Eurooppalainen Suomi ry

Sukupolvien debatti | Ministeri Pertti Salolainen: Suomi 25 vuotta EU:n jäsenenä

Jaa

Eurooppalainen Suomi julkaisee Suomen 25-vuotisen EU-taipaleen kunniaksi Sukupolvien välisen debatti -sarjan, jossa suurten ikäluokkien keskeiset vaikuttajat ja nuorten sukupolvien nousevat edustajat käyvät kirjeenvaihtoa Suomen EU- jäsenyyden historiasta ja tulevaisuudesta. Ensimmäisenä kirjeenvaihdon aloittaa ministeri Pertti Salolainen.

EUROOPPALAINEN SUOMI - SUKUPOLVIEN DEBATTI -SARJA

Eurooppalainen Suomi julkaisee Suomen 25-vuotisen EU-taipaleen kunniaksi Sukupolvien välisen debatti -sarjan, jossa suurten ikäluokkien keskeiset vaikuttajat ja nuorten sukupolvien nousevat edustajat käyvät kirjeenvaihtoa Suomen EU- jäsenyyden historiasta ja tulevaisuudesta. Kirjeenvaihtoa käydään päivänpolttavista aiheista, kuten ihmisoikeuksista, demokratiasta, globaaleista kysymyksistä ja vastuullisuudesta sekä kansalaisten kansainvälisestä liikkuvuudesta. Eri taustoilla olevat henkilöt debatoivat neljännesvuosisadan kestäneestä Suomen EU-jäsenyydestä, mutta myös odotuksista tulevaisuudelle kuluvan syksyn aikana.

Ensimmäisenä kirjeenvaihdon aloittaa ministeri Pertti Salolainen. Salolainen puhuu perjantaina 28.8.2020 klo 13:15 Turun Eurooppa-foorumissa pidettävässä Eurooppa-politiikka osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa -tilaisuudessa. Lisäksi sukupolvien debattia käydään klo 17:00 alkaen Suomen matka Euroopan ytimiin -tapahtumassa. Ministeri Salolaisen kirjeeseen vastaa European Movement Internationalin hallituksen jäsen, EU-politiikan ammattilainen ja väitöskirjatutkija Aura Salla

Kirjeenvaihdot julkaistaan syksyn 2020 aikana kokonaisuudessaan osoitteessa www.eurooppalainensuomi.fi.

SUKUPOLVIEN DEBATTI | MINISTERI PERTTI SALOLAINEN: ENTÄ NYT EU?

Ministeri Pertti Salolainen käsittelee kirjoituksessaan Euroopan unionin kulunutta neljännesvuosisataa, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, EU:n synnyn taustoja ja monia muita teemoja. Hän haastaa lukijat pohtimaan menneiden ja nykyisten kriisien yhteneväisyyksiä, EU:n kehityskulkua ja tulevaisuutta.

"Kahden hirvittävän maailmansodan jälkeen Eurooppa kaipasi pysyvää rauhaa. Sitä turvaamaan rakennettiin monien eri vaiheiden jälkeen nykyinen EU. Se oli erittäin tärkeää nimenomaan Saksan ja Ranskan järkyttävien vihollisuuksien jälkeen ja siksi nämä kaksi maata ovat muodostaneet EU:n ytimen, josta on tullut aika ajoin ehdotuksia, jotka ovat vieneet sekä laajentumista että integraatiota eteenpäin.

Niin tapahtui nytkin, kun EU:lle rakennettiin 750 miljardin elvytyspaketti. Paljon väiteltiin siitä, kuinka paljon yksittäiset jäsenmaat saattoivat vaikuttaa lopputulokseen. Lopulta aika vähän, ja vaikka osa pohjoisista jäsenmaista oli liittoutunut Nuuka-ryhmäksi, ei se ratkaisevasti muuttanut Saksan ja Ranskan alkuperäistä ehdotusta. Tämä herättää monia kysymyksiä myös Suomelle", toteaa ministeri Salolainen.

Koko kirjoitus on luettavissa osoitteessa www.eurooppalainensuomi.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Siltasaarenkatu 4, 7. krs.
00530 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi

Eurooppalainen Suomi toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuudet ja haasteet | Webinaari- ja podcast-sarja ulkona nyt14.12.2020 15:47:56 EET | Uutinen

Eurooppalainen Suomi ja ulkoministeriö toteuttavat yhteistyössä Pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa käsittelevän neljän webinaarin sarjan, joka käynnistyi tiistaina 8.12. kello 15:00. Neljän webinaarin aikana yleisö tutustuu Pohjoisen ulottuvuuden politiikan ja kumppanuuksien historiaan, saavutuksiin ja haasteisiin sekä tulevaisuuden keskeisiin painotuksiin. Suomen historian menestyksekkäimmästä EU-aloitteesta syntynyt neljän tasavertaisen kumppanin yhteistyö on jatkunut yli kaksikymmentä vuotta.

Media-analyysi: Suomalaisen median EU-uutisointiin voi luottaa - somessa keskustelu kärjistyy9.12.2020 15:38:39 EET | Tutkimus

Eurooppalaisen Suomen tilaama ja Meltwaterin toteuttama media-analyysi Euroopan unionin näkyvyydestä suomalaisessa digitaalisessa uutismediassa ja suomenkielisessä sosiaalisessa mediassa julkaistiin 9.12.2020. Analyysin tarkoituksena oli selvittää paitsi EU- ja Eurooppa-aiheiden näkyvyyttä myös sitä, miten uutismedia ja suomalaiset sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät käsittelevät aiheita. Samalle selvisi, ketkä ovat Twitterin aktiivisimmat EU-aiheista twiittaavat kansanedustajat ja europarlamentaarikot.

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva valittu European Movement Internationalin hallitukseen20.11.2020 17:01:03 EET | Uutinen

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva on valittu ainoana suomalaisena ja pohjoismaalaisena edustajana kansainvälisen European Movement Internationalin (EMI) hallituksen jäseneksi toimikaudelle 2021-2023. Valinta tehtiin järjestön vuosikokouksessa 19-20.11.2020. Kokoukseen osallistui toistasataa kokousedustajaa 34 kansallisesta jäsenjärjestöstä ja 39 kansainvälisestä organisaatiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme