Valtiokonttori

Staten emitterade ett nytt referenslån

Dela

Staten emitterade ett nytt 10-årigt referenslån på 3 miljarder euro. Orderboken på lånet uppgick till över 13 miljarder euro och innehöll anbud från över 110 investerare.

Lånet prissattes 3 räntepunkter under 6 månaders euroswapkurvan.

”Investerarbasen för lånet är bred och av hög kvalitet. Antalet nordiska investerare var speciellt stort: runt en tredjedel av lånet såldes till nordiska investerare", sade biträdande direktören Anu Sammallahti efter prissättningen på lånet.

”Trots att vi har sett en viss stigning på räntorna och att marknaden har börjat oroa sig för inflationen och fortsättningen på penningspolitiska åtgärder, blev efterfrågan på lånet stark.”

Emissionens huvudarrangörer var Barclays, BNP Paribas, J.P. Morgan, NatWest Markets och Nordea. De övriga primära marknadsgaranterna hörde också till försäljningsgruppen.

Uppgifter om emissionen:

Storlek: 3 miljarder euro
Emissionsdag: 19.5.2021
Förfallodag: 15.9.2031
Kupongränta: 0,125 %
Pris: 99.612
Avkastning: 0,163 %

Investerarbasen och den geografiska fördelningen av investerarbasen fogas till meddelandet och publiceras på adressen www.statsskuld.fi.

Nyckelord

Kontakter

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret ansvarar för statens upplåning, placering av kassamedel och hantering av risker med anknytning till statsskulden. Läs mer: statsskuld.fi

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum