Aviador Kustannus

Suvi Pelkonen voitti merikirjoituskilpailun – Pullopostia mereltä -antologia on julkaistu

Jaa

Aviador Kustannuksen ja Kotkan Meripäivien yhteisessä kirjoituskilpailussa ansioituneiden tekstien kokoelma Pullopostia mereltä julkaistaan tänään. Kokoelma sisältää 12 kilpailuun osallistunutta lyhytproosatekstiä.

Espoolainen Suvi Pelkonen on voittanut Kotkan Meripäivien ja Aviador Kustannuksen yhdessä ensi kertaa järjestämän meriaiheisen kirjoituskilpailun tekstillään ”Merenenkelten maa”. Tyyliltään sadunomainen teksti erottui kilpailuun osallistuneiden 342 lyhytproosatekstin joukosta omaäänisenä, lahjakkaan kirjoittajan kypsänä taidonnäytteenä.

Aiemmin peruskoulunopettajana työskennellyt Pelkonen on viime vuosina keskittynyt kirjoittamiseen.

_ Olen kokeillut useimpia lajeja, oikeastaan kaikkia kauhua lukuunottamatta. Kilpailussa nyt menestynyt teksti on yksi valmisteilla olevan satukokoelman teksteistä, Pelkonen kertoo.

Meripäivien ja Aviadorin järjestämään kilpailuun Pelkonen kertoo päättäneensä osallistua sen jälkeen, kun oli huomannut tekstinsä soveltuvan sellaisenaan kilpailun teemaan.

_ Toisaalta en osannut odottaa mitään. Pidin todennäköisenä, ettei mitään uutisia ole odotettavissa, kun aikaa tekstin lähettämisestä ehti kulua.

Tiiviin kirjoittamisen lisäksi Suvi Pelkosta työllistävät jatkossa myös muotoilualan opinnot, jotka hän aloittaa tämän vuoden syksyllä Aalto-yliopistossa.

- Sekin liittyy tavallaan samaan kokonaisuuteen, sillä minua kiinnostaa tutkia mahdollisimman laajasti eri tapoja kertoa tarinoita, aina konkreettisista esineistä virtuaalisen todellisuuden mahdollisuuksiin. Muotoiluopinnot auttavat oppimaan tästä lisää, hän toteaa.

Pullopostia mereltä -antologia

Meri elementtinä on aina kiehtonut niin luonnonystäviä kuin taiteentekijöitäkin, usein näitä molempia samassa persoonassa. Meri on sekä turvallinen että arvaamaton, kuten hyvä kirja ja hyvä elämä.

Pullopostia mereltä -antologia koostuu 12 kaunokirjallisesta proosatekstistä. Niiden kirjoittajat osallistuivat Kotkan Meripäivien ja Aviador Kustannuksen yhdessä järjestämään kirjoituskilpailuun ja valikoituivat tähän teokseen yli 300 kilpailutekstin joukosta.

Tekstien aihepiirit vaihtelevat toteutuneesta historiasta intiimin henkilökohtaiseen realismiin ja unenomaiseen fantasiaan. Punaisena lankana teoksen teksteissä kulkee innoittunut suhde mereen.

Pullopostia mereltä
176 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811331
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme