Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sulkavanjärven vedenkorkeuden nostolle myönnettiin lupa

Jaa
Sulkavan osakaskunnalle on myönnetty lupa Sulkavanjärven keskivedenkorkeuden nostamiseen. Sulkavanjärvi sijaitsee Kiuruveden ja Pielaveden alueella. Vedenkorkeutta nostetaan Isokoskeen rakennettavalla pohjapadolla.

Vedenkorkeuden nosto aiheuttaa eniten muutoksia etenkin kesäaikaan, jolloin veden korkeus on matalalla. Isokoskeen rakennetaan pohjapato, jonka avulla järven vedenkorkeus pysyy aiempaa ylempänä. Tämä helpottaa rantojen käyttöä ja vesillä liikkumista kesien kuivimpina aikoina. Myös kalaston elinolot ja kalastusmahdollisuudet paranevat. Pohjapato on mitoitettu niin, että se ei lisää tulvia. Sulkavanjärven keskivedenkorkeus eli vedenkorkeuksien keskiarvo nousee 9 cm nykyisestä korkeudesta.

Vedenpinnan nostosta aiheutuu jonkin verran maa-alueiden vettymistä. Osa haitankärsijöistä on antanut suostumuksensa tulevalle muutokselle. Muille kuin suostumuksen antaneille maksetaan korvaus. Sulkavanjärven yhteisten vesialueiden osakaskunnat ovat myöntäneet pysyvän käyttöoikeuden tai antaneet suostumuksensa hankkeelle omien alueidensa osalta.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Aluehallintoviraston tekemät vesi- ja ympäristölupien päätökset löytyvät lupatietopalvelusta. Sulkavanjärven päätös löytyy helposti, kun asiakohtaan kirjoittaa päätöksen numeron 20/2023.

Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelu

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lisätietoa
ympäristöneuvos Riitta Ikäheimo p. 029 501 6828 (poissa 29.3. ja 31.3.–10.4.2023)
ympäristöneuvos Martti Häikiö p. 029 501 7040
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme