Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer on antanut tänään uudet lakkovaroitukset yksityiselle sosiaalipalvelualalle – lakkovaroitusten piirissä ovat ilmoitetut varhaiskasvatuksen yritykset ja lastensuojelun yksiköt

Jaa

Lakkovaroitus varhaiskasvatukseen

Lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat keskiviikon 31.5.2023 klo 00:01 ja perjantain 2.6.2023 klo 23:59 välisenä aikana. Lakko kestää päättyvän työvuoron loppuun. 

Lakon piiriin kuuluvat alla mainittujen konsernien/yritysten/yritysryhmien/yhteisöjen alaisuudessa Uudenmaan ja Varsinais-Suomen maakuntien alueella työskentelevien työntekijöiden työtehtävät ja toiminnot, jotka kuuluvat yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin. Lakon piirissä ovat kaikki työsopimussuhteiset SuPerin jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Pilke päiväkodit -konserni
Dibber Early Education Finland Oy 
Pilke päiväkodit Oy 
Kaunis Kaniini Oy 
Päiväkoti Kirsikkapuu Oy 
Nummenharjun Päiväkoti Oy 
Päiväkoti Hiirulainen Oy 
Lasten Päiväkoti Sinikello Oy 
Lasten Päiväkoti Omppu Oy 
Junior Daycare Oy 
Pilke playschool Oy 
Junodel Oy 
Muksulanmäki Oy 
Pilke Valonkatu Oy 
Päiväkoti Kotola Oy 
The International Childcare & Education Centre Play’n’Learn Oy 
Pilke lasten kotihoito Oy 
Sivukadun Avopalvelu Oy (Perhepalvelut) 
Taiga Child Oy 
Pilke Päiväkodit Etelä Oy  

Verkanappulat-konserni
Verkanappulat Oy 
Apula Oy 
Lastentalo Mukulax 
Montessori-päiväkoti Aurinkoleijona Oy  

Touhula-konserni
Touhula Leikki Oy
Touhula Ilo Oy
Touhula Nauru Oy 
Touhula Hymy Oy 
Touhula Virne Oy 
Touhula Riemu Oy 
Touhula Onni Oy 
Touhula Huvi Oy 
Touhula Hassu Oy 

Norlandia-konserni
Norlandia Päiväkodit Jyvässeutu OY
Norlandia Päiväkodit Oy
Tähtipäiväkodit Oy 
Norlandia Suomi Oy 
Kettulan Päiväkoti Ulvila Oy 
Kettulan Päiväkoti Oy 
Niiwester Oy 
Tenavat Myötätuulessa Oy 

Sateenkaari koto Oy
Sateenkaari koto Oy 

Lakkovaroitus lastensuojeluun

Lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat keskiviikon 31.5.2023 klo 00:01 ja lauantain 3.6.2023 klo 23:59 välisenä aikana. Lakko kestää päättyvän työvuoron loppuun.

Lakon piiriin kuuluu kaikki seuraavissa lastensuojelun toimipisteissä tehtävä työ, joka kuuluu yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin. Lakkovaroituksen piirissä ovat ilmoitetuissa yksiköissä kaikki työsopimussuhteiset SuPerin jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

 

Työnantaja

Työyksikkö

Paikkakunta

1

Attendo Oy

Attendo Aarnisampo

Nurmijärvi

2

Attendo Oy

Attendo Pukkila

Pukkila

3

Familar Oy

Asumispalvelut Uusimaa

Helsinki

4

Familar Oy

Avopalvelut Uusimaa

Helsinki

5

Familar Oy

Avopalvelut Varsinais-Suomi

Turku

6

Familar Oy

Havumäen perheyksikkö

Hyvinkää

7

Familar Oy

Koppuri

Espoo

8

Familar Oy

Korentomäki

Vantaa

9

Familar Oy

Palmukoti Harju

Kerava

10

Familar Oy

Palmukoti Kannelmäki

Helsinki

11

Familar Oy

Palmukoti Kerava

Kerava

12

Familar Oy

Perhehoitopalvelut Uusimaa

Helsinki

13

Familar Oy

Perhehoitopalvelut Varsinais-Suomi

Turku

14

Familar Oy

Pienryhmäkoti Hima

Tuusula

15

Pienryhmäkoti Arjen Sydän Oy

Arjen Sydän

Siuntio

16

Humanan Kallio Oy

Hirvikallion nuorisokoti

Espoo

17

Humanan Kallio Oy

Matarin nuorisokoti

Vantaa

18

Pienryhmäkoti Puolenhehtaarin Metsä Oy

Metsätähti

Lohja

19

Pienryhmäkoti Puolenhehtaarin Metsä Oy

Niitty- Nummela

Vihti

20

Pienryhmäkoti Puolenhehtaarin Metsä Oy

Polku - Nummela

Vihti

21

Humana Avopalvelut Oy

Perhekuntoutusyksikkö – Niittypolku

Vihti

Työntekijöiden lakko-oikeus on perusoikeus, joka pohjautuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin.

– Vastuu asiakas- ja potilasturvallisuudesta työtaistelun aikana on työnantajalla, SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola sanoo. – Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (8 § 2 mom.) edellyttää, että hyvinvointialueella on oltava riittävä osaaminen, toimintakyky ja valmius vastata sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja sen on huolehdittava asukkaidensa palvelutarpeen mukaisesta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuudesta kaikissa tilanteissa. Viime kädessä asiakkaat on siirrettävä hyvinvointialueen hoidettavaksi.

– Palvelujen saatavuuden turvaamiseksi on myös yksityisellä sektorilla huolehdittava koulutetun hoitohenkilöstön saatavuudesta. Työntekijöiden pito- ja vetovoima yksityisellä sosiaalipalvelualalla on todella heikko. Palkkaero julkisen ja yksityisen sektorin välillä on kurottava umpeen, jotta yksityinen sektori pysyy myös jatkossa yhtenä vaihtoehtoisena palveluntarjoajana, Parkkola muistuttaa.

SuPer asetti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko yksityiselle sosiaalipalvelualalle 2.5.2023 ja ilmoitti 16.5. kiellon jatkumisesta kahdella viikolla. SuPer on tänään annettujen lakkovaroitusten lisäksi antanut 4.5. kaksi lakkovaroitusta yksityiselle sosiaalipalvelualalle. Lakkovaroitusten piirissä ovat aikaisemmin ilmoitetut ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköt ja ilmoitetut varhaiskasvatuksen yritykset. Näiden lakkojen on ilmoitettu alkavan 23.5.2023 klo 00:01.

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla. SuPer on suurin yksityisen sosiaalipalvelualan työntekijöitä edustava ammattiliitto.

Lisätietoja:

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 5275 085

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Video: Yksityisen sosiaalipalvelualan lakkotunnelmia 1.6.20231.6.2023 15:18:46 EEST | Uutinen

Lakko ilmoitetuissa yksityisen sosiaalipalvelualan työyksiköissä alkoi 1.6.2023 klo 00:01 ja päättyy 3.6.2023 klo 23.59. Lakko koskee esimerkiksi Esperi Caren, Saga Caren, Validian, Mehiläisen ja Mainiokotien ilmoitettuja työyksikköjä. Lakoilla halutaan vauhdittaa SuPerin, Tehyn ja Erton (Sote ry) ja työnantajapuoli Hyvinvointiala HALI ry:n välisiä palkkaneuvotteluja. Esperiläisen Palvelukoti Kivipuiston henkilöstön taistelutahto on korkealla. ”Periksi ei anneta,” superilainen Minna Pirnes vakuuttaa. "Päätyyn asti!" lisää pääluottamusmies Tiina Auvinen. Video: Timo Väkimies / SuPer (youtube.com/SuPerliitto) Videon saa julkaista vain ko. lakon uutisoinnin yhteydessä. Lisätietoja: SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla lakkokohteessa 1.6.2023 klo 9:3031.5.2023 16:17:29 EEST | Ilmoitus

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola on paikalla yksityisen sosiaalipalvelualan lakossa olevan työyksikön Esperi Palvelukoti Kivipuistossa Järvenpäässä klo 9:30 alkaen. Parkkola tapaa lakossa olevia hoitajia. Palvelukodin osoite on Sorronrinne 9, 04410 Järvenpää. Lakko kyseisessä kohteessa alkaa torstaina 1.6.2023 klo 00.01. Lisätietoja: SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710

SuPer on antanut useita lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle ja julistanut hakusaarron ja keikkailukiellon31.5.2023 15:09:26 EEST | Tiedote

SuPer on antanut tänään ilmoitukset uusista työtaistelutoimista yksityiselle sosiaalipalvelualalle. SuPer on mukana kolmessa lakossa. Mittaviin toimiin on ryhdytty, jotta alan huolestuttava tilanne ymmärrettäisiin paremmin. Ongelmat hoitohenkilöstön ja palvelujen saatavuudessa tulevat syvenemään entisestään lähivuosina, jos tilannetta ei korjata.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme