Suomen Punainen Risti SPR

Suomen Punainen Risti lähettää apua Mosambikiin

Jaa

Suomen Punainen Risti myöntää katastrofirahastostaan 200 000 euroa Mosambikiin, hirmumyrsky Idain uhrien auttamiseksi. Katastrofirahaston varoilla tarjotaan ihmisille suojaa, puhdasta vettä ja terveydenhoitoa.

Kuva: IFRC
Kuva: IFRC

Hirmumyrsky Idai on aiheuttanut Mosambikissa maan lähihistorian pahimman humanitaarisen kriisin. Rankkasateet ja tulvat ovat vaatineet tähän mennessä arviolta 1000 ihmisen hengen, tuhansia ihmisiä on loukkaantunut ja sadat tuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Suomen Punainen Risti tukee paikallisen Punaisen Ristin työtä hädänalaisten ihmisten auttamiseksi.

Loukkuun jääneitä pelastetaan

Tällä hetkellä Punaisen Ristin vapaaehtoisten tärkein tehtävä on pelastaa ihmishenkiä. Puiden latvoihin ja rakennusten katoille tulvavesimassoilta turvaan hakeutuneita ihmisiä pelastetaan veneiden ja helikoptereiden avulla. Ihmisiä kuljetetaan kymmeniin evakuointikeskuksiin eri puolella Mosambikia.

Kodittomiksi jääneille jaetaan selviytymisen kannalta elintärkeitä tarvikkeita kuten pressuja, huopia, keittiövälineitä ja vedenpuhdistustabletteja. Kansainvälinen Punainen Risti on lähettänyt matkaan mm. lisää hätäaputarvikkeita 37 000:lle, sanitaatiokeskuksen 20 000:lle ja vedenpuhdistusyksiköitä.

– Myrsky teki heti tuhojaan, ja viemäreistä ja käymälöistä saastunut tulvavesi aiheuttaa vielä pitkään terveysuhkia alueella. Puhtaan veden jakelu ja hygienian edistäminen voivat ehkäistä katastrofin pitkittymisen ja säästää ihmishenkiä, toteaa Suomen Punaisen Ristin avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Suomen Punainen Risti on perustanut hätäapukeräyksen hirmumyrskyn uhreille

Juuri nyt inhimillinen hätä on valtava. Toipuminen ja jälleenrakentaminen on kuitenkin vasta alkamassa. Avun tarve tulee jatkumaan pitkään.

– On hienoa nähdä, kuinka kehitysyhteistyöhankkeissa koulutetut vapaaehtoiset Mosambikissa osaavat auttaa kanssaihmisiään hädän hetkellä. Tukemalla Punaisen Ristin katastrofiapua kukin meistä voi liittyä hyvin toimivaan avun ketjuun. Kiitos avusta ja yhteistyöstä!

Näin voit lahjoittaa katastrofirahastoon:

  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)
  • MobilePaylla tai Pivolla numeroon 1001
  • Tilille: FI52 5000 0120 4156 73, käytä viitettä 5186

Rahankeräyslupa: POL-2015-8798, myönnetty 30.11.2015

Lisätietoja:

Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi, p. 020 701 2025, kalle.loovi@punainenristi.fi

Kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski, p. 020 701 2077 tiina.saarikoski@punainenristi.fi

Viestinnän asiantuntija Tuuli Daavittila, p. 020 701 2244 tuuli.daavittila@punainenristi.fi

Suomen Punaisen Ristin viestintädelegaatti Caroline Haga Mosambikissa, yhteydet sähköpostin kautta: FactComms.Mozambique@ifrc.org

Avainsanat

Kuvat

Kuva: IFRC
Kuva: IFRC
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme