Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

SYK myy kiinteistön Rovaniemellä

Jaa

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on myynyt Rovaniemellä sijaitsevan kiinteistön Työyhteenliittymä Oulun Rakennusteholle ja Temotek Oy:lle

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) luopuu Siljotie 2:n kiinteistöstä kiinteistöstrategiansa mukaisesti, koska kohteen yliopistokäyttö on päättynyt muutamia vuosia sitten. Myytävä kokonaisuus sijaitsee Rovaniemellä noin 1,5 kilometrin etäisyydellä Rovaniemen keskustasta ja aivan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. 

SYK on valtakunnallinen yliopistokampuksia omistava kiinteistöomistaja, joka käynnisti Siljotie 2:n kiinteistölle vuonna 2019 asemakaavamuutoshankkeen, jossa tavoitteena on ollut mahdollistaa kohteelle asuntorakentamista. SYKin omassa liiketoiminnassa asuminen kiinteistötyyppinä ei sisälly, joten kaavan vahvistumisen jälkeen on ollut luontevaa löytää alueelle varsinainen toimija ja toteuttaja.

Myytävä kokonaisuus sisältää vahvistuneen asemakaavan mukaisesti rakennusoikeutta kaikkiaan 10 000 kem2verran. Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti, valmistuu ensimmäinen rakennus kevään 2023 aikana. 

Työyhteenliittymään kuuluvat Rakennusteho ja Temotek ovat suuruusluokaltaan melko tasavertaisia kumppaneita, joilla on molemmilla kokemusta asuntorakentamisesta Rovaniemellä.

”Olemme Rakennustehon kanssa etsineet sopivaa tonttia Rovaniemeltä ja Siljotie 2 tarjoaa mahdollisuuden viihtyisään aluerakentamiseen hyvien kulkuyhteyksien äärellä”, Temotekin toimitusjohtaja Seppo Klemettilä kertoo

Rakennustehon toimitusjohtaja Jaakko Moilanen jatkaa: ”Tunnemme Temotekin kanssa toisemme ja meillä on hyvin samanlainen ajatusmaailma laadukkaasta asuinrakentamisesta. Meidän molempien tavoitteena on rakentaa asiakkaillemme elämänlaatua suunnittelemalla pohjaratkaisuiltaan ja materiaaleiltaan toimivia koteja.”

”Hienoa, että saimme kehitettyä ja kaavoitettua kohteelle uutta käyttöä asumisen muodossa ja löysimme toimijat, jotka vievät projektin käytäntöön. Yhteistyö Rovaniemen kaupungin kanssa oli joustavaa koko kaavoitusprosessin ajan ja osaltaan mahdollisti onnistuneen kaikkia osapuolia palvelevan lopputuloksen”, sanoo SYK Oy:n Markus Heikkilä, asiantuntija, kiinteistöportfolion kehittäminen.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun Rakennusteho Oy
toimitusjohtaja Jaakko Moilanen
jaakko.moilanen@rakennusteho.fi, p. 040 583 0572

Temotek Oy
toimitusjohtaja Seppo Klemettilä
seppo.klemettila@temotek.fi, p. 040 703 4000

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
asiantuntija, kiinteistöportfolion kehittäminen Markus Heikkilä
markus.heikkila@sykoy.fi, p. 050 420 1147

Anita Rinne
viestintä- ja markkinointiasiantuntija
anita.rinne@sykoy.fi, 050 534 6340

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
Tietotalo 2. krs, Korkeakoulunkatu 1
33720 Tampere

020 742 4010http://www.sykoy.fi

Oulun Rakennusteho Oy on valtakunnallisesti toimiva yritys, jonka näkyvintä toimintaa ovat vapaarahoitteiset omistusasunnot. Rakennamme myös loma-asuntoja, vuokra-asuntoja, liiketiloja ja yksilöllisesti suunniteltuja palvelutiloja. Panostamme laatuun, ja rakennamme alueiden ykköskohteisiin. www.rakennusteho.fi

Temotek Oy on innovatiivinen asumisen, liike- ja toimitilatarpeiden, rakentamisen ja kiinteistökehityksen kumppani, jonka rakennuskohteet sijoittuvat parhaillaan Rovaniemeltä pääkaupunkiseudulle. Tarjoamme mietittyjä ratkaisuja jokaiselle asiakkaalle, kaikkiin tarpeisiin. www.temotek.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen ja yritysten käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja yhdeksän yliopistoa. Yhtiön tasearvo on noin 1,4 miljardia euroa, ja se koostuu yliopistojen 210 rakennuksesta. Vuoden 2020 liikevaihto oli 170,5 miljoonaa euroawww.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme