Business Tampere

Suomen laajin automaattibussiliikenne täydentää Tampereen Hervannan joukkoliikennettä

Jaa
Tampereen Hervannassa alkaa tammikuussa robottiautojen koeliikennöinti, jossa automaattibussit kuljettavat matkustajia maksutta kahdella reitillä. Esikaupallinen koeajo jatkuu kesäkuun loppuun saakka. Käyttöönoton tavoitteena on selvittää, kuinka automaattibussit voisivat tulevaisuudessa toimia syöttöliikenteen palveluna täydentäen joukkoliikennejärjestelmää.

Automaattisten ajoneuvojen koeajoliikennöinti on suunniteltu niin, että se palvelee kaikkia joukkoliikenteen käyttäjiä täydentäen Nyssen tarjoamia Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennepalveluita. Robottibussien koeliikennöintiä koordinoi Business Tampere ja automaattibussien operoinnista vastaa tamperelainen robottibussioperaattori Remoted Oy.

- Hervannan testialue on palveleva testialusta, jossa tiedeyhteisöt, teollisuus, kaupunki ja yritykset kehittävät älykästä liikkumista yhdessä. Lintuhytin kokeilu on looginen jatko viime talvena tehdyille kokeiluille Ahvenisjärven reitillä.  Tampereelta löytyy paljon osaamista ja yrityksiä autonomisten ajoneuvojen kehittämiseen, kuten esimerkiksi Unikie, VTT, Modulight ja tässä projektissa mukana ollut Remoted, toteaa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

- Keräämme liikennöinnillä kokemusta robottiautojen ohjauskeskuksen ja ohjausjärjestelmän toteuttamisesta sekä syöttöliikenteen operoinnista. Esikaupallisen koeajon tarkoituksena on myös selvittää palvelun valmiutta kaupalliseen käyttöön, kertoo Business Tampereen älykaupunkikehityksen ohjelmajohtaja Markku Niemi.

- Haluamme helpottaa ihmisten arkea ja olemme todella innoissamme tämän palvelun avaamisesta. Toivomme, että ihmiset ottavat uuden ja modernin matkustustavan vastaan ja tutustuvat rohkeasti robottibussien tarjoamaan palveluun”, sanoo Remoted Oy:n toimitusjohtaja Tatu Nieminen.

Koeliikenne pähkinänkuoressa

Ajoneuvot tulevat toimimaan kahdella eri reitillä:

Reitti 1 Lintuhytti - Hervantajärvi

 • Reitti kulkee Lintuhytin asuinalueelta Makkarajärventietä Hervantajärven ratikkapysäkille
 • Reitillä ajetaan arkipäivisin klo 7.00-12.00 ja klo 14.00-17.00.
 • Keskipäivällä pidetään lataustauko.
 • Reitin pituus on n. 1.2 km/suunta ja vuoroväli on n. 20 min.
 • Matkustajia kuljettaa yksi Easymilen valmistama ajoneuvo
 • Ajoneuvossa on aina turvakuljettaja
 • Liikennöinnin kesto 1/23-6/23
 • Palvelu on maksuton

Reitti 2 Hervantakeskus:

 • Reitti kulkee myötäpäivään Insinöörinkatu - Teekkarinkatu - Ahvenisjärventie – Opiskelijankatu.
 • Aikataulu arkipäivisin klo 7.00-17.00, keskipäivällä tauko.
 • Reitin pituus on n. 3,5 km ja vuoroväli on n. 25 minuuttia.
 • Matkustajia kuljettaa 2 Auve Techin ajoneuvoa.
 • Ajoneuvossa on turvakuljettaja
 • Liikennöinnin kesto 1/23-6/23
 • Palvelu on maksuton

Reitin 2 pysäkkilista:

 1. Hervantakeskus F
 2. Sähkökatu
 3. Ahvenisraitti
 4. Teekkarinkatu
 5. Opiskelijankatu 33
 6. Opiskelijankatu 23
 7. Opiskelijankatu 7

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:


Tampereen kaupunki
Mika Kulmala, projektipäällikkö
Puh: 050 382 6455, mika.kulmala@tampere.fiRemoted Oy
Tatu Nieminen, toimitusjohtaja
Puh. 041 310 5169, tatu@remoted.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme