Akava ry

Sture Fjäder jatkaa Akavan puheenjohtajana

Jaa

Akavan liittokokous valitsi Sture Fjäderin Akavan puheenjohtajaksi äänin 578–292. Fjäder on toiminut Akavan puheenjohtajana vuodesta 2011 alkaen. Toisena ehdokkaana Akavan puheenjohtajaksi oli Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKAn palvelujohtaja Maria Teikari. Liittokokous pidettiin 25. elokuuta Helsingissä ja siinä olivat edustettuina 33 Akavan jäsenliittoa.

– Kiitän saamastani luottamuksesta. Pidän erittäin tervetulleena, että Akavassa käytiin laajaa keskustelua toiminnasta ja tulevaisuuden painotuksista viime kuukausina. Tunnistamme hyvin asiat, joita Akava-yhteisö yhdessä voi muuttaa. Yhteinen tehtävämme on huolehtia muun muassa järjestäytymisestä ja nuorten äänen kuuntelemisesta, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

– Olennainen tehtävä on tietysti huolehtia jäsentemme työelämään liittyvistä asioista täysin poikkeuksellisessa ajassa. Kannan erityistä vastuuta ja huolta siitä, että korkeakoulutettujen työllisyystilanne vahvistuisi ja heidän taloudellinen tilanteensa ei heikkene, kun Suomi velkaantuu voimakkaasti.

– Koulutus, osaaminen ja tutkitun tiedon hyödyntäminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin. Suomen menestys on perustunut ja perustuu jatkossakin korkeaan osaamiseen. Tätä Akava puolustaa, Fjäder toteaa.

– Kiitän Maria Teikaria hyvästä kampanjasta, jossa kävimme tärkeää keskustelua Akavan kehittämisestä ja suunnasta sekä työelämän muutoksista. Myös Akavan liitot osallistuivat aktiivisesti pohdintoihin, Fjäder sanoo.

Sture Fjäder, 62, on toiminut Akavan puheenjohtajana vuodesta 2011. Hän on kauppatieteiden maisteri ja valtiotieteiden kandidaatti. Fjäder on kotoisin Hangosta ja asuu Helsingissä.

Valokuvia on käytettävissä osoitteessa  https://www.akava.fi/fjader_elokuu2020/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme