HUS

Styrelsens beslut 26.10: Byte av direktör för HUCS sjukvårdsområde

Dela

Styrelsen godkände docent Atte Meretojas begäran om att avstå från uppdraget som direktör för HUCS sjukvårdsområde. Man söker en lösning till att Terhohemmets verksamhet som självständig vårdplats fortsätter.

Direktören för HUCS sjukvårdsområde Atte Meretoja lämnar sin post 
 
Direktören för HUCS sjukvårdsområdedocent Atte Meretoja har begärt att få lämna sitt uppdrag som direktör för sjukvårdsområdet från och med 1.12.2020 av personliga skäl. Meretoja utnämndes till uppdraget 16.9.2019. Styrelsen godkände Meretojas begäran och han återgår till att sköta sin tjänst som direktör för Neurocentrum. 

Direktören för Internsjukdomar och rehabilitering Jukka Louhija blir från och med 1.12.2020 vikarierande direktör för HUCS sjukvårdsområde i enlighet med det beslut nämnden för sjukvårdsområdet fattade 10.9.2020. 

Styrelsen beslöt också att beskrivningen av uppdraget som direktör för HUCS sjukvårdsområde ska preciseras innan posten tillsätts via internt anmälningsförfarande. 

För mera information: 

Verkställande direktör Juha Tuominen, kontakt: kaarina.heikinheimo(at)hus.fi, tfn 050 427 9861  

Terhohemmets situation  

Administrativa överläkaren för HUCS sjukvårdsområde Veli-Matti Ulander berättade för styrelsen om Terhohemmets situation  och hur utredningen som hänför sig till den fortskrider. Ulander har fungerat som utredningsman för Terhohemmets verksamhet och ordnandet av krävande palliativ vård inom HUS område. Ulander berättade att HUS, Terhostiftelsen och områdets kommuner tillsammans söker en lösning där Terhohemmets roll som självständig vårdplats bibehålls också framöver. Utredningen om ordnandet av tjänsterna inom den palliativa vården blir klar inom oktober månad.  

Beredningsläget för budgeten 2021 

Ekonomidirektör Jari Finnilä presenterade beredningsläget och tidtabellen för budgeten 2021 för styrelsen. Styrelsens budgetförslag till fullmäktige behandlas i styrelsen 16.11.2020. Fullmäktige fattar beslut om budgeten under sitt sammanträde i december.  

För mera information: 

Ekonomidirektör Jari Finnilä, jari.finnila(at)hus.fi  

Begäran om omprövning av upphandlingen av coronavirusanalys 
 
Styrelsen behandlade Vita Laboratoriot Oy:s begäran om omprövning i enlighet med kommunallagen av styrelsens upphandlingsbeslut 21.9.2020 § 115 angående hyrning av lokaler och apparatur för coronavirusanalys. Styrelsen rättade beslutets motiveringar utan att ändra slutresultatet.  

För mera information: 
Förvaltningsdirektör Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi 

 

Protokoll och alla beslut 

 

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum