Kustannusosakeyhtiö Otava

Suosittu sateenkaarivaikuttaja kyllästyi lastenkulttuurin heteronormatiivisuuteen ja aloitti kirjasarjan, jossa monenlaiset ihmiset ja perheet ovat keskiössä

Jaa
KAKSI ÄITIÄ -some-kanavista tutun Susanna Silvander-Rostin Sulon ja Elsin mummo karkuteillä -lastenkirja esittelee monenlaisia ihmisiä. Silvander-Rosti uskoo, että monimuotoisemmat hahmot lastenkulttuurissa auttaisivat kasvattamaan avarakatseisempia lapsia.

Suosittu perhevaikuttaja ja lastenkirjailija Susanna Silvander-Rosti on kyllästynyt siihen, miten lähes kaikki lapsille suunnattu kirjallisuus ja tv-ohjelmat esittävät perheen hyvin totuttuun, heteronormatiiviseen tapaan: isä, äiti ja kaksi lasta ovat edelleen lähes kaikkialla toistuva normi.

Vaikuttaakseen asiaan itse hän aloitti omien kaksostensa mukaan nimetyn Sulo ja Elsi -kirjasarjan, jonka ensimmäisessä osassa esiteltiin monenlaisia perheitä. Nyt ilmestyvässä Sulon ja Elsin mummo karkuteillä -kirjassa keskiössä on laajemmin ihmisen erilaisuus.

Kirjassa tavataan esimerkiksi huippujalkapalloilija, joka änkyttää, lyhytkasvuinen lääkäri, viittomakielinen taiteilija, häitään juhliva sulhaspari, muunsukupuolinen kahvilanpitäjä ja tatuoitu luokanopettaja.

”Esimerkiksi tatuoidut ihmiset loistavat lastenohjelmissa poissaolollaan, ja siksi lapset saattavat pelätä nähdessään ihmisiä, joilla on runsaasti tatuointeja. Kaupunkikuvassa tatuoinnit ovat kuitenkin tänä päivänä hyvin yleisiä”, Silvander-Rosti sanoo.

Silvander-Rosti ajattelee, että lastenkirjallisuuden ja muun -kulttuurin pitäisi kuvastaa ympäröivää maailmaa, mutta tällä hetkellä se ei sitä tee. Sillä voi olla suuri vaikutus lasten käsitykseen siitä, mikä on ”normaalia” – yksipuolisen representaation vuoksi normaalin käsitys voi jäädä hyvinkin suppeaksi.

Silvander-Rostin kirjasarjan ensimmäisessä osassa Sulon ja Elsin uudet naapurit (2021) tutustuttiin monenlaisiin perheisiin. Molemmat kirjat on kuvittanut Nadja Sarell.

Susanna Silvander-Rosti (s. 1989) on sosiaalisen median vaikuttaja ja lastenkirjailija. Hän ylläpitää yhdessä vaimonsa Ella Rostin kanssa suosittua KAKSI ÄITIÄ -Youtube-kanavaa, jolla on lähes 60 tuhatta tilaajaa. Sen lisäksi he ylläpitävät @kaksiaitia Instagram-tiliä ja KAKSI ÄITIÄ -podcastia. Tekijäkaksikko on palkittu mm. Vuoden perhevaikuttajana (Tubecon Awards -22), Yleisön Suosikkina (Creator Awards -22) ja Setan asiallisen tiedon omenalla (-20).

Sulon ja Elsin mummo karkuteillä ilmestyy 5.5., ja se on saatavana myös ääni- ja sähkökirjana. Äänikirjan lukee Maija Lang.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva: Susanna Silvander-Rosti
Kuva: Susanna Silvander-Rosti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme