Messukeskus

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo

Jaa

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Suomen Mestarikoulu -kilpailun osallistujat. Kuvaaja Otto Helkama.
Suomen Mestarikoulu -kilpailun osallistujat. Kuvaaja Otto Helkama.

Voiton vei Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta. Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.

Toinen sija Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Alessandro-Geron on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija ja Dzianis ”Denis” on toisen vuosikurssin opiskelija maahanmuuttoryhmästä. 

Kolmossija Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK

Nelossija Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki

– Finaalissa kilpailijat puhkesivat kukkaan. Keskittyminen oli tapissa ja nyt tehtiin tosissaan kilpailuannoksia kuin ammattilaiset, hehkuttaa päätuomari Sasu Laukkonen tuomariston päätöstä.

Mestarikoulu 2022 kumppaneiden myöntämät erikoispalkinnot

Paras jälkiruoka (Valrhona)

Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo

Paras yhteistyö (Arla)

Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo

Paras ulkonäkö (E.Ahlström)

Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo


– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa, tilanne on pahentunut edellisestä vuodesta koronan myötä. Töitä olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Myös alan oppilaitoksilla on ollut vaikeuksia saada aloituspaikat täytettyä. Kilpailulla haluamme lisätä kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattaa alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, korostaa Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

- Kaikki kilpailut tekevät hyvää alalle! Mestarikoulu on ammattikilpailujen ensimmäinen piste, johon osallistumalla on hyvä harjoitella kilpailemista. Mestarikoulusta on suora jatkumo kotimaisiin Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin ja siitä eteenpäin kansainvälisille areenoille, esimerkiksi Kokkimaajoukkueeseen ja Bocuse d’Or -kilpailuihin, sanoo Riikka Kannas. 

Kilpailun tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaista

Kilpailuiden päätuomarina toimikeittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen, Ravintola Ora Tuomaristossa istuivat Suomen eturivin ammattilaisia kuten keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko KaukonenLinnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä. 

Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen hospitality-alan oppilaitoksia ja niiden opiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun pystyi osallistumaan kaikki halukkaat ilman ikärajaa.

Mestarikoulu 2022 -kilpailun järjesti Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Electrolux, Gastro Helsinki, Kespro, ArlaPro, Noho, E.Ahlström, Pouttu, Medanta, PNM Gourmet ja Kiilto kanssa.

Kilpailut Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa

18.-20.5.       FIN-EST Gastro Champion 2022 
18.-19.5.       Mestarikoulu-kilpailu         
20.5.              Seafood chef -kilpailu         
20.5.              Osterinavauksen suomenmestaruus

Lisätietoja: 
Food Camp Finland, markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha

p. 050 347 5412, sirkka.norha@foodcampfinland.fi

 

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Kuvat

Suomen Mestarikoulu -kilpailun osallistujat. Kuvaaja Otto Helkama.
Suomen Mestarikoulu -kilpailun osallistujat. Kuvaaja Otto Helkama.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuva & Ääni -tapahtumassa opitaan ammattilaisilta ja viedään kännykkäkuvaaminen uudelle tasolle22.6.2022 10:10:00 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja valokuvaajilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme