Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom daghems enhet Barnholken fortsätter som gruppfamiljedaghem

Dela

Verksamheten vid Sundom daghems separata enhet Barnholken fortsätter på hösten som gruppfamiljedagvård. Barnholken är i fortsättningen en grupp med flexibel struktur, dvs. barnen kan vara i åldern 0–5 år.

Barnholken finns i Kronvik i Sundom. Omvandlingen till gruppfamiljedaghem innebär i praktiken att det i enheten i fortsättningen arbetar en barnskötare och två familjedagvårdare och att det får finnas högst 12 barn i gruppen.

I Barnholkens lokaler görs under sommaren en renovering som möjliggör basvård av små barn.

Verksamhetsförutsättningarna tryggas genom förändringen

Vasa stads nämnd för fostran och undervisning beslutade i maj att Barnholken som under flera år varit underutnyttjad fortsätter sin verksamhet normalt om 14 barn anmäler sig till daghemmet senast 18.6.2021.

- Kommunen är skyldig att ombesörja för service enligt behovet. I höst börjar 12 små barn i Barnholken. Verksamheten kan fortsätta som gruppfamiljedagvård, varvid en mindre grupp svarar mot behovet för antalet barn i området, säger direktören för småbarnspedagogik Anne Savola-Vaaraniemi.

Tidigare hade Barnholken en grupp för 3–5-åringar med sammanlagt 17 barn. I gruppen skulle 21 barn haft plats. Av dessa 17 barn övergår tio i augusti till förskoleundervisningen och fyra till Sundom daghem till försöket med tvåårig förskoleundervisning.

Av barnen som i nuläget går i Barnholken fortsätter tre i enheten på hösten, och familjerna till dessa barn har informerats om förändringen liksom personalen.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum