Business Tampere

Suosittu kaupunkiappis sai hiilijalanjälkilaskurin

Jaa

Tampere.Finland-sovellus kokoaa yhteen kasvavan määrän kaupunkilaisille hyödyllisiä palveluja. Yksi uusimmista ominaisuuksista on hiilijalanjälkilaskuri, seuraavaksi mukaan on tulossa asukkaiden palautteenannon ja osallistumisen mahdollistava kanava.

Tampere.Finland -sovellus sai hiilijalanjälkilaskurin. Kuva: Mirella Mellonmaa
Tampere.Finland -sovellus sai hiilijalanjälkilaskurin. Kuva: Mirella Mellonmaa

Tampere.Finland-sovellukseen on kerätty asukkaille ja matkailijoille hyödyllisiä palveluja: reittiopastus, joukkoliikenteen reitit ja aikataulut, parkkihallien vapaat pysäköintipaikat, sähköinen kirjastokortti, kulttuuriraitteja ja Tampereen tapahtumakalenteri sekä Tampere Tunnetuksi Passi.

Reittioppaan hiilijalanjälkilaskuri on yksi sovelluksen uudemmista ominaisuuksista. Käyttäjä voi hakea haluamansa reitin ja verrata, miten paljon julkisen liikenteen käyttäminen, pyöräily tai käveleminen pienentävät matkan hiilijalanjälkeä yksityisautoiluun nähden.

– Taustalla ovat Tampereen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030 ja Kestävä Tampere 2030 -ohjelma, joka pyrkii muun muassa innostamaan ihmiset käyttämään enemmän kestäviä liikkumismuotoja, kertoo projektipäällikkö Maarit Vehviläinen STARDUST-hankkeesta.

Lisää käyttäjiä ja ominaisuuksia

Sovelluksen ensimmäinen versio julkaistiin helmikuussa 2019 ja sen jälkeen latausten määrä on ollut tasaisessa kasvussa. 35 000 latauksen raja on ylitetty ja kasvu jatkuu.

Tampere.Finland-sovellusta kehitetään edelleen. Seuraavaksi siihen on suunnitteilla osio, joka antaisi kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua helposti oman ympäristönsä asioiden hoitoon ja kaupunkisuunnitteluun. Sovelluksen kautta voisi ainakin antaa kaupungille palautetta, tehdä vikailmoituksia ja osallistua käyttäjäkyselyihin.

Tampere.Finland-sovellus on kehitetty Tampereen kaupungin ja Business Tampereen toteuttamassa Smart Tampere -ohjelmassa Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman rahoittaman STARDUST-projektin ja Visit Tampereen kanssa. Sovelluksen on toteuttanut Geniem Oy, ja sen voi ladata maksutta Googlen Play Storesta ja Applen App Storesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anni Joela
Projektipäällikkö, Tampereen kaupunki
anni.joela@tampere.fi
puh. 040 721 9867

Kuvat

Tampere.Finland -sovellus sai hiilijalanjälkilaskurin. Kuva: Mirella Mellonmaa
Tampere.Finland -sovellus sai hiilijalanjälkilaskurin. Kuva: Mirella Mellonmaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Tampereen kaupunkiseudun elinkeinovisio 2025: ”Uudistumiskyvyltään ylivoimainen – kestävästi kasvava”8.11.2019 14:30:00 EETTiedote

Tampereen kaupunkiseutu on aina pystynyt vastaamaan talouden murroksiin uudistumalla, yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä seudun nousu kansainväliseksi kamerateknologioiden osaamiskeskittymäksi. Erinomaisen pohjan seudun uudistumiskyvyn kehittämiselle luovat vahvat yritysveturit, elinvoimainen startup- ja kasvuyrityskenttä, monipuoliset ekosysteemit, rakentuva yliopistoyhteisö ja tiivistyvä koulutuskenttä sekä organisaatiorajat ylittävä yritysyhteistyö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme