Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kaksi rakennushanketta sai kansainväliset vastuullisuussertifikaatit

Jaa

Turun yliopiston peruskorjattu Agora-rakennus ja Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-uudisrakennus ovat saaneet kansainvälisen kiinteistöjen vastuullisuuteen liittyvän BREEAM Very Good -sertifikaatin.

Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston uudisrakennus, Koulutuksen tutkimuslaitos (Kuva: Martti Minkkinen)
Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston uudisrakennus, Koulutuksen tutkimuslaitos (Kuva: Martti Minkkinen)

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kahdelle hankkeelle – Turun yliopiston Agora-rakennuksen peruskorjaus- sekä Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-uudisrakennushankkeelle – on myönnetty BREEAM Very Good -sertifikaatit.

BREEAM on kansainvälinen kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka ohjaa rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Vastuullisuudesta kertovat sertifikaatit ovat nouseva trendi kiinteistöalalla.

”Vastuullisuusasioiden painoarvo lisääntyy koko ajan. Vastuullisuus onkin merkittävä osa strategiaamme ja käytännön toimintaamme”, sanoo rakennuttamisen johtaja Aki Havia Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:stä.

”BREEAM-sertifikaattien myöntäminen rakennushankkeillemme kertoo, että teemme kiinteistöjemme vastuullisuustyössä oikeita asioita. BREEAM-luokitus ja -prosessi ohjaa rakennushankkeitamme niin suunnittelu- kuin toteutusvaiheessa huomioimaan vastuullisuusnäkökulmat”, Havia jatkaa.

Turun yliopiston Agora-rakennuksen laajassa peruskorjaushankkeessa talon julkisivut ja talotekniikka uusittiin kokonaan. Myös sisätiloissa tehtiin muutoksia käyttäjien muuttuneiden tarpeiden pohjalta ja tilankäyttöä tehostettiin. Vuonna 1969 valmistuneen rakennuksen peruskorjaus valmistui syksyllä 2015. Agora-rakennus sai peruskorjauksen jälkeen uudet käyttäjät, kun taloon muuttivat Turun yliopiston kielikeskus sekä Turun yliopiston ja Åbo Akademin IT-laitokset. Peruskorjaushankkeet harvemmin ansaitsevat BREEAM Very Good -sertifikaattia.

”Peruskorjattavassa rakennuksessa hankkeelle on olemassa tietyt reunaehdot, jotka ohjaavat toimintaa. Uusissa rakennuskohteissa suunnittelun ohjaaminen on luonnollisesti helpompaa”, Aki Havia sanoo.

Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston uudisrakennus vihittiin käyttöön syksyllä 2015. Tiloihin muuttivat yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta, koulutuksen tutkimuslaitos ja avoin yliopisto. Ruusupuiston rakennushanke alkoi 2013.

”Kiinteistöalan vastuullisuusvaatimukset ovat kasvamassa. Ympäristösertifikaatit yleistyvät kestävän kehityksen työkaluna: KTI Kiinteistötieto Oy:n barometrin mukaan jopa 60 % kiinteistösijoittajista ja -omistajista ilmoittaa ympäristösertifioitujen kohteiden määrän kasvavan kiinteistökannassaan viiden vuoden kuluessa. Suomen Yliopistokiinteistöt onkin tässä edelläkävijä”, sanoo hankkeessa koordinaattorina toimineen Granlund Consultingin toimialajohtaja Heli Kotilainen.

Suomen Yliopistokiinteistöt on saanut jo aiemmin BREEAM-sertifikaatit Tampereen Kampusareenan uudisrakennuksesta sekä suunnitteluvaiheen sertifikaatit Oulun hammaslääketieteen Dentopolikselle, Turun Medisiina D:lle sekä Turun normaalikoululle. Lisäksi käynnissä on tietojen kerääminen usealle SYK:n rakennushankkeelle.  

BREEAM on kansainvälinen kiinteistöjen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka ohjaa rakennuksen suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. BREEAM tarkastelee rakennuksen ympäristövaikutuksia yhdeksästä eri näkökulmasta, joita ovat johtaminen, energia, vesi, materiaalit, terveellisyys, maankäyttö, jätteet, päästöt ja liikenne. Näille tekijöille annetaan pisteytys, jonka perusteella rakennukselle voidaan myöntää BREEAM-arvosana ”Pass”, ”Good”, ”Very Good”, ”Excellent” tai ”Outstanding”. Lue lisää Breeamista http://www.breeam.com/.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Aki Havia
johtaja, rakennuttaminen
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
040 527 7511
aki.havia@sykoy.fi

Kuvat

Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston uudisrakennus, Koulutuksen tutkimuslaitos (Kuva: Martti Minkkinen)
Jyväskylän yliopiston Ruusupuiston uudisrakennus, Koulutuksen tutkimuslaitos (Kuva: Martti Minkkinen)
Lataa
BREEAM-organisaation kestävän kehityksen johtaja Martin Townsend ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttamisen johtaja Aki Havia
BREEAM-organisaation kestävän kehityksen johtaja Martin Townsend ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttamisen johtaja Aki Havia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2016 liikevaihto oli 147,6 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaksi Sanna Sianoja25.9.2019 09:06:32 EESTTiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, MBA Sanna Sianoja, 49. Sianoja aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mauno Sievänen siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. SYK:n hallitus teki valinnan suuresta, noin 80 hakijan joukosta. Hallitus painotti valinnassa kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta sekä laaja-alaista strategista ja operatiivista kokemusta niin johtamisesta kuin liiketoiminnastakin. Sanna Sianoja erottui joukosta myös vahvojen vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitojensa ansiosta. – Sanna Sianoja on kiinteistöliiketoiminnan ja kiinteistökehityksen ammattilainen. Hänellä on hyvät valmiudet lähteä kehittämään yliopistokampuksia yhdessä yhtiön muiden ammattilaisten sekä kampuksilla toimivien vuokralaisten kanssa. Sannan tavoitteellinen työskentelyote, hyvät vuorovaikutustaidot ja kansainvälinen kokemus tekivät meihin suuren vaikutuksen, toteaa SYK:n hallituksen puheenjohtaja, Päivi Mikkola. – Odo

Oamk Linnanmaa -rakennushankkeen harjannostajaiset5.6.2019 13:06:43 EESTTiedote

Oamk Linnanmaa -rakennushanke on keväällä 2019 saavuttanut ajankohdan, jossa kaikki hankkeeseen sisältyvät toteutusvaiheet ovat käynnistyneet. Keskiviikkona 5.6.2019 pidettävät harjannostajaiset juhlistavat hankeosapuolten yhteistyötä, ja juhlalla kiitetään rakennustyöhön osallistuneita monivuotisesta projektista. Projekti päättyy syksyllä 2020, kun Oamkin toiminta käynnistyy uusissa tiloissa. Oamk Linnanmaa -rakennushanke kokoaa pääosan Oulun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja kehitystoiminnoista yhteen rakennukseen Linnanmaan kampukselle. Vaiheistetussa hankkeessa peruskorjattavat uudet, modernit ja monikäyttöiset tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön Oulun yliopiston kanssa, niin tilojen kuin toiminnankin osalta. Linnanmaan kampus muodostaa pohjoisosaan sijoittuvien ammattikorkeakoulun ja eteläosaan sijoittuvien yliopiston tilojen sekä palveluiden kanssa vetovoimaisen kokonaisuuden, jossa yritystoiminta, tutkimus ja ainutlaatuinen oppimisympäristö kohtaavat. Kasvavaa opis

Kutsu Aurumin peruskivenmuurausjuhlaan 8.5.2.5.2019 13:02:23 EESTKutsu

Tervetuloa Aurum-uudisrakennuksen peruskivenmuurausjuhlaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Aurumin pääkäyttäjät ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Uudisrakennus on osa Åbo Akademin ja Turun yliopiston välistä Scientia Aboensis -yhteistyötä. Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen, kuntosali- ja ravintolatilat sekä tiloja yrityksille. Tilaratkaisut ovat monikäyttöisiä ja joustavia, ja ne tukevat positiivista synergiaa. Ratkaisut tukevat yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2018, ja rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2021. Rakennuksen bruttoneliömäärä on 23 000 neliötä. Aurumin on suunnitellut Aihio Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Piia Viit

Inbjudan till Aurums grundstensläggning 8.52.5.2019 12:53:53 EESTKutsu

Välkommen till grundstensläggning för den nya universitetsbyggnaden Aurum onsdagen den 8.5.2019 kl. 13 på adressen Henriksgatan 2, Åbo. Huvudanvändare av Aurum är Åbo Akademis fakultet för naturvetenskaper och teknik samt Åbo universitets institution för kemi. Övriga användare är bland annat Åbo universitets biodiversitetsenhet och bibliotek. Nybyggnaden är en del av Scientia Aboensis-samarbetet mellan Åbo Akademi och Åbo universitet. I byggnaden kommer det att finnas utrymmen som är avsedda för undervisning och forskning med laboratorier, samt ett gym, restauranglokaler och lokaler för företag. Planlösningarna är multifunktionella och flexibla, och stöder positiv synergi. Lösningarna stöder gemensam verksamhet och gemensamma tjänster. På så sätt säkrar man en hög användningsgrad och att utrymmena används ekonomiskt. Byggnadsarbetena startade hösten 2018 och det är tänkt att byggnaden ska stå färdig hösten 2021. Byggnadens bruttokvadratantal är 23 000 kvadratmeter. Aurum är planerad av

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme