AKY - Akavalaiset yrittäjät  ry

Suomen Yrityskummit ry ja AKY-Akavalaiset Yrittäjät tiivistävät yhteistyötään

Jaa
Moni akateemisesti koulutettu nuori perustaa tänä päivänä yrityksen ja kaipaa tukea liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Suomen Yrityskummien tarjoama maksuton mentorointi on tärkeä tuki monelle, etenkin yritystoimintaansa käynnistävälle nuorelle. Entistä useampi korkeakoulutettu näkee yrittäjyyden houkuttelevana uravaihtoehtona ja moni myös vuorottelee palkkatyön ja yrittäjyyden välillä. AKY toimii heidän äänitorvenaan, valvoo heidän etujaan ja tuottaa heille palveluita.

”Yhteistyö Suomen Yrityskummien kanssa toivottavasti lisää jäsentemme tietoisuutta yrityskummeista ja sitä kautta saatavasta sparrausavusta. Ja toivottavasti tätä apua moni myös käyttää eikä jää kysymystensä kanssa yksin. Ehkä joku tätä kautta myös kiinnostuu tarjoamaan omaa osaamistaan toisten yrittäjien avuksi”, toteaa Akavalaisten yrittäjien pääsihteeri Martti Kivioja.

Suomen Yrityskummit auttavat pienyrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa ja vuosittain yrityskummit mentoroivat noin 1 000 yritystä.

”Moni yrittäjä on päätöstensä kanssa yksin ja tässä tilanteessa yrittäjät kääntyvät yrityskummien puoleen. Pääsääntöisesti yrittäjät haluavat keskustella kokeneen yrityskummin kanssa liiketoiminnan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin liittyvistä kysymyksistä. Asiakasyrityksemme ovat pääsääntöisesti pieniä, alle 5 henkeä työllistäviä. Tämän myötä olemme erittäin tyytyväisiä, että yhteistyömme Akavalaisten Yrittäjien kanssa tiivistyy ja voimme tukea toistemme toimintaa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Kaarlo Nurmiranta.

Yrityskummien toiminta on yrittäjille maksutonta. Yrityskummien toimintaa tukevat mm. Työ- ja elinkeinoministeriö, Yksityisyrittäjäin säätiö, kunnat ja seudulliset kehitysyhtiöt. Yrityskummia voi hakea valtakunnallisen Suomen Yrityskummien verkkosivun kautta www.yrityskummit.fi.

AKY – Akavalaiset Yrittäjät ry on korkeakoulutettujen yrittäjien edunvalvontajärjestö, johon kuuluu 24 jäsenjärjestöä ja näiden noin 16 000 pää- ja sivutoimista yrittäjäjäsentä. AKY on Suomen yrittäjien toimialajärjestöjäsen. www.aky.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaarlo Nurmiranta, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Yrityskummit ry p. 040 500 6805


Martti Kivioja, pääsihteeri, AKY-Akavalaiset Yrittäjät p. 09 2291 2206

Linkit

Tietoja julkaisijasta

AKY - Akavalaiset yrittäjät  ry
AKY - Akavalaiset yrittäjät ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

aky@aky.fihttps://aky.fi/

AKY - Akavalaiset yrittäjät ry on korkeakoulutettujen yrittäjien edunvalvontajärjestö, johon kuuluu 23 jäsenjärjestöä ja näiden noin 17 000 pää- ja sivutoimista yrittäjäjäsentä. AKY on Suomen yrittäjien toimialajärjestöjäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta AKY - Akavalaiset yrittäjät ry

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Onnistunut hankintapolitiikka lähtee markkinadialogista18.4.2023 12:29:13 EEST | Tiedote

Toimivan monituottajamallin rakentaminen vaatii aitoa, tasa-arvoista vuoropuhelua eli markkinadialogia osapuolten välillä. Monituottajamalli on järkevin tapa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseksi. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö turvaa palvelujen saatavuutta ja tuo alalle uusia innovaatioita. Hyvä yhteistyö perustuu kumppanuuteen ja yhteisymmärrykseen.

AKY – Akavalaiset yrittäjät: Hyvinvointialueiden hankintapolitiikka uhkaa palveluiden saatavuutta ja pienyrittäjien elinkeinovapautta30.3.2023 11:34:58 EEST | Tiedote

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyi hyvinvointialueille vuoden alussa. Sote-palveluiden on vastattava väestön tarpeeseen. Hyvinvointialueet voivat tuottaa palveluita omana toimintanaan tai hankkia palveluita yksityiseltä sektorilta. Hankintamenettelynä on useimmiten kilpailutus tai palveluseteli. Hyvinvointialueet ovat ratkaisseet palvelutuotantonsa eri tavoin. Joillakin alueilla on käytössä palveluseteli ja palveluntuottajien rekisteröintimenettelyt, toisilla taas on käynnissä erilaisia kilpailutuksia. Hankintalain tulkinta on osoittautunut alueilla kirjavaksi. Osa hyvinvointialueista on sulkenut julkisten hankintojen ulkopuolelle kaikki sellaiset palveluntarjoajat, jotka ovat työsuhteessa kyseiseen hyvinvointialueeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme