Demola

Suomalaiselle teollisuudelle ainutlaatuinen ikkuna Kiinan tulevaisuuteen – ”Kiinalaiset nuoret ovat tulevaisuuden avainhenkilöitä”

Jaa
Kiina on yhä useammalle suomalaisyritykselle tärkeä, mutta samalla haastava markkina-alue. Suomalaisyrityksillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus työskennellä suoraan ilman välikäsiä kiinalaisen huippuyliopiston opiskelijoiden kanssa, kun Euroopan laajin innovaatioalusta Demola aloittaa toimintansa Shanghaissa.
Fudanin yliopiston kansainvälinen Demola-tiimi tutustui Rauten tehtaaseen Shanghaissa tällä viikolla. Kuva: Terence Zhang
Fudanin yliopiston kansainvälinen Demola-tiimi tutustui Rauten tehtaaseen Shanghaissa tällä viikolla. Kuva: Terence Zhang

Lehdistötiedote 29.3.2019

Fudanin yliopisto on yksi Kiinan suosituimmista yliopistoista, jonne hyväksytään vuosittain vain murto-osa hakijoista. Tämä on erityisen kiinnostava tieto Suomessa, sillä jatkossa suomalaisilla yrityksillä on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää liiketoimintaansa ja ratkoa tulevaisuuden haasteita yhdessä Fudanin yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyön Kiinan suosituimpiin kuuluvan yliopiston kanssa mahdollistaa suomalainen innovaatioalusta Demola, jonka toiminta laajeni maaliskuussa Shanghaihin.

– Kiina on vertaansa vailla oleva, maailman suurin markkina-alue. Tämä on suomalaiselle teollisuudelle ainutlaatuinen mahdollisuus saada jalansijaa Kiinan tulevaisuuteen. Demolan myötä yritykset saavat käyttöönsä huippuyliopiston opiskelijoiden näkemykset ja ideat ilman kiinteintä investointeja, sanoo Demolan osaomistajan, DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala. DIMECC on suomalaisen teollisuuden tärkein innovaatioalusta, jonka omistavat Suomen johtavat teollisuusyritykset, tutkimuslaitokset ja korkeakoulut.

Demolan ideana on koota yrityksen esittämän haasteen ympärille monialainen tiimi yliopisto-opiskelijoista ja yrityksen omista asiantuntijoista. Tamperelaislähtöisen Demolan toiminta on laajentunut jo 16 maahan, ja Demolan jäsenyliopistoissa opiskelee yli 750 000 opiskelijaa.

– Kiinalaiset nuoret ovat avainihmisiä tulevaisuuteen valmistautumiseen, ja siksi kaikkien suomalaisten yritysten, olivat ne millä toimialalla tahansa, kannattaa kuunnella Kiinan tulevia johtavia asiantuntijoita. Kiinassa käyttäjätottumukset muuttuvat äärettömän nopeasti, ja esimerkiksi mobiilimaksaminen on syrjäyttänyt muut maksutavat maassa lähes täysin, sanoo Demola Global Oy:n toimitusjohtaja Ville Kairamo.

Vaneriteollisuuden uutta suuntaa Kiinasta

Ensimmäisenä Shanghaissa oman Demola-haasteensa avaavat suomalainen puutuoteteollisuuden teknologiatoimittaja Raute Oyj sekä pohjoismaisten yliopistojen ja Fudanin yliopiston yhteistyötä edistävä Nordic Centre.

– Kiina on potentiaalisesti isoin markkina-alueemme, mutta samalla vaikea. Kansainväliset analytiikkayrityksetkään eivät osaa kunnolla sanoa, mitä Kiinan markkinoilla tulee tapahtumaan. Demola on meille erittäin hyvä tapa työskennellä yhdessä Kiinan tulevaisuuden osaajien kanssa ja ymmärtää teollisuudenalamme kehittymistä pidemmälle kuin ensi tai sitä seuraavaan vuoteen, kertoo Mika Hyysti, Rauten teknologiajohtaja.

Rauten kansainvälisessä Demola-tiimissä työskentelee Fudanin yliopiston opiskelijoiden lisäksi kaksi Rauten omaa asiantuntijaa. Tavoitteena on selvittää, millainen on vaneriteollisuuden tulevaisuus Kiinassa, kun otetaan huomioon seuraavan sukupolven tarpeet ja asenteet.

– Meitä kiehtoo mahdollisuus saada uudenlaista, ennakkoluulotonta ajattelua toimintaamme. Työskentelemme aiheidemme parissa päivittäin ja helposti juutumme omiin näkemyksiimme,sanoo Rauten toimitusjohtaja Tapani Kiiski.

Kevään pilottijakson jälkeen Demolan suunnitelmissa on ottaa useampia yrityksiä mukaan ja jatkaa 5–10 tiimillä. DIMECCin Harri Kulmalan mukaan Demolalla on tärkeä rooli koko Suomen kilpailukyvyn kasvattamisessa.

– Demola on erinomainen mahdollisuus yrityksille rekrytoida kiinalaisia osaajia. He tuntevat paikalliset olot ja heillä on poikkeuksellinen vahva työorientaatio sekä erittäin nopea oppimisvauhti, Kulmala tiivistää.

Lisätietoja:

Ville Kairamo
Toimitusjohtaja
Demola Global Oy
+358 40 566 7182
ville@demola.net

Avainsanat

Kuvat

Fudanin yliopiston kansainvälinen Demola-tiimi tutustui Rauten tehtaaseen Shanghaissa tällä viikolla. Kuva: Terence Zhang
Fudanin yliopiston kansainvälinen Demola-tiimi tutustui Rauten tehtaaseen Shanghaissa tällä viikolla. Kuva: Terence Zhang
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Demola
Demola
Demola Global Oy, Vuolteenkatu 1
33100 TAMPERE

http://www.demola.net

Demola on innovaatioalusta, joka tuo yhteen 750 000 korkeakouluopiskelijaa ja satoja yrityksiä ympäri maailmaa. Kahdeksan viikon projektityöskentelyn aikana korkeakouluopiskelijoista ja yrityksen edustajista koottu tiimi etsii yhdessä ratkaisuja innovaatiohaasteeseen. Tampereella perustettu Demola toimii jo 16 maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.