Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Voiton vei Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta. Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.
Toinen sija Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Alessandro-Geron on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja Dzianis ”Denis” on toisen vuosikurssin opiskelija maahanmuuttoryhmästä.
Kolmossija Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK
Nelossija Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki
– Finaalissa kilpailijat puhkesivat kukkaan. Keskittyminen oli tapissa ja nyt tehtiin tosissaan kilpailuannoksia kuin ammattilaiset, hehkuttaa päätuomari Sasu Laukkonen tuomariston päätöstä.
Mestarikoulu 2022 kumppaneiden myöntämät erikoispalkinnot
Paras jälkiruoka (Valrhona)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras yhteistyö (Arla)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras ulkonäkö (E.Ahlström)
Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa, tilanne on pahentunut edellisestä vuodesta koronan myötä. Töitä olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Myös alan oppilaitoksilla on ollut vaikeuksia saada aloituspaikat täytettyä. Kilpailulla haluamme lisätä kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattaa alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.
- Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, sanoo Riikka Kannas.
Kilpailun tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaista
Kilpailuiden päätuomarina toimikeittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen, Ravintola Ora Tuomaristossa istuivat Suomen eturivin ammattilaisia kuten keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko Kaukonen, Linnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä.
Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun pystyi osallistumaan kaikki halukkaat ilman ikärajaa.
Mestarikoulu 2022 -kilpailun järjesti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Electrolux, Gastro Helsinki, Kespro, ArlaPro, Noho, E.Ahlström, Pouttu, Medanta, PNM Gourmet ja Kiilto kanssa.
Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa
18.-20.5. FIN-EST Gastro Champion 2022
18.-19.5. Mestarikoulu-kilpailu
20.5. Seafood chef -kilpailu
20.5. Osterinavauksen suomenmestaruus
Lisätietoja:
Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha
p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi
Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus | | twitter.com/messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
11 saarta tekee Kreikasta suomalaisten suosituimman kohdemaan tänä kesänä29.6.2022 13:16:06 EEST | Tiedote
Matkamessut selvitti syitä Kreikan ylivoimaan suomalaisten kesälomakohteena. Kreikka jatkaa Matkamessujen partnerimaana vuoden 2023 Matkamessuilla, jotka järjestetään seuraavan kerran 20.– 22.1.2023.
Helsingin Kirjamessuilla lukija kohtaa kirjailijan - lukupiirit julkaistu28.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote
Helsingin Kirjamessuilla järjestetään tänä vuonna 17 kirjamessujen omaa lukupiiriä, joissa lukijat pääsevät keskustelemaan kirjailijan kanssa uutuuskirjasta. Yksi lukupiireistä järjestetään tuttuun tapaan kaksikielisenä – suomeksi ja ruotsiksi. Yli puolet kirjoista on jo julkaistu, joten lokakuun kirjamessuihin voi valmistautua jo kesän aikana lukemalla lukupiirikirjoja.
Conclusion Report 2022 summarises the debates held at the 13th Helsinki Chemicals Forum conference23.6.2022 10:10:59 EEST | Press release
The Helsinki Chemicals Forum 2022 Conclusion Report is now available and summarizes the essential of the keynotes and debates held at the 13th conference. The recordings will be available until mid-September 2022.
Vuoden vierasvenesatama 2023 -äänestys käynnistyy22.6.2022 11:37:16 EEST | Tiedote
Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2023 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.
Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote
Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme