Väestörekisterikeskus

Suomeen syntyy digivirasto – ehdota sille nimeä!

Jaa

Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen päätti 5.12.2017, että valtiovarainministeriö käynnistää valmistelun maistraattien, Väestörekisterikeskuksen ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimivan maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikön tehtävien yhdistämiseksi 1.1.2020 alkaen. Tehtävät yhdistetään uudeksi valtakunnalliseksi kokonaisuudeksi. Jo 1.1.2018 nykyiseen Väestörekisterikeskukseen keskitettiin lukuisia yhteiskunnan digitalisaatiota edistäviä palveluita.

Toimintojen yhdistämisen myötä syntyvän uuden viraston tehtävänä on edistää digitaalisia palveluja julkisessa hallinnossa ja tarjota sujuvia ja turvallisia elämäntilannelähtöisiä palveluita sekä luotettavia rekisteritietoja. Tavoitteena on muodostaa kansallinen yhteiskunnan digitalisaatiota toimeenpaneva virasto. Maailmalla digitalisaatiota keskitetysti toimeenpanevia virastoja ovat esimerkiksi Tanskan Digitaliseringstyrelsen ja Brittien Government Digital Service.

Väestörekisterikeskus ja maistraatit avaavat nyt nimikilpailun, jossa voi esittää uudelle virastolle nimeä.

Voit esittää virastolle nimeä 9.–15.1.2018 välisenä aikana. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailun sähköinen lomake Väestörekisterikeskuksen verkkosivuilla osoitteessa http://vrk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomeen-syntyy-digivirasto-ehdota-sille-nimea-. Kilpailuun voi osallistua myös maistraattien verkkosivuilla osoitteessa www.maistraatti.fi.

Virastolle ehdotettavan nimen tulee kuvata uuden viraston toimintaa. Virastolle tullaan antamaan nimi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ehdotuksessa sinun ei kuitenkaan tarvitse esittää nimen kieliversioita.

Nimiehdotus ei saa olla loukkaava eikä hyvän tavan tai lain vastainen. Jokainen osallistuja voi ehdottaa lomakkeella 1-4 nimiehdotusta. Jos osallistuja osallistuu kilpailuun useamman kerran, arvontatilanteessa vain yksi lomake osallistuu arvontaan. Automatisoidut osallistumiskeinot eivät ole sallittuja. Kaikki määräajassa nimikilpailuun lähetetyt nimiehdotukset, jotka täyttävät yllä mainitut kriteerit, luovutetaan valitsijaraadin käyttöön ja ovat mukana kilpailussa.

Voittajaksi valitun nimiehdotuksen esittäjä palkitaan S-ryhmän lahjakortilla (100 €). Palkinto arvotaan kaikkien osallistujien kesken, jos useampi on ehdottanut voittajanimeä tai jos mitään nimiehdotusta ei valita voittajaksi. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi, eikä siihen sisälly matkakustannuksia.

>> Katso kilpailun tarkemmat säännöt (pdf)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme