Oulun yliopisto

Suomalaisten johtama kansainvälinen 6G-teknologiayhteistyö laajenee Singaporeen

Jaa

6G Flagship, maailman ensimmäinen ja edelleen johtava 6G tutkimus- ja kehitysohjelma, ja Singapore ovat sopineet keskinäisestä 6G-teknologiayhteistyöstä. Kumppanuus julkaistiin tänään 13.7.2021 suuressa Asia Tech x Singapore -teknologiatapahtumassa Singaporessa.

Yhteistyöstä sopimisen myötä Oulun yliopiston koordinoima 6G Flagship ja Singapore aloittavat keskinäisen 6G-teknologiaa koskevan tutkimus- ja kehitystyön. Tavoitteena on vaikuttaa keskeisesti myös 6G-teknologiaa koskevaan globaaliin standardointi- ja regulaatiokehitykseen.

6G Flagshipissä iloitaan uudesta yhteistyöstä. 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho pitää yhteistyötä Singaporen kanssa merkittävänä:

- Globaalien läpimurtoteknologioiden kehittäminen edellyttää aina kansainvälistä yhteistyötä. Sen vuoksi kumppanuudet teknologisten edelläkävijämaiden, kuten Singaporen, kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä 6G-kilpailussa menestymiseksi. Uusi yhteistyö palvelee samalla koko suomalaista 6G-kehitystä, kun toimimme Singaporen kanssa teemoissa, joissa voimme saavuttaa molemminpuolista etua.

Huomattavaa on, että Singapore julkisti samalla uuden kansallisen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelman ja sille myönnettävän 70 miljoonan Singaporen dollarin rahoituksen.

Singaporen uusi kansallinen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelma on osa Singaporen digitaalisen talouden investointisuunnitelmia. Yhteistyö 6G Flagshipin kanssa on ohjelman ensimmäinen kansainvälinen kumppanuus. Ohjelman toteuttajana Singaporessa toimii Singapore University of Technology and Design.

6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018−2026 rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemi. Yhteistyö Singaporen kanssa on osa 6G Flagshipin kansainvälisen ekosysteemin rakentamista. Kuukausi sitten 6G Flagship ilmoitti 6G-yhteistyöstä Japanin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja, matti.latva-aho@oulu.fi, puh. 040 588 9655
Yhteiskuntasuhdepäällikkö Iina Peltonen, iina.peltonen@oulu.fi, puh. 050 575 0689
Oulun yliopiston viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 050 4344261

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Matalampi hemoglobiini onkin hyödyksi terveydelle? Suojaa mahdollisesti lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä14.7.2021 21:53:42 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tuore tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiinitasot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia. Kahteen laajaan kohorttiaineistoon ja kokeellisiin töihin perustuva tutkimus osoitti matalampien hemoglobiiniarvojen mahdollisesti suojaavan sekä lihavuutta että metabolista oireyhtymää vastaan. Ilmiön taustalla on elimistön vaste, joka käynnistyy vähähappisissa olosuhteissa ja jota esimerkiksi kestävyysurheilijat hyödyntävät korkeanpaikanharjoittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme