Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo

Voiton vei Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta. Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.
Toinen sija Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Alessandro-Geron on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja Dzianis ”Denis” on toisen vuosikurssin opiskelija maahanmuuttoryhmästä.
Kolmossija Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK
Nelossija Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki
– Finaalissa kilpailijat puhkesivat kukkaan. Keskittyminen oli tapissa ja nyt tehtiin tosissaan kilpailuannoksia kuin ammattilaiset, hehkuttaa päätuomari Sasu Laukkonen tuomariston päätöstä.
Mestarikoulu 2022 kumppaneiden myöntämät erikoispalkinnot
Paras jälkiruoka (Valrhona)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras yhteistyö (Arla)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras ulkonäkö (E.Ahlström)
Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa, tilanne on pahentunut edellisestä vuodesta koronan myötä. Töitä olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Myös alan oppilaitoksilla on ollut vaikeuksia saada aloituspaikat täytettyä. Kilpailulla haluamme lisätä kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattaa alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.
- Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, sanoo Riikka Kannas.
Kilpailun tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaista
Kilpailuiden päätuomarina toimikeittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen, Ravintola Ora Tuomaristossa istuivat Suomen eturivin ammattilaisia kuten keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko Kaukonen, Linnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä.
Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun pystyi osallistumaan kaikki halukkaat ilman ikärajaa.
Mestarikoulu 2022 -kilpailun järjesti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Electrolux, Gastro Helsinki, Kespro, ArlaPro, Noho, E.Ahlström, Pouttu, Medanta, PNM Gourmet ja Kiilto kanssa.
Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa
18.-20.5. FIN-EST Gastro Champion 2022
18.-19.5. Mestarikoulu-kilpailu
20.5. Seafood chef -kilpailu
20.5. Osterinavauksen suomenmestaruus
Lisätietoja:
Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha
p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi
Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Elina Innasen Chocochilin kesäruokaa on Vuoden kotimainen keittokirja24.10.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Ruokatoimittajat ry:n keittokirjaraati on jälleen arvioinut kotimaisen keittokirjasadon. Voittajan valinta oli helppoa: ensimmäinen vegaaninen grillausopas teki vaikutuksen tuoreella ja inspiroivalla otteellaan.
Kirja-alan edistämispalkinto 2025 kulttuurimedia Piirille23.10.2025 00:01:00 EEST | Tiedote
Suomen Messusäätiön rahoittaman 15 000 euron Kirja-alan edistämispalkinnon saa kulttuurimedia Piiri, joka tekee kunnianhimoista ja journalistisesti erittäin hyvää sisältöä, tarjoaa avoimesti kaikille suunnattua kirjallisuussisälöä ja mahdollisuuden osallistua yhteisöllisiin lukutilaisuuksiin. Piiri on tavoittanut nopeasti erityisesti nuoret aikuiset ja lisännyt keskustelua kirjallisuudesta laajasti. Palkinto jaetaan Helsingin Kirjamessuilla 23.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Helsingin Kirjamessut nostaa esille sivistyksen voiman - messuilla esiintyvät myös kaikki presidentit22.10.2025 13:04:16 EEST | Tiedote
Tällä viikolla järjestetään Helsingin Kirjamessut 25. kerran torstaista sunnuntaihin 23. – 26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman teemana on Sivistys ja ilo, jota kirjamessut haluaa välittää kaikille kirjallisuuden ystäville. ”Juhlavuonna haluamme puhua siitä, mitä paras kirjallisuus meille antaa: sivistyksen voimasta ja lukemisen ilosta. Näitä molempia tämä aika kaipaa kipeästi”, toteaa ohjelmajohtaja Ville Blåfield.
Viini & Ruoka 2025 yhdistää ruoan, viinin ja kirjallisuuden elämykseksi21.10.2025 08:06:22 EEST | Tiedote
Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma Viini & Ruoka järjestetään jälleen 23.–26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa. Tapahtuma esittelee yli tuhat viiniä, herkullisia ruoka-annoksia huippuravintoloilta, inspiroivia ohjelmasisältöjä sekä uusia elämyksiä. Mukana on ennätykselliset 150 osastoa, huippukokit, tastingit ja uusi Syö & voi hyvin -alue.
Kaverikorneri tuo lämpimiä kohtaamisia Helsingin Kirjamessuille20.10.2025 11:50:02 EEST | Tiedote
Helsingin Kirjamessuilla messukävijät voivat torstaista lauantaihin 23.–25.10. pysähtyä hetkeksi hengähtämään ja kohtaamaan toisiaan HelsinkiMission Kaverikornerissa (osasto 6p55). Kaverikorneri on avoin olohuone kaikille – paikka, jossa voi juoda kupin kahvia, jutella vapaaehtoisten kanssa tai vain levähtää messuhulinan keskellä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
