Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Suomen ensimmäinen omaishoitajaparlamentti 25.8.2016

Jaa

Omaishoitajat ja läheiset -liitto järjestää Suomen ensimmäisen omaishoitajaparlamentin Helsingissä 25.8.2016. Parlamentin puhemiehinä toimivat eduskunnan varapuhemies Paula Risikko ja kansanedustaja Eero Heinäluoma. Ministeriaitioon ovat omaishoitajien kysymyksiin vastaamaan lupautuneet sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, peruspalveluministeri Juha Rehula, valtiovarainministeri Alexander Stubb ja ylijohtaja Tuija Oivo työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Omaishoitajaparlamenttiin osallistuu noin 130 Omaishoitajat ja läheiset -liiton paikallisyhdistysten nimeämää edustajaa. Tilaisuus toteutetaan eduskunnan kyselytuntia mukaillen, aiheena omaishoidon ajankohtaiset kysymykset.

Omaishoitajat ja läheiset -liitto täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja omaishoitajaparlamentti on juhlavuoden päätapahtuma.

Omaishoitajaparlamentti

Aika                    25.8.2016 klo 13–16

Paikka                Hotelli Arthur, juhlasali, Vuorikatu 19, Helsinki

Lisätietoja       

Marja Tuomi, toiminnanjohtaja, puh. 050 3673 443

18.4. alkaen Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, puh. 020 7806 522

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan omaishoitajaparlamenttia. Yhteydenotot: Juha Viitanen, puh. 040 4553 243.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa olevia henkilöitä. www.omaishoitajat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

KANNANOTTO Omaishoito ei saa olla säästökohde!11.10.2018 12:45:45 EESTTiedote

Omaishoitajaliitto ry on huolissaan omaishoitajien yhdenvertaisuuden toteutumisesta ja useissa kunnissa tehtävistä heikennyksistä omaishoitajien tukeen. Liitto korostaa, että omaishoidon kehittäminen ei saa jäädä retoriikaksi. Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa -kärkihanke on kehittänyt kiitettävästi omaishoitoa. Valitettavasti kriteerien yhdenmukaistaminen on heikentänyt omaishoitajien asemaa eri puolilla Suomea. Kun kunnat purkavat omaishoidon tuen sopimuksia, omaishoidettava jää käytännössä omaishoitajan vastuulle eikä riittäviä tukipalveluita tarjota avuksi. Omaishoidon vaihtoehtoiskustannukset jäävät usein tarkastelematta. Selvitysten mukaan yli 20 000 omaishoidettavaa olisi pitkäaikaishoidon tarpeessa ilman omaishoitajaa. Omaishoito on merkittävä osa erityisesti ikäihmisten palvelujärjestelmää ja peittoaa inhimillisyydessään ja kustannusvaikuttavuudessaan muut palvelumuodot. Yksi pitkäaikaishoitopaikka maksaa kunnalle 3 500-9 500 euroa ku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme