Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta puretaan Pohjois-Pohjanmaalla  

Jaa

Koronaepidemia on säilynyt alueella rauhallisena.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 25.5. kokouksessaan, että suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta alueella puretaan. Päätöksen lähiopetukseen siirtymisestä tekevät oppilaitokset.

Etäopetussuosituksen purkamisen jälkeen alueelle jäävät edelleen voimaan suositukset maskien käytöstä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisesta, etätyöstä ja etäkokouksista. Aluehallintoviraston päätöksellä yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön 13.6. saakka. Yli 50 hengen tilaisuuksia voidaan järjestää, jos niissä noudatetaan erityisjärjestelyjä. Yksityistilaisuuksia koskevaa tarkkaa osallistujamäärärajoitusta alueella ei enää ole, mutta yksityistilaisuuksia suositellaan järjestämään mahdollisimman pienimuotoisesti ja turvaohjeet huomioiden. Voimassa olevat suositukset löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla. Kuluneen viikon aikana naapurimaakunta Keski-Pohjanmaalta lähtöisin olevista tartuntaketjuista on havaittu jonkin verran tartuntoja erityisesti maakunnan eteläosissa, mutta ketjut on saatu hyvin hallintaan. Tartuntoja on todettu alueella edellisen 14 vuorokauden aikana yhteensä 74 kappaletta. Ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden ajanjaksolla tarkasteltuna nyt 17,9 sataatuhatta asukasta kohti. Tartuntojen lähteet saadaan edelleen jäljitettyä hyvin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Korpelainen, johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 0400 834 541, juha.korpelainen@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme