Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer ei hyväksy hallituksen korjattua esitystä irtisanomissuojan helpottamiseksi

Jaa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on pettynyt hallituksen korjattuun esitykseen irtisanomissuojan helpottamisesta. – Lausuntojen pohjalta korjattu esitys ei muuta sitä olennaista seikkaa, että esityksessä työntekijät asetettaisiin edelleen irtisanomisperusteiden osalta eriarvoiseen asemaan sillä perusteella, minkä kokoisessa yrityksessä he työskentelevät, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola

Hallituksen tavoitteena on ollut parantaa työllisyyttä keventämällä yksilöllisen irtisanomisen kriteereitä alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Työ- ja elinkeinoministeriö on tehnyt alkuperäiseen esitykseen muutoksia muun muassa niin, että esitys koskisi alle 10 hengen yrityksiä aiemman alle 20 hengen yritysten sijaan.

SuPer ei voi hyväksyä korjattua esitystä. – Emme voi hyväksyä, että Suomeen muodostettaisiin kahdet työmarkkinat tässä asiassa: toiset mikroyrityksille, joissa on alle 10 henkeä ja toiset yli 10 hengen yrityksille. Asia koskettaisi yli 300 000 työntekijää. Korjattukin esitys asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan ja heikentää työntekijöiden työsuhdeturvaa. Asiantuntijoiden mukaan ei myöskään ole mitään takeita, että työpaikat lisääntyisivät tai työllisyys paranisi, Paavola sanoo.

Superilaisia työskentelee pienissä sote-alan yksityisissä yrityksissä, joiden määrä tulee kasvamaan sote-uudistuksen myötä.

Hallituksen ehdotus kolmikantaisesta työryhmästä yt-lain jatkovalmistelussa ei myöskään ole riittävä tarjous rauhoittamaan tilannetta. SuPer katsoo, että työelämän lakien valmistelussa kolmikantainen valmistelu tulee olla lähtökohtana aina.

Lauantaina 6.10. saadaan lainsäädännön arviointineuvoston päätös ko. lakiesityksestä. SuPer odottaa tämän päätöksen ja päättää tarvittavista jatkotoimista tämän jälkeen.  

SuPeriin kuuluu 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.


Lisätietoja:

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, 050 5275 085

Avainsanat

Kuvat

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola: Mielenterveystyötä tehdään tuhansissa kohtaamisissa päivittäin9.10.2018 07:00Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola pitää erittäin tärkeänä, että mielenterveysongelmista kärsivien ääntä kuunnellaan. Koko sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalalla tehtävä mielenterveystyö vaatii riittävästi koulutusta työntekijöille tähän työhön, Paavola vaatii. – Työntekijöitä on myös oltava riittävästi, jotta ihmistä voidaan hoitaa kokonaisuutena. Maailman mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 10. lokakuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme