Syreenimehua ja grillattuja kanelipersikoita – Kiitos hyvää Kesää tuo odotettua jatkoa Vaneljan eli Virpi Mikkosen supersuositulle Kiitos hyvää -ruokakirjasarjalle

Maistuisiko syreenimehu ja kukkea perunasalaatti? Tai kesäinen banaanileipä? Virpi Mikkosen Kiitos hyvää Kesää -kirjan reseptit pursuavat luonnon upeita raaka-aineita. Helpot ja hyvää tekevät ohjeet antavat aurinkoista hehkua sekä keholle että mielelle.
Tarjolla on reseptejä aamuun, päivään ja herkkuhetkiin. Kaikki ruoat ovat gluteenittomia, luontaisesti makeutettuja ja vegaanisia. Värikkäissä annoksissa käytetään kekseliäästi myös kotimaisia villivihanneksia.
“Toivottavasti kirjan luettuasi innostut napsimaan pelloilta ja pientareilta huipputerveellisiä ja söpöjä herkkuja kesäpöytääsi”, Mikkonen kommentoi.
Ruokaohjeiden lisäksi mukana on vinkkejä kesäkauden hyvinvointiin ja luonnolliseen kauneudenhoitoon. Esimerkiksi hemmotteleva jalkakylpy ja kukkaiskasvovesi syntyvät helposti pellon pientareelta tai mökkipihalta löytyvistä aineksista.
Kesäterveisensä ja lempiohjeensa jakavat myös tutut ruokavaikuttajat. Mukana on esimerkiksi Richard McCormickin mansikkarisotto, Liemessä-bloggaaja Jenni Häyrisen ras-el-hanout-maissintähkät ja Hanna Gullichsenin superhelpot raparperiremmit. Kirjan upeat, Suomen kesästä ammentavat kuvitukset on tehnyt Silja-Maria Wihersaari.
Virpi Mikkonen on Helsingissä asuva toimittaja ja hyvän olon lähettiläs sekä Suomen kansainvälisin hyvinvointi- ja ruokavaikuttaja ja ruokakirjailija. Hänellä on 12 vuoden kokemus hyvinvointialasta ja taustallaan toimittajan ja health coachin tutkinnot. Mikkosen luoman Vanelja-brändin Instagram-tilillä on 160 000 seuraajaa ja se on nostettu Instagramin Suggested Users -listalle. Vanelja.com on palkittu arvostetun amerikkalaisen Saveur-lehden järjestämässä Food Blog Awardsissa.
Mikkosen Kiitos hyvää – Herkkuja ilman sokeria ja gluteenia oli ensimmäinen suomalainen ruokakirja, jonka kustannusoikeudet on myyty Yhdysvaltoihin. Mikkosen kirjoja on julkaistu kuudessa eri maassa. Kiitos hyvää Kesää on Mikkosen viides painettu ruokakirja.
@vanelja
Pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi
Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Adèle CouavouxViestintäpäällikkö
Tietokirjat
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava
Sikke ja Lieminen Toscanassa tuo Keski-Italian herkut suomalaisille lautasille17.9.2025 10:11:08 EEST | Tiedote
Miltä kuulostaisi sitruunainen ricottakakku? Tai syksyisen lämmin valkopapu-artisokkamuhennos? Sikke Sumarin ja Liemisen neuvoilla tutuista raaka-aineista saa loihdittua inspiroivia herkkuja!
Talousvaikuttajan vauhdikkaat muistelmat jatkuvat – Tervetuloa Björn Wahlroosin Nurkkahuone -kirjan julkistamistilaisuuteen 24.9.15.9.2025 14:04:00 EEST | Tiedote
Syksyn odotetuimmat muistelmat ilmestyvät! Wahlroosin muistelmasarjan jatko-osa on täynnä kuumia neuvotteluja, kihiseviä tilanteita, viiltäviä henkilökuvia ja rahavallan salonkeja.
Guinness World Recordsin 70-vuotisjuhlat huipentuvat uuteen ennätyskirjaan: mukana lähes 3 000 tuoretta, huikeaa ennätystä!15.9.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Maailman mahtavimmat, oudoimmat, jännittävimmät ja uskomattomimmat ennätykset on jälleen koottu yksiin kansiin. Guinness World Records 2026 -kirjassa on mukana ennätyksenrikkojia niin Suomesta kuin ulkomailtakin.
Kun yö pimenee, jännitys tihenee – syksyn uutuusdekkarit sykähdyttävät12.9.2025 12:20:41 EEST | Tiedote
Syksy tuo tullessaan jännityksen ystäville runsaasti uutta luettavaa, kun uutuusdekkarit valtaavat kirjahyllyt ja kuulokkeet. Tarjolla on niin koukuttavia psykologisia trillereitä kuin perinteisiä rikosmysteerejä, jotka pitävät lukijan otteessaan viimeiselle sivulle asti.
Laura Malmivaara ja Antti Heikkinen tarjoilevat hersyvää sananvaihtoa keskeltä hiljaisinta Suomea dialogiromaanissa Pelkkää hyvää11.9.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Pelkkää hyvää on Laura Malmivaaran ja Antti Heikkisen yhteisteos, joka vie lukijan suomalaisen pikkupaikkakunnan arkeen, baariin ja ihmisten välisiin kohtaamisiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme