HUS

Största delen av de coronavirusvacciner som höll på att gå ut kunde användas

Dela

Ungefär 13 000 av de 15 000 vaccindoser vars användningstid höll på att gå ut kunde användas för en tredje dos av coronavirusvaccinet till personer med försämrat immunförsvar och anställda inom social- och hälsovården.

HUS informerade i fredags att man i Nyland omedelbart börjar administrera en tredje dos av coronavirusvaccinerna så att det vaccinparti som håller på att gå ut kan användas.

”Vi är glada att den största delen av vaccinerna kom till användning trots att vi bara hade några dagar på oss att organisera och genomföra de här vaccinationerna. Vi har HUS och kommunernas goda samarbete att tacka för det. Vi vill också rikta ett varmt tack till alla dem som med kort varsel tog vaccinet”, säger stf. chefsöverläkare Jari Petäjä vid HUS.

Tillgången till vaccin är fortfarande god i Nyland. ”Vi kan fortsätta ge den tredje dosen av coronavirusvaccinet i kommunerna och HUS i enlighet med de nationella riktlinjerna utan att administreringen av den första och andra dosen saktas av”, konstaterar Kerstin Carlsson, direktör för HUS Apotek.

För mera information till medierna:
Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum