Suomalaisten johtama kansainvälinen 6G-teknologiayhteistyö laajenee Singaporeen
Yhteistyöstä sopimisen myötä Oulun yliopiston koordinoima 6G Flagship ja Singapore aloittavat keskinäisen 6G-teknologiaa koskevan tutkimus- ja kehitystyön. Tavoitteena on vaikuttaa keskeisesti myös 6G-teknologiaa koskevaan globaaliin standardointi- ja regulaatiokehitykseen.
6G Flagshipissä iloitaan uudesta yhteistyöstä. 6G Flagshipin johtaja, akatemiaprofessori Matti Latva-aho pitää yhteistyötä Singaporen kanssa merkittävänä:
- Globaalien läpimurtoteknologioiden kehittäminen edellyttää aina kansainvälistä yhteistyötä. Sen vuoksi kumppanuudet teknologisten edelläkävijämaiden, kuten Singaporen, kanssa ovat ensiarvoisen tärkeitä 6G-kilpailussa menestymiseksi. Uusi yhteistyö palvelee samalla koko suomalaista 6G-kehitystä, kun toimimme Singaporen kanssa teemoissa, joissa voimme saavuttaa molemminpuolista etua.
Huomattavaa on, että Singapore julkisti samalla uuden kansallisen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelman ja sille myönnettävän 70 miljoonan Singaporen dollarin rahoituksen.
Singaporen uusi kansallinen tulevaisuuden tietoliikennetutkimus- ja kehitysohjelma on osa Singaporen digitaalisen talouden investointisuunnitelmia. Yhteistyö 6G Flagshipin kanssa on ohjelman ensimmäinen kansainvälinen kumppanuus. Ohjelman toteuttajana Singaporessa toimii Singapore University of Technology and Design.
6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston vuosille 2018−2026 rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatioekosysteemi. Yhteistyö Singaporen kanssa on osa 6G Flagshipin kansainvälisen ekosysteemin rakentamista. Kuukausi sitten 6G Flagship ilmoitti 6G-yhteistyöstä Japanin kanssa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Akatemiaprofessori Matti Latva-aho, 6G Flagshipin johtaja, matti.latva-aho@oulu.fi, puh. 040 588 9655
Yhteiskuntasuhdepäällikkö Iina Peltonen, iina.peltonen@oulu.fi, puh. 050 575 0689
Oulun yliopiston viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 050 4344261
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Oulun yliopiston opiskelijavalinta on valmistunut1.7.2025 05:51:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2025 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa yli 2700 uutta opiskelijaa.
Kemiallinen vakoilija, ksenon, paljastaa esimerkiksi syöpäsolujen jälkiä – Oulussa kehitettiin uusia työkaluja NMR-signaalin tulkintaan30.6.2025 05:02:00 EEST | Tiedote
Ksenonatomi toimii kuin vakoilija, jonka NMR-signaalissa erottuvat ympäristön pienimmätkin muutokset. Oulun yliopiston NMR-tutkimusyksikössä on kehitetty laskennallisteoreettisia työkaluja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia käyttää ksenonkaasua biosensorina.
Susien pääkallot paljastavat susikannan vaihtuneen Fennoskandiassa25.6.2025 05:04:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijoiden johtama uusi tutkimus on paljastanut silmiinpistäviä muutoksia Suomen, Norjan ja Ruotsin susien kallon muodossa, mikä heijastaa merkittävää susipopulaation vaihtumista 1900-luvulla.
Euroopan suurin magneettisen resonanssin konferenssi kokoaa lähes 700 tutkijaa Ouluun24.6.2025 07:03:00 EEST | Tiedote
Magneettista resonanssia eri aloilla kemiasta lääketieteeseen soveltavia kansainvälisiä asiantuntijoita kokoontuu Ouluun 6.–10.7.2025 EUROMAR-konferenssiin. Lähes 700 osallistujallaan se on yksi suurimmista Oulussa järjestetyistä kansainvälisistä tieteellisistä kokouksista.
Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme