HUS

Suurin osa Uudenmaan kunnista leviämisvaiheessa

Jaa

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan 17.8., että epidemiatilanne Uudellamaalla ei ole helpottanut ja useimmat kunnat täyttävät leviämisvaiheen kriteerit. Uusia rajoituspäätöksiä tehdään kunnissa alueellisen harkinnan perusteella.

Eilisessä kokouksessa leviämisvaiheeseen siirtyivät Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Aiemmin leviämisvaiheessa olivat jo Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vantaa. Kiihtymisvaiheessa jatkavat Askola, Hanko, Inkoo, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Raasepori ja Siuntio.


Aluehallintovirasto tekee pohjapäätöksen, kunnat tarvittavat lisäpäätökset

Alueellinen koordinaatioryhmä päätyi suosittelemaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se jatkaisi 12.9.2021 asti päätöstään ”Tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueille”. Päätöksessä kokoontumisia rajoitetaan kiihtymisvaiheen mukaisesti. Koordinaatioryhmä myös linjasi, että leviämisvaiheeseen siirtyneet pääkaupunkiseudun ulkopuoliset kunnat tekevät alueellisen harkinnan perusteella tarvittavat lisäpäätökset.

Pääkaupunkiseudun kuntia koskee 20.8.–12.9. välisenä aikana aluehallintoviraston päätös ”Tartuntatautilain 58 ja 58 d §:n mukainen päätös Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kuntien alueille”, jossa on muuta Uuttamaata tiukemmat kokoontumisrajoitukset sekä asiakastilojen käyttöön liittyviä rajoituksia. Koordinaatioryhmä ei suosittele tämän päätöksen laajentamista kaikkia Uudenmaan leviämisvaiheessa olevia kuntia kattavaksi.

”Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska Uudellamaalla leviämisvaiheessa olevissa kunnissa on eroja epidemiatilanteen hallinnan ja kuormittavuuden osalta. Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on selkeästi huonoin ja sen vuoksi aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 ja 58 d §:n mukainen päätös on perusteltu. Muiden kuntien osalta tämä ratkaisu mahdollistaa rajoitusten paikallisen kohdentamisen ja alueellisen harkinnan 58 d §:n osalta”, sanoo kokouksen puheenjohtaja, HUSin vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme