Suomen Sijoitusmetsät Oy:n uusi toimitusjohtaja: ”Digitaalinen metsätieto paremmin käyttöön suurelle yleisölle”

Jaa
Suomen Sijoitusmetsät Oy:n uusi toimitusjohtaja Jari Kinnunen näkee metsäsijoittajien palveluissa runsaasti kehittämismahdollisuuksia. Uusissa palveluissa hän laskee paljon sähköisen metsätiedon ja markkinoiden läpinäkyvyyden varaan.

Metsäsijoittamisen palveluja yksityisille ja instituutioille tarjoava Suomen Sijoitusmetsät Oy on nimennyt uudeksi toimitusjohtajakseen maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jari Kinnusen. Kinnunen on työskennellyt vuodesta 2005 lähtien metsien, luonnonvarojen ja maaston kartoitukseen paikkatietoratkaisuja tuottavassa joensuulaisessa Oy Arbonaut Ltd:ssä.

”Kuuman markkinan takia alan palveluihin kohdistuu suurta kehittämispainetta. Ammattimaiset metsäsijoittajat ja metsätilansa hallintaa pohtivat metsänomistajat tulevat vaatimaan aiempaa tarkempaa metsätietoa. Tarkempaa palvelua voi tuottaa, kun hyödyntää paremmin kaukokartoitusdataa ja tietojärjestelmäosaamista. Nämä ovat myös uuden toimitusjohtajamme vahvuusalueita”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mika Venho.

Tarkkaa tietoa tarvitaan

Kinnunen aloittaa uudessa tehtävässään aikakaudella, jota edeltää suurten muutosten vuosikymmen metsäkiinteistömarkkinoilla: hintataso on noussut, ammattimaisten ostajatahojen osuus kaupoista on kasvanut ja yksityisten myyjien tarjonta lisääntynyt.

Kinnunen sanoo, että kysynnän kasvettua metsätilojen ostajille on kehitetty erilaisia palveluja, mutta markkinoilla on vielä paljon kehittämistarpeita.

Hän kysyy, missä ovat esimerkiksi oman tilansa myyntiä pohtivalle metsänomistajalle suunnatut palvelut, joiden avulla tämä saisi luotettavaan markkinahintaan pohjautuvat ja selkeät metsätilasta luopumisen vaihtoehdot yhdeltä luukulta.

"Metsäsijoitusmarkkinoiden läpinäkyvyys palvelisi kaikkia markkinoilla toimivia, niin metsätiloja hankkivia kuin niistä luopuvia. Paljon on vielä tehtävää.”

Yksi kehittämiskohde on Kinnusen mukaan 2010-luvulla erittäin vahvasti kasvanut yhteismetsäomistajuus. Nopean kasvun myötä yhteismetsissä on noin 25 000 osakasta, ja yhteismetsät kattavat jo yli viisi prosenttia yksityismetsien pinta-alasta.

”Metsänomistus yhteismetsän kautta kiinnostaa monia, mutta tällä hetkellä yhteismetsäosuuksien hinnoista on vaikea saada vertailukelpoista tietoa. Läpinäkyvämpi hinnoittelu palvelisi myös suurta yleisöä paremmin.”

Digi helpottaa vertailua

Kinnunen uskoo, että vahva kiinnostus metsäsijoittamista kohtaan säilyy. Reippaasti nousseista kiinteistöjen ostohinnoista huolimatta metsä näyttäytyy monille edelleen turvallisena ja kohtuullista tuottoa tarjoavana sijoituksena.

Hän ennustaa, että tulevaisuudessa metsäsijoittamiseen pääsee osalliseksi nykyistä helpompien kanavien kautta. Näin kynnys metsäsijoittamiseen madaltuisi muillekin kuin aiheeseen jo vihkiytyneille.

Tämä edellyttää, että markkinoille räätälöidään monipuolisempia palveluja.

”Digitaalinen metsätieto on saatava paremmin käyttöön suurellekin yleisölle. On meidän palveluntuottajien tehtävä hakea objektiiviset tiedot digitaalisesta kaukokartoitusdatasta ja tarjota se metsäsijoittamisesta ja metsänomistamisesta kiinnostuneille vertailukelpoisessa ja ymmärrettävässä muodossa.”

- - -


INFO: Jari Kinnunen

Koulutus: Maatalous- ja metsätieteiden maisteri 2007, Joensuun yliopisto. Pääaine: Metsäekonomia- ja suunnittelu. Lopputyö: Accuracy of forest inventory data in Novgorod region, Russia.

Asuinpaikka: Kontiolahti

Ikä: 45 vuotta

Edellinen työtehtävä: Metsätietojärjestelmäyksikön johtaja, Oy Arbonaut Ltd

Erityisosaaminen: Digitaalisen metsätiedon tuotanto ja hyödyntäminen operatiivisessa metsänhoidossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kontiolahtelainen Jari Kinnunen on Suomen Sijoitusmetsät Oy:n uusi toimitusjohtaja.
Kontiolahtelainen Jari Kinnunen on Suomen Sijoitusmetsät Oy:n uusi toimitusjohtaja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Sijoitusmetsät Oy
Suomen Sijoitusmetsät Oy
Nurmeksentie 14, L1
80100 JOENSUU

https://www.sijoitusmetsat.fi

Suomen Sijoitusmetsät Oy palvelee metsäkiinteistömarkkinoiden toimijoita koko maan kattavilla metsäkiinteistöjen hankinnan, hallinnan, kiinteistövälityksen ja arvonmäärityksen palveluilla sekä erilaisilla tietotuotannon palveluilla kuten markkinakatsauksilla ja -analyyseillä.

Yhtiö seuraa myyntiin tulevia metsäkiinteistöjä yli 30 julkisen myynnin kanavalta ja hakee toteutuneiden metsäkiinteistökauppojen kauppahinnat Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä kauppahintarekisteristä.

Yhtiön toimeksiantojen kautta on sen perustamisvuodesta 2013 lähtien tehty yli 1200 metsätilakauppaa yli 350 miljoonan euron edestä. Yhtiön kotipaikka on Joensuu. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Sijoitusmetsät Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme