Into Kustannus

Suomen juutalaisten historia pähkinänkuoressa

Jaa

Uutuuskirja käsittelee juutalaisten vaiheita erityisesti siinä suhteessa, miten juutalaisiin on Suomessa suhtauduttu.

Juutalaisia on vainottu jo kauan ennen natsi-Saksaa ja Auschwitzia. Koko historiansa ajan juutalaiset ovat joutuneet pakenemaan, mukautumaan ja selviytymään. Ennen Auschwitzia – Suomen juutalaisten tarina perkaa juutalaisten vaiheita ennen kaikkea Suomessa, ja tuo esiin myös juutalaisten monipuolista historiaa maailmalta.

1700-luvulta lähtien Suomessa asuneiden juutalaisten elämä oli pitkään säänneltyä ja rajoitettua. Väärinkäsitykset ja valheet lisäsivät epäluuloja, ja epämääräiset uutiset maailmanvalloitussuunnitelmista ja vapaamuurarikytköksistä saivat suomalaiset osittain kääntymään juutalaisia vastaan.

Ennen Auschwitzia perustuu suomalaisiin lehtikirjoituksiin ja Valtiollisen poliisin arkistomateriaaleihin. Ne avaavat näkymiä siihen, mikä oli Suomen valtion ja kansalaisten osuus holokaustiin, miten Suomi lopulta onnistui juutalaisten kohtelussa ja miten juutalaiset vakiinnuttivat paikkansa osana Suomen väestörakennetta.

Atso Haapanen (s. 1963) on porvoolainen tietokirjailija, joka on kirjoittanut 25 kirjaa Suomen sota- ja ilmailuhistoriasta sekä sotaromaaneja ja eräkirjoja.
 
 
Haastattelupyynnöt:
jenni.valpio@intokustannus.fi, 0440636393
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
kuva: Studio Lindell
kuva: Studio Lindell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

"Muuttoliike murroksessa" selvittää, miten muuttoliikkeeseen ja turvapaikanhakijoihin liittyviä mielikuvia luodaan ja millä tavoin ne ruokkivat ennakkoluuloja16.4.2021 09:24:45 EEST | Tiedote

Lööpit pakolaisaalloista, kartat Eurooppaan hyökyvistä siirtolaisvirroista, uhkakuvat maahantunkeutujista ja puheet elintasosurffareista ovat tuttuja viime vuosilta. Todellisuudessa valtaosa pakolaisista on kuitenkin lähellä kriisialueita, muualla kuin Euroopassa. Sanat, kuvat ja kehystykset vaikuttavat vahvasti siihen, miten asiat koetaan ja kuinka niistä keskustellaan ja päätetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme