia startupeista ilmoitti henkilöstömäärän kasvaneen tai kasvaneen paljon viimeisen kolmen kuukauden aikana. 

Suomen startup-yhteisö (SSY) julkaisee ensi kertaa startup-barometrin. Jatkossa kvartaaleittain julkaistavan barometrin tarkoituksena on kartoittaa startup-ekosysteemissä toimivien yritysten ja sijoittajien näkemyksiä omasta sekä ympäröivästä taloustilanteesta. Barometrin mukaan suomalaisilla startup-yrityksillä on vahva luotto omaan kasvukykyyn, mutta vastaavaa luottamusta ei löydy ympäröivään taloustilanteeseen. Myös Venäjän aiheuttama turvallisuustilanteen heikkeneminen lähiympäristössämme aiheuttaa huolta. Startup-barometriin vastanneet yritykset ovat viimevuosien aikana kasvattaneet merkittävästi henkilöstöään. Valtasosa yrityksistä arvioi lisäävänsä henkilöstömääräänsä lähitulevaisuudessa. Kasvun esteiksi koetaan tällä hetkellä kuitenkin osaavan työvoiman puute, josta on saatu viitteitä myös muista tilastoista. Peräti 56 prosenttia vastaajista mainitsi osaavan työvoiman puutteen olevan este kasvulle tai ainakin hidastavan sitä. “On maamme etu, että osaajapulaan tartutaan vihdoin voimakkain toimenpitein. Tulevaisuudessa Suomen uudet korkean tuottavuuden työpaikat muodostuvat yhä useammin startup-yrityksiin”, SSY ekonomisti Youssef Zad muistuttaa.


Luovia ratkaisuja
Startup-yritykset taklaavat kasvun esteitään luovasti. “Kilpailu osaajista markkinoilla on kovaa ja  osaajien houkuttelun tuleekin perustua moninaisiin keinoihin”, toteaa Supermetricsin toimitusjohtaja ja perustaja Mikael Thuneberg. “Tarkastelemme esimerkiksi henkilöstömme palkkoja kvartaaleittan vuosittaisten palkkakierrosten sijaan, jolloin pystymme reagoimaan markkinatilanteen muutoksiin nopeasti. Lisäksi optio-ohjelmamme kautta koko henkilöstömme pääsee osalliseksi kasvun tuottamista hedelmistä”, Thuneberg kertoo. “Palkan ja erilaisten etujen lisäksi houkuttelevuutta lisäävät myös Supermetricsin vahva ja monimuotoinen organisaatiokulttuuri.”
Myös ravintolakorttelaistaan tuttu startup Huuva etsii uusia ratkaisuja. “Kasvumme on ollut nopeaa, mutta oikean osaamisen löytäminen on ollut jatkuva meille haaste yrityksemme alusta lähtien”, Huuvan toimitusjohtaja ja perustajaosakas Ville Leppälä toteaa. “Etsimme teknisiä ammattilaisia, mutta myös kansainvälisen kasvun ja keittiötoiminnan osaajia aina linjakokeista kasvupäälliköihin. Kilpailukykyisten palkkojen lisäksi olemme luultavasti ensimmäinen työnantaja, joka tarjoaa keittiöhenkilökunnan bonuspalkkion työsopimuksen allekirjoituksesta”, Leppälä kertoo.
SSY:n ekonomisti Youssef Zadin mukaan startup-yritykset yhteensovittavat työmarkkinoiden kysyntää ja tarjontaa oppikirjaesimerkin mukaisesti. “Työn hinnan, eli palkkatason on hakeuduttava uuteen tasapainoon, jos työvoimasta on pulaa. Huuvan lähestymistapa osaajapulaan on erittäin ajankohtainen, kun huomioi viimeaikaiset työmarkkinakiistat”, Zad pohtii.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Peräti 75 prosenttia startupeista ilmoitti henkilöstömäärän kasvaneen tai kasvaneen paljon viimeisen kolmen kuukauden aikana. 
Peräti 75 prosenttia startupeista ilmoitti henkilöstömäärän kasvaneen tai kasvaneen paljon viimeisen kolmen kuukauden aikana. 
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Suomen startup-yhteisön muodostaa yli 130 eri suomalaista kasvuyritystä kasvun eri vaiheista, aina alkuvaiheen yrityksistä kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Startup-yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras paikka yrittää, opiskella ja elää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Kryptolainsäädäntö, alustatalous ja työperäinen maahanmuutto – Suomen startup-yhteisö julkaisi uudet poliittiset tavoitteensa21.4.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Suomen startup-yhteisö julkaisi tänään yhteisön poliittiset tavoitteensa tulevaan hallituohjelmaan. Yhteisön poliittiset tavoitteet ovat saaneet alkunsa yhteisön lähes 130 jäsenyritykseltä, joiden joukkoon kuuluu sekä Suomen suurimpia kasvuyrityksiä, että aivan alkuvaiheen startup-yrittäjiä. Tavoitteet tiivistävät suomalaisen startup-ekosysteemin toiveet ja konkreettiset ideat poliittisille päättäjille.

Finnish Startup Community's goals for the next governmental program: crypto legislation, platform economy and climate startups21.4.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

The Finnish Startup Community announced today its new, community-driven policy goals for the future governmental program. The community's political goals stem from the community's nearly 130 member companies, including Finland's largest growth companies and the early-stage startups. These goals summarize the wishes and concrete ideas of the Finnish startup ecosystem for Finnish policymakers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme